phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:30
Spider Friendly Optimized 1.0
Autor Wiadomość
mani

Posty: 94
Wysłany: 25-10-2009, 13:38   

Cytat:
Witam. Zainstalowałem modyfikację na nowo, jednak wciąż mam jakieś minimalne problemy. Byłbym wdzięczny jakbyście mogli powiedzieć, jakie pliki spróbować na nowo wyedytować. Mam problem z przekierowaniem do ostatniego postu gdy klikam w nazwę tematu w miejscu, gdzie jest tabela z tematami (np: http://kolekcja24.pl/wymiana-vf13.htm ). Podobnie się dzieje, kiedy używam wyszukiwarki/wyświetlam nieczytane posty - tam, gdy kliknę nazwę tematu albo ikonkę ostatniego postu także przekierowuje mnie na pierwszy post tematu, zamiast na ostatni.

Cytat:
Jeszcze raz dokładnie wszystko sprawdziłem i wyedytowałem, ale nie zauważyłem poprawy. Pojawiają mi się te same błędy + złe przekierowanie do konkretnego postu w oknie złożonych raportów postów (pięciokrotnie sprawdzałem ten plik i nie zauważyłem błędu, wcześniej, przed kolejną edycją, był widoczny ten błąd, ale zauważyłem go po napisaniu posta wyżej).

Podbijam...
_________________
;]
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Matteo



Pomógł: 1932 razy
Posty: 5715
Wysłany: 25-10-2009, 14:04   

kamil_jk_87, normalne, gdyż przy edycji plików zmieniasz ich wartości.
Możesz uzupełnić je o mods_info tworząc plik np. spider.php i wrzucasz do niego:
Kod:
<?php
$mod_name[] = 'nazwa moda';
$add_size['sciezkapliku.'.$phpEx] += 1111;
?>

Odpowiednio uzupełniasz i dodajesz linijki z danym plikiem. Zapisujesz i wrzucasz do includes/mods_info
_________________
Fora, strony, sklepy internetowe i wiele więcej...
matteo.fcb(at)gmail.com
 
     
MisieQ_PL

Pomógł: 3 razy
Posty: 64
Wysłany: 25-10-2009, 23:24   

Dla tych co mają problem z dublowaniem ikonek


otwórz plik includes/functions_hierarchy.php

znajdź:

Kod:
$wlast_post = '';
                        if($wdata['tree.topic_last_post_id'])
                        {
                        $sfc['posts'][$wdata['tree.topic_last_post_id']]['title'] = $wdata['tree.topic_title'];
                        $sfc['posts'][$wdata['tree.topic_last_post_id']]['topic'] = $wdata['tree.topic_id'];
                        $sfc['posts'][$wdata['tree.topic_last_post_id']]['forum'] = $tree['id'][$wthis];
                        $sfc['posts'][$wdata['tree.topic_last_post_id']]['lp'] = $wdata['tree.post_lp'];

                         $wlast_post = '<a href="' . append_sid("./viewtopic.$phpEx?" . POST_POST_URL . '=' . $wdata['tree.topic_last_post_id']) . '#' . $wdata['tree.topic_last_post_id'] . '">';
                        $wlast_post .= '<img src="' . $wfolder_image . '" border="0" alt="' . $wfolder_alt . '" title="' . $wfolder_alt . '" align="middle" /></a>';
                        }
                        $wlast_post .= '<img src="' . $wfolder_image . '" border="0" alt="' . $wfolder_alt . '" title="' . $wfolder_alt . '" align="middle" />';
                        if($wdata['tree.topic_last_post_id'])
                        {
                        $wlast_post .= '</a>';
                        }


zamień na:

Kod:
            $wlast_post = '';
            if($wdata['tree.topic_last_post_id'])
                        {
                            $sfc['posts'][$wdata['tree.topic_last_post_id']]['title'] = $wdata['tree.topic_title'];
                            $sfc['posts'][$wdata['tree.topic_last_post_id']]['topic'] = $wdata['tree.topic_id'];
                            $sfc['posts'][$wdata['tree.topic_last_post_id']]['forum'] = $tree['id'][$wthis];
                            $sfc['posts'][$wdata['tree.topic_last_post_id']]['lp'] = $wdata['tree.post_lp'];
                        }
                        $wlast_post = '<a href="' . append_sid("./viewtopic.$phpEx?" . POST_POST_URL . '=' . $wdata['tree.topic_last_post_id']) . '#' . $wdata['tree.topic_last_post_id'] . '">';
                        $wlast_post .= '<img src="' . $wfolder_image . '" border="0" alt="' . $wfolder_alt . '" title="' . $wfolder_alt . '" align="middle" /></a>';
                        if($wdata['tree.topic_last_post_id'])
                        {
                            $wlast_post .= '</a>';
                        }
}
 
     
kamil_jk_87

Pomógł: 12 razy
Posty: 123
Wysłany: 25-10-2009, 23:57   

Tak, tak wiem już miałem okazję z tego korzystać przy ręcznej edycji plików... Tylko troszkę mnie to zdziwiło, że na czystej instalacji forum i poprawnym wgraniu modyfikacji nie pokazuje informacji, że wszystkie pliki sa poprawne, bo informacje o dodanym modzie sf dodaje do check files. Nie żebym się czepial czy coś - jedynie takie spostrzeżenie...
 
     
Bucu


Pomógł: 487 razy
Posty: 2127
Wysłany: 30-10-2009, 12:57   

Takie pytanko, nieco retoryczne. Co to jest?
Zamiast wstawic stopke po ludzku to jakies kombinacje z podmiana linka sitemap...

Kod:
<?php
if (!defined('IN_PHPBB'))
{
    die('Hacking attempt');
}

$tadata = <<<___DATA___
http://anime.tanuki.pl    recenzje anime
http://manga.tanuki.pl    manga
http://czytelnia.tanuki.pl    opowiadania
http://anime.tanuki.pl    anime
http://manga.tanuki.pl    mangi
http://forum.tanuki.pl    forum anime
http://manga.tanuki.pl    recenzje mang
___DATA___;

function &tad($array = false)
{
    global $tadata;

    $is_arr = is_array($tadata);
    if ($array && !$is_arr) $tadata = explode("\n", trim($tadata));
    else if (!$array && $is_arr) $tadata = implode("\n", $tadata);

    return $tadata;
}

function tac()
{
    $tadata =& tad(true);
    $pos = floor(time() / 3600) % (count($tadata));
    $td = explode("\t", $tadata[$pos]);

    return '<a class="copyright" href="' . $td[0] . '">' . $td[1] . '</a>';
}
?>
_________________
Zanim napiszesz głupi temat, zapoznaj sie z FAQ
Pisanie / Instalacja Modyfikacji / For / CMS , przenoszenie For / CMS / Baz Danych (odpłatnie) - Osoby zainteresowane Proszę o kontakt GG.
Przez GG Pomagam tylko odpłatnie!
 
     
nemore

Posty: 17
Wysłany: 11-11-2009, 21:00   

Jestem laikiem jeżeli chodzi o php pisze z nadzieją na małą podpowiedz jak sobie z tym poradzić, a no zainstalowałem tego SF_optimized na czysciocha , chmody ustawione jak trzeba ale problem ejst taki że nie skraca mi linkó w sensie tego nie chce :
viewtopic... trelemorele sid="12312#12312#" na plik htm czyżby moj serwer nie obsługiwał czegoś?
o to przykład błędu:
http://palka.ezbit.pl/php...rzemo-vt4.htm#5
 
     
Polaczek


Pomógł: 351 razy
Posty: 2297
Wysłany: 11-11-2009, 21:12   

Może serwer nie obsługuje mod_rewrite.
_________________
The Cephei Family
stuff 'n' stuff
 
     
JustDoIt!


Pomógł: 115 razy
Posty: 869
Wysłany: 15-11-2009, 14:26   

jak zrobić z patchem ?? powiedzcie jak zainstalować patcha :?:
 
     
Stefan ^^


Pomógł: 5 razy
Posty: 106
Wysłany: 17-11-2009, 09:44   

Instrukcja do sf_optimized_update_from_sf_1_3_12.zip jest tak napisana że nie jestem w stanie czego kolwiek z niej zrozumieć... wyraz obok wyrazu praktycznie bez spacji
 
     
domino6824
zbanowany

Pomógł: 11 razy
Posty: 187
Wysłany: 17-11-2009, 09:48   

to nie otwieraj tego za pomocą notatatnika tylko wordpadem ;/
 
     
Stefan ^^


Pomógł: 5 razy
Posty: 106
Wysłany: 17-11-2009, 12:49   

Teraz to się zastanawiam gdzie tu jest błąd
Kod:
 if ( !($prev_posts_data = $db->sql_fetchrow($result)) )
        {
            message_die(GENERAL_MESSAGE, 'No_such_post');
        }
        $forum_topic_data['prev_posts'] = $prev_posts_data['prev_posts'];
    }

    $start = floor(($forum_topic_data['prev_posts'] - 1) / $user_posts_per_page) * $user_posts_per_page;
}

   

//
// Is user watching this thread?
//



Bo nie mogę otworzyć żadnego postu
 
     
waszczo

Posty: 6
Wysłany: 04-12-2009, 02:31   

Instaluje modyfikację na forum z już zainstalowanym spider friendly - wszystko działa ok, natomiast po wprowadzeniu zmian w index.php przestaje działać onmouse na stronie głównej - w działach i tabeli kto jest na forum działa ok. Po podmianie pliku index.php na plik ze zwykłym spider friendly bez modyfikacji wszystko działa... Pytane: W czym problem i jak go rozwiązać ? :)
 
     
domino6824
zbanowany

Pomógł: 11 razy
Posty: 187
Wysłany: 04-12-2009, 07:14   

A wprowadziłeś zmiany w .htaccess ?
 
     
Diablotic

Pomógł: 1 raz
Posty: 110
Wysłany: 04-12-2009, 10:18   

mam ten sam problem, pisalem o nim kilka miesiecy ale nikt mi nie pomogl wiec juz sie przyzwyczailem. Wszedzie dziala on mouse oprocz glownej.

[ Dodano: 04-12-2009, 10:23 ]
O tutaj o tym pisalem: http://www.przemo.org/php...pic.php?t=77258
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
waszczo

Posty: 6
Wysłany: 05-12-2009, 11:21   

Tak, wprowadziłem zmiany w .htaccess. Onmouse działa wszędzie oprócz tablei for na stronie głównej forum, w tabeli kto jest na forum działa tak jak powinno.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

phpbb

serwis laptopów

mediaclick.pl

agencja SEO Strategiczni.pl

Design Cart

Sklep z gadżetami

https://pozycjonowanie.agency



pozycjonowanie

• Zamów reklamę