To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Hosting - [opinie] SuperHost.pl

kermit - 05-07-2005, 21:25
Temat postu: Re: [opinie] SuperHost.pl
delphin napisał/a:
w miar? tani i stabilny hosting na http://superhost.pl

netto 99z?/rok

300MB na Dysku
10GB/m transferu
PHP, CGI, FTPx2
Poczta bez limitu
Domeny bez limitu
Fantastico PL
3 bazy MySQL
Backup

ktoś tu się pomylił:)

chyba 500 mb

Yanix - 09-07-2005, 13:30

kermit napisał/a:
ktoś tu się pomyliłSmile

chyba 500 mb

Wtedy było trzysta a od dziś jest 1GB. Powiększyli wszystkie opcje.
Osobiście mam konto na s35 i jestem zadowolony z jego działania.

blum - 09-07-2005, 13:57

Yanix napisał/a:
jestem zadowolony z jego działania

wnioskuje z tego, ze duzo Ci nie trzeba do zadowolenia

Yanix - 09-07-2005, 14:38

blum napisał/a:
wnioskuje z tego, ze duzo Ci nie trzeba do zadowolenia

Dokładnie, wystarczy że serwer działa stabilnie.

Kris85 - 09-07-2005, 23:38

trzeba im przyznac, ze dziala stabilnie, przynajmniej ostatnim czasem nie bylo problemow. kilka dni temu kilkuminutowe problemy z polaczeniem do bazy, ale teraz dziala sprawnie i szybko. Do tego ucieszylem sie, ze dodali jeszcze 500MB powierzchni, bo moze sie przydac.
[little OT]
a tak a propos, moze ktos zajrzec na adres: http://polibuda.superhost...llery/index.php wyszedł mi tam sam z siebie taki błąd - gdyby ktoś coś umiał poradzic, albo wiedzial dlaczego tak sie stalo, to prosze na PW
(nie odpisujcie tutaj, zeby nie bylo bajzlu wiekszego)
[/little OT]

blum - 10-07-2005, 00:50

Kris85 napisał/a:
kilka dni temu kilkuminutowe problemy z polaczeniem do bazy

kilka dni temu to chyba niezbyt dawno :roll:
odkad sie przesiadlem na inny serwer, nie wiem co to jest problem z polaczeniem do bazy. mam nadzieje, ze zawsze tak bedzie :mrgreen:
jesli superhost chce sie poprawic to mysle, ze dobrze. na ich stronie jest cos takiego jak "Twoja Opinia". jak prosza to im wystawilem... napisalem ze najwiekszy ich problem to bazy i pewnie wiekszosc tak pisala... byc moze postanowili cos z tym zrobic. tak czy inaczej - ja tego sprawdzal nie bede :wink:

Crack - 10-07-2005, 17:34

Niskie ceny domen są wszędzie, osobiście to wolę zarejestrować w az.pl, ta sama cena a mam wtedy pod ręką wszystkie dane, mogę sam zmieniać DNSy.
Yanix - 11-07-2005, 20:23

blum napisał/a:
odkad sie przesiadlem na inny serwer, nie wiem co to jest problem z polaczeniem do bazy. mam nadzieje, ze zawsze tak bedzie

Tak z ciekawości, gdzie się przeniosłeś?

Pukli - 12-07-2005, 10:54

Ja, zarejstrowałem na superhost.pl domene i jestem zadowolony, helpdesk tez całkiem całkiem. Nawet polecam :wink:
kermit - 17-07-2005, 21:10

ludzie mam konto w superhost.pl i jestem zadowolony, jeszcze jak, nigdzie nie było mi tak dobrze
miszko - 07-10-2005, 16:53

Sorry za odgrzewanie tematu.

Jednakze, mam u nich juz ponad rok konto.Wiec chce sie podzielic swoimi doswiadczeniami.
Mam przydzielony serwer s33, dziala na nim www, forum, kilka kont ftp i poczta.

Na poczatku bylo troche fatalnie. Przelom marca/kwietnia obfitowal w roznie sytuacje. A to cos baza nie dzialala, a to cos grzebali. A to im dysk jakis padl.
Troche nie bylem zadowolony.

Jednakze od tamtego czasu nie ma wiekszych problemow.
Dobra pomoc techniczna. Dolozyli pakiety i teraz mam 2GB miejsca za niezla cene - 200zł/rok (wczesniej 1GB i 12GB/miesiac - teraz 2GB i 24GB/miesiac).

Kilka lini do obslugi - hot line w weekendy.
Na e-maile odpowiadaja bardzo sprawnie o ile napiszesz do nich w miare od rana.
Pod wieczor moze byc gorzej.

Dobry CP i obsluga. Polaczneie z FTP - sprawdzane na Poznanskim PIONIEERZE to transfery okolo 1,5-2MB/s w doł, a upload okolo 500-600KB/s.

Nadal dobrze oceniam serwis. Pomimo ze na poczatku bylo troche przygód.
Dlatego dobrze jest miec backup bazy... juz raz mi sie rozsypala przez ich te "chwilowe przerwy".

kermit - 10-10-2005, 21:46

miszko, ma rację to dobry hosting i nie wiem czemu ktoś go dał do złego hostingu, przecież tam się uruchomi nawet kilkanaście serwisów na jednym koncie i wszystko gra:)
Kris85 - 10-10-2005, 23:45

dopiero po poscie Kermita zauwazylem, ze superhost.pl jest na czarnej liscie
uwazam, ze jest to wielki blad, bo od bardzo dlugiego czasu (ostatnie problemy z polaczeniem - spowodowane konserwacja i obciazeniem - byly na wiosne), a od tej pory serwis chodzi az milo.
nie mam z nim zadnych problemow, a nawet jestem pelen podziwu jak na niektore moje laickie pytania (o podpinanie domen, serwery dns) support dostarczal wyczerpujacych informacji.
do tego wzbogacili swoja oferte o miejsce na dysku, dzieki czemu ich oferta jest bardzo atrakcyjna
uwazam, ze powinna zniknac z czarnej listy, bo jedna negatywne opinie sprzed kilku miesiecy sa juz calkowicie nieaktualne

pozdrawiam i licze, ze skorygujecie czarna liste - byc moze nie tylko ten serwis odnotowuje poprawe - tylko kto to sprawdza, raz napisany post nie traci tam waznosci :roll:

Yanix - 11-10-2005, 16:56

Popieram opinię przedmówcy. Ta firma nie zasługuje na pobyt na czarnej liście.
bufik - 07-11-2005, 14:49

Wybaczcie że dorzucę kamyczek do ogródka superhost, ale od dwóch miesięcy mam z nimi problemy stale i wiem, że na Forum Optymalizacja też inni userzy mają dużo do nawrzucania tej firmie...

Mam hosting u nich ponad rok. Z początku było OK - zdarzały się jakieś drobne kłopoty, czy nie można się było dodzwonić, ale w sumie zawsze wychodzili na plus. Trzy miesiące temu zaczęły płynąć na mojego maila ostrzeżenia o za dużym obciążeniu serwera. Mam spory serwis i duże Forum wiec chciałem grzecznie ustalić co powoduje taki stan rzeczy. Chciałem dowiedzieć się, które skrypty się zapętlają lub co mogę poprawić. Superhost odpowiedział, że nie wiedzą, ze to na pewno moja wina i że z całą pewnością nie jest to wina Forum więc muszę zoptymalizować resztę strony.

Z zapałem rzuciłem się do pracy. Choć błędów znalazłęm niewiele zoptymalizowałem stronę. Ostrzeżenia jednak przychodziły nadal - w między czasie skontaktowałem się, z kilkoma innymi administratorami serwisów na superhoście i potwierdziło się to co podejrzewałem - ostrzeżenia dostawiali wszyscy na przeciążonym serwerze...

Kiedy zwróciłem uwage adminowi w superhoscie polecił mi ignorowac ostrzeżenia... Dostawałem je więc co najmniej raz w tygodniu aż do wczoraj, kiedy przyszła informacja tego rodzaju pod standardowym ostrzeżeniem:

"Dodatkowe informacje o przeciążeniu:
horror 44.00% CPU in /usr/bin/php viewtopic.php"

Czyli wynika z niej że za obciążenie serwera jednak odpowiedzialny był skrypt Forum...
Jak dowiedziałęm się od admina - jedyne co moga mi zaoferować to serwer dedykowany...
Oczywiście ze względów finansowych jest to dla mnie nierealne....

Zastanawiam się co dalej... Przenieść Forum? Wybrać inny serwer?
Jakim cudem Forum na którym jednocześnie przebywa max 50 osób (rekord z Halloween w serwisie o horrorach) może tak zajeżdzić serwer???