1.12.8 - Banner pod X postem
Fidma - 07-09-2006, 19:35
rozpusta, podziel się wkońcu kodem
[ Dodano: 12-09-2006, 15:20 ]
Trzeba zmodyfikować plik viewtopic.php w liniach:
Kod: | $post_ad = '<tr><td colspan=2 class="firstPostAd">' . $adRow[0]['ad_code'] . '</td></tr>'; |
Dumam co trzeba dodać
micz - 15-09-2006, 02:48
za nic banner adkontekstu nie chce dzalac podejrzewam, ze to raczej wina moda
Fidma - 15-09-2006, 08:03
Patrz u mnie, działa.
micz - 15-09-2006, 08:38
Fidma: to mi sie podoba co jest u ciebie mozesz sie podzielic informacja / kodem? Prosze bede niezmiernie wdzeczny ....
Fidma - 15-09-2006, 08:48
W viewtopic.php należy zmodyfikować zmienną $post_ad = 'tu twój kod wyświetlania'; Akurat u mnie wszystkie dane reklamy są stałe, ustawiane właśnie w tej zmiennej. Nie mam sterowania z PA czy innych wodotrysków.
micz - 15-09-2006, 15:13
minie chodz raczej o sama reklame w poscie gdze reklama wyswietla sie jakby ktos napisal posta to jest bardzo ok.
Fidma - 15-09-2006, 15:22
No o tym właśnie piszę Wklejasz tam kod układu postu z Twojego stylu
micz - 15-09-2006, 15:38
a mozesz pokazac jak twoj wyglada- dokladnie - (nie koniecznie tu... na pm? robmy tu mala pryware) bylo by mi latwiej i musze powiedziec, ze ten sposob znacznie bardziej mi sie podoba od tego ktury byl proponowany.
Teraz mm dwa problem do rozwiazania 1. zwazany z iloscia z tego co wisze panel zrobil swoje a rzeczywistosc swoje wiec widzie chodz banner sie nie wyswietla ze skrawe miejsca na banner jestpod kazdym postem ... 2. cos ne tak z samym wyswietlaniem bannerow adkontekstu.
RvX - 19-09-2006, 19:37
Czy komuś udało się zainstalować tego moda wraz z SpiderFriendly 1.3.10 ? Bo ja mam z tym problem. Za pierwszym razem wyedytowałem oryginalny viewtopic.php z paczki Przema - po prostu zapomniałem, że na serwerze jest ten plik zmodyfikowany przez Crack'a. O dziwo, wtedy reklamy się wyświetlały, ale później wyskoczyły jakieś błędy, mało istotne. Gdy zmodyfikowałem plik, który miałem na serwerze (viewtopic.php z paczki moda SpiderFriendly), reklamy się już nie wyświetlały. Czy ktoś potrafi znaleźć rozwiązanie?
EDIT:
Gapa ze mnie. Już po problemie - przeoczyłem jedną z instrukcji.
moron - 20-09-2006, 20:03
czy jest mozliwosc ustawienia reklam tylko dla niezalogowanych?
RvX - 20-09-2006, 20:14
Tak, oczywista. Tylko trzeba to ustawić w panelu admina: (admin/admin_firstpost_ad.php)
rrutek - 27-09-2006, 21:56
jak to możliwe że u mnie jest brak pliku:
admin/admin_firstpost_ad.php
?
rosolek - 28-09-2006, 12:57
admin_firstpost_ad.php jest w paczce banner.zip
dan82 - 28-09-2006, 13:11
Witam.
Mam taki sam problem z tym MODem jak pare osob z tego tematu. Tzn sam MOD ladnie sie zainstalowal ale w PA jak dodam sobie skrypt to po zapisaniu NIC sie nie dziaja. Nie zapisuje sie.
Dlatego postanowilem zrobic cos innego. heh w STOPCE wrzucilem skrypt AdBid'a.
Wczesniej wziolem ustawilem html tylko dla ADMINISTRATORA... dodalem potrzebne tagi [b,i,u,pre,hr,td,tr,script,noscript,a] i mam AdBida w swojej stopce
moze komus sie to przyda
pawelpisz - 03-10-2006, 13:55
Witam,
postąpiłem tak jak w instrukcji i niestety nie działa!
Pliki pozmieniałem, zapytania do mysql dodałem, wchodze w PA - Banner pod x postem wpisuje swoje dane , niby wszystko ok, ale nic sie nie dodaje. Banneru na forum nie ma, a jak wracam do konfiguracji w PA to pola znów są puste !
O co chodzi? Juz drugi raz instaluje ten moduł i nie działa !
Mój styl to Tesko.
Licze na odp, poniewaz jest to dla mnie ważna sprawa.
Pozdrawiam,
|
|
|