phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Woytec
30-11-2013, 21:09
Banner pod X postem
Autor Wiadomość
strus


Pomógł: 66 razy
Posty: 547
Wysłany: 27-02-2006, 12:38   Banner pod X postem

Dodaje banner pod x postem, konfigurowalne w PA, bo widzialem ze niektorzy mieli z tym problem, nie wiem czemu skoro Przemo wszystlo ladnie wyjasnil :)

Kod:
###################################################################
## Installation Level: Easy
## Installation Time: 11 minutes
## Files To Edit: viewtopic.php
## includes/constants.php
## templates/subSilver/subSilver.css
## templates/subSilver/viewtopic_body.tpl
## language/lang_english/lang_admin.php
## Included Files: (admin_firstpost_ad.php, firstpost_ad_body.tpl)
###################################################################


/edit by joli.
Poprawilam powyzsza instrukcje, bo zawierała błędy i braki. Poprawilam tez plik tekstowy w paczce.
Mod działa w wersji 1.12.5 i dla wszystkich!! styli. Wstawiamy własny kod reklamy!!
Pliki stylu należy wyedytować oczywiście zależnie od stylu który używamy. Brak .helpline w css stylu oznacza tylko tyle, ze tresc ktora nalezy wkleic wklejamy gdziekolwiek, np tuz przed
Kod:
.table0
{
_________________
if(DobaZegarowa>24) cout<<"Z checia Ci pomoge!"; else cout<<"Fuck OFF and Find OUT it yourself.";
Ostatnio zmieniony przez Majkelo 16-05-2012, 22:10, w całości zmieniany 8 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Pasja


Pomógł: 4 razy
Posty: 210
Wysłany: 27-02-2006, 16:45   

strus-, ta modyfikacja jest już na forum, sam ją zamieściłem - jest dostępna w download.
 
     
strus


Pomógł: 66 razy
Posty: 547
Wysłany: 27-02-2006, 18:16   

Pasja, tak w wersji na 1.9.x :) Z tego co uzywalem szukal sa 3 pytania czy jest na 1.12.x a jak juz ktos napisal jak zrobic na 1.12 to nie napisal jak dodac w PA, i ludzie narzekali :)
_________________
if(DobaZegarowa>24) cout<<"Z checia Ci pomoge!"; else cout<<"Fuck OFF and Find OUT it yourself.";
 
     
krecix


Pomógł: 1 raz
Posty: 47
Wysłany: 28-02-2006, 17:39   

strus- napisał/a:
to nie napisal jak dodac w PA, i ludzie narzekali

Gdyby czytali dokladnie FAQ to by nie musieli narzekać...
http://www.przemo.org/php...pic.php?t=20814
BTW. Sam wcześniej narzekalem :mrgreen: Ale poczytalem i sam znalazlem odpowiedź ;]
_________________
"...unoszę się ponad tym na specjalnych efektach..."
 
     
ciaastek


Pomógł: 37 razy
Posty: 434
Wysłany: 26-03-2006, 16:19   

Odrazu przepraszam za "odkopywanie" tematu no ale... NIE DZIAŁA!

W sumie to mam dwa problemy dotyczące tego.

Nie widze żadnego linka w panelu admina - tak przerabiałem plik admin_firstpost_ad.php i dodałem przed "define('IN_PHPBB', 1);" "define('MODULE_ID', 80);" ale nadal nie widze.

Drugi problem: Jak już wejde do tego pliku i ustawiam to co chce, to po kliknięciu przycisku wyślij i powróceniu do tej konfiguracji poprzez link pola są puste. Oczywiście na forum też nic nie widać. Domyślam się że jest to problem z bazą, a może jakiś błąd w pliku, który łączy się z inną tabelą? Niewiem, nie grzebałem bo by potem było "po co grzebałeś, teraz sam sobie napraw" :roll:

Więc proszę o pomoc.
 
     
kica1983


Pomógł: 3 razy
Posty: 123
Wysłany: 26-03-2006, 19:36   

A zrobiłeś to?
Kod:
#
#-----[ SQL ]------------------------------------------
#
CREATE TABLE `phpbb_ads` (
`ad_type` VARCHAR( 10 ) NOT NULL ,
`ad_id` TINYINT( 5 ) NOT NULL ,
`ad_code` TEXT NOT NULL ,
`ad_name` TINYINT( 25 ) NOT NULL,
UNIQUE (
`ad_id`
)
);

#
#-----[ SKOPIUJ ]------------------------------------------
#
kopiuj firstpost_ad_body.tpl do templates/subSilver/admin/firstpost_ad_body.tpl
kopiuj admin_firstpost_ad.php do admin/admin_firstpost_ad.php


Ja kiedyś pod 1.9.5 miałem podobnie i jeśli dobrze pamiętam właśnie chyba nie dokopiowałem tych plików.
 
     
ciaastek


Pomógł: 37 razy
Posty: 434
Wysłany: 26-03-2006, 20:23   

Tak zrobiłem, dwa razy instalowałem ten mod

Oczywiście przed drugą instalacją wrzuciłem oryginalne pliki i skasowałem tabelę phpbb_ads z bazy danych.

Aha, przepraszam zapomniałem dodać że nie używam subSilver tylko FIsubSilver a to co trzeba było dać do pliku .css dałem tam gdzie znalazłem pierwsze background-color

Wiem że to była ważna informacja, ale no zapomniałem. Jeszcze raz przepraszam.
 
     
krecix


Pomógł: 1 raz
Posty: 47
Wysłany: 26-03-2006, 21:16   

Po pierwsze w stylu FIsubSilver jest FIsubSilver.css i można w nim wykonać

Kod:
#
#-----[ Znajdz ]------------------------------------------
#
.helpline { background-color: #D9E2EC; border-style: none; }
#
#-----[ Dodaj po ]------------------------------------------
#
td.firstPostAd {
background-color: {T_TR_COLOR3}; border: {T_TH_COLOR3}; border-style: solid; border-width: 1px; text-align: center;


Po drugie sprawdź czy zgadzają się prefiksy w zapytaniu sql
Kod:
CREATE TABLE `TWÓJ_PREFIX_ads` (
`ad_type` VARCHAR( 10 ) NOT NULL ,
`ad_id` TINYINT( 5 ) NOT NULL ,
`ad_code` TEXT NOT NULL ,
`ad_name` TINYINT( 25 ) NOT NULL,
UNIQUE (
`ad_id`
)
);
_________________
"...unoszę się ponad tym na specjalnych efektach..."
 
     
ciaastek


Pomógł: 37 razy
Posty: 434
Wysłany: 26-03-2006, 23:05   

krecix napisał/a:
Po pierwsze w stylu FIsubSilver jest FIsubSilver.css i można w nim wykonać


Kod:
#
#-----[ Znajdz ]------------------------------------------
#
.helpline { background-color: #D9E2EC; border-style: none; }
#
#-----[ Dodaj po ]------------------------------------------
#
td.firstPostAd {
background-color: {T_TR_COLOR3}; border: {T_TH_COLOR3}; border-style: solid; border-width: 1px; text-align: center;


Nie ponieważ w pliku FIsubSilver nie znajduje się linijka ".helpline { background-color: #D9E2EC; border-style: none; } " ani żadna podobna zaczynająca się na .helpline
Ale to już nieważne bo problem się jakoś sam naprawił

Natomiast nadal nie zapamiętuje ustawień.
Prefixy się zgadzają. Instalowałem standardowo z phpbb_ więc się zgadza...
Mogę spróbować ręcznie dodać do bazy to co trzeba tylko powiedzcie mi co ma być w poszczególnych tabelach (co odpowiada za id for, w których to ma się wyświetlać itd...)
 
     
krecix


Pomógł: 1 raz
Posty: 47
Wysłany: 28-03-2006, 19:55   

ciaastek napisał/a:
w pliku FIsubSilver nie znajduje się linijka ".helpline { background-color: #D9E2EC; border-style: none; } " ani żadna podobna zaczynająca się na .helpline

Ja to skopiowałem właśnie z tego pliku, więc.....

Natomiast co do drugiego to nie mam pojęcia czemu nie działa...
Neestety nie instalowałem tego moda na 1.12.5 więc nie wiem czego to jest wina. Dodawanie modułów do panelu administracyjnego wygląda raczej tak samo.
A może masz podwójnie zdefiniowane
Kod:
define('MODULE_ID', 80);
:?:
_________________
"...unoszę się ponad tym na specjalnych efektach..."
 
     
ciaastek


Pomógł: 37 razy
Posty: 434
Wysłany: 29-03-2006, 22:05   

Mówie że w panelu admina wszystko gra. Teraz jest tylko problem z tym zapisem/odczytem z bazy... (wydaje mi się że to wina bazy)

Poprostu kiedy już coś ustawie to on tego nie zapisuje do bazy, a tabela jest NAPEWNO!

[ Dodano: 29-03-2006, 22:17 ]
Troche pokombinowałem i z bazą już wszystko ok, teraz tylko pozostaje jeden problem.. mianowicie nic się nie wyświetla

[ Dodano: 30-03-2006, 20:21 ]
Czy ktoś mógłby pomóc?
Zależy mi na tej modyfikacji, poradziłem sobie z tą bazą, ale nie umiem sobie poradzić z tym, że mi tego bannera nie wyświetla.

Korzystam ze stylu FIsubSilver.
 
     
sibo


Posty: 32
Wysłany: 04-04-2006, 00:04   

mam pytani jak wypelnic to pole bo mi nie wychodzi !
 
     
kica1983


Pomógł: 3 razy
Posty: 123
Wysłany: 04-04-2006, 00:36   

sibo, jakie pole? :| W pole "Kod" wklejasz kod banera, dodajesz jeśli Ci sie podoba jakieś uładniacze w htmlu i jeśli dobrze moda zainstalowałeś, będzie działać :>
 
     
ciaastek


Pomógł: 37 razy
Posty: 434
Wysłany: 04-04-2006, 22:05   

A mi dodaje tego bannera po każdym poście... w PA w pierwszych dwóch polach
Kod:
Dodawaj zawsze po x poscie:
Dodawaj zawsze po x postach:

niemogę zmienić wartości :/
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
max8600

Posty: 19
Wysłany: 05-04-2006, 13:04   

Moge potwierdzic, zrobilem wszystko jak w instrukcji.
Potem jak w PA dodaje po ktorym poscie i kod wklepuje, zatwierdzam.
Na forum nic sie nie pojawia i po wejscu jeszcze raz w PA do tej zakladni, wszystkie pola są puste (to po ktorym poscie i to z kodem).
_________________
/\\
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę