To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Hosting - [opinie] SuperHost.pl

miszko - 20-03-2006, 19:53

A masz wloczona opcje kompresji Gzip?
Jaka masz wersje forum?
Ja mam 1.9.x i chodzi ok. Tez mi raz kiedys przyslali takie pisemko, ale akurat forum "przerobilem" do 1.9.x i obciazenie spadlo.

Tylko ze u mnie jest jednorazowo z 20-30 osob max.

A ja mam dokladnie ten sam pakiety wykupiony.

ewaanalityk - 20-03-2006, 23:06

mam przerobione i nie wiem teraz co jest :( wgrali mi gdzie indziej ale coś z kodowaniem nie tak i nie ma polskich znaków. Załamka :(
kermit - 05-04-2006, 23:51

Kod:
Z przykrością informujemy, że odnotowaliśmy znaczne przeciążenie procesora serwera wygenerowane przez Państwa konto w dniu/dniach 2006-04-03           
W trosce o dobro reszty klientów serwisu www.SuperHost.pl prosimy o podjęcie działań mających na celu zredukowanie obciążenia serwera.
Do najczęstszych przyczyn należą m.in:
- wadliwe, nieefektywne lub zapętlające się skrypty
- zbyt częste uruchamianie obciażających skryptów z crona
W przypadku trzykrotnego przekroczenia dopuszczalnych limitów zastrzegamy sobie możliwość czasowego zablokowania konta do momentu wyjaśnienia sytuacji.

Dodatkowe informacje o przeciążeniu z ostatniego dnia:

casel      59.00% CPU in [php]

casel      55.00% CPU in [php] <defunct>

casel      48.00% CPU in /usr/bin/php viewforum.php

Dziękujemy,
www.SuperHost.pl

pierwszy raz narzekam, przez nich zmieniam serwer !

Mam dość narzekań z ich strony :!:

Ivellios - 06-04-2006, 11:00

Jak masz forum w 1.12.* to... (pozostawię ich email bez komentarza)
kermit - 06-04-2006, 17:53

dokładnie , dlatego kupiłem serwer http://www.i365.pl/i365/proeasy.php
Ivellios - 06-04-2006, 20:28

Tak, oczywiście, pewnie, najlepiej wszystko na skrypt zwalić, zamiast poszukać usterki.
kermit - 06-04-2006, 20:46

dziwne, że niby ich serwery są sadowione w Szwecji i Polsce - takie słysząłem pogłoski a pinguje czasami z USA :)
ewaanalityk - 07-04-2006, 13:59

ja też mam straszne problemy z superhost, już nie wiem jak z nimi gadać. Forum młodziutkie niecałe 2 miesiące a ma 1000 użytkowników, mam wersję 1.12 wyrzuciłam nawet shout box i nic nadal pretensje.
Transfer wykorzystuje w 30% nie stać mnie na serwer dedykowany i tu nie pogniewajcie się, ale czy to forum przema z 5 tys. użytkowników co zapewne niedługo będzie udźwignie jakikolwiek hosting czy tylko dedykowany serwer.

szym - 07-04-2006, 14:05

Juz my o to zadbamy zeby pociagnal nawet z 50.000 uzytkownikow
W niedalekiej przyszlosci zrobimy spora inwestycje w nowy hardware wowczas naewt 500.000 nie bedzie przeszkoda

patrick - 07-04-2006, 17:32

budzet na reklame sie skonczyl i zaczeliscie pisac bajki po forach ...
radh - 07-04-2006, 19:24

patrick napisał/a:
budzet na reklame sie skonczyl i zaczeliscie pisac bajki po forach ...

Ten pan najwyrazniej nie lubi WEBD - uderz w stol a nozyce sie odezwa, nieprawdaz?:)

Po pierwsze Szym wie co pisze, a po drugie to nie ladnie zaglac komus do portfela - ale zeby rozwiac Twoje wieczne watpliwosci to finanse jak i budzet na reklamy ma sie dobrze. W przeciwienstwie do innych hostingow tego typu Globtel Internet (wlasciciel WEBD) od pewnego czasu inwestuje we wlasne serwery oraz przymierza sie do stworzenia klastra co wymaga kolejnych inwestycji.) Ten offtopic powstal calkiem przypadkowo (nie z winy WEBD) i jak zwykle sam sprawiasz ze go niepotrzebnie wydluzasz. Zauwazylem juz jakis czas temu, ze za wszelka cene probujesz "dokopac" WEBD ale robisz to bardzo nieudolnie...

Crash_3d - 07-04-2006, 19:40

radh napisał/a:
nieprawdaz

Rozumiem, ze chcecie uchodzic za bardzo wyksztalconych i uzywacie slow, kotrych sie nie uzywa na codzien by sie wywyzszac...
Ale bez przesady!

niczeq - 07-04-2006, 20:38

radh napisał/a:
Ten pan najwyrazniej nie lubi WEBD

nie tylko on :roll:

wracajac do SuperHost...kermit dobrze ze sie przeniosisz na inny serv :P

patrick - 07-04-2006, 21:05

Crash_3d napisał/a:
radh napisał/a:
nieprawdaz

Rozumiem, ze chcecie uchodzic za bardzo wyksztalconych i uzywacie slow, kotrych sie nie uzywa na codzien by sie wywyzszac...
Ale bez przesady!

ja tu nie widze nic zlego w uzyciu tego zwrotu.

ha zdziwie Cie nie mam nic przeciwko firmie WEBD, ani nie uderza mi w interes ani mi nie przeszkadza.
Choc post pana "szym" zabrzmial mi jako mocna kryptoreklama. Dokopac ? po co ? czemu ?
Naprawde nie mam takiej potrzeby jak juz to ocenialem jakosc uslug ale to na konkretnych dowodach nie na bajkach z kosmosu.

Wyczulem, ze chciales mi dogryzc tym postem ale bylo to nieudane ;)

Crash_3d - 07-04-2006, 21:53

patrick napisał/a:
ja tu nie widze nic zlego w uzyciu tego zwrotu.

Tak? Nie mow, ze mowisz tak w zyciu codziennym, albo, ze on tak mowi. NIby to takie wyszukane slowo i dlatego tak pisze...
"Nieprawdaż, ze do tych frytek przydal by sie keczup*"