Hosting - [opinie] SuperHost.pl
miszko - 10-01-2007, 17:46
Prawdopodobnie tak, gdyż paru moich userów skarży się notorycznie, że strona im długo się wgrywa (np. osoby z Tarnobrzega). A jak jestem z woj. WLKP i u mnie jakoś forum/www chodzą w miarę ok.
Ale FTP to tragedia, a Cpanel chodzi gorzej niż na połączeniu modemowym. Jakoś się z tym żyło, ale teraz czas to zmienić.
moron - 11-01-2007, 22:27
vegetagt, SH a SD to cos innego...
owszem jest ten sam wlasciciel ale SH nie ma serwerow tylko w SD
maja tez serwery w niemczech np
jesli chodzi o te co sa w SD to owszem ruch idzie przez niemcy ale tylko do tpsa i tylko na zwyklym laczu (nie wiem jakie ma SH)
ale na zwyklym laczu do np UPC ping mi schodzi (dedyk w SD) do 7 nawet
vegetagt - 11-01-2007, 23:05
moron napisał/a: | vegetagt, SH a SD to cos innego... |
wiem.
Do serwera na ktorym stoi strona superhost.pl trasa ode mnie idzie przez frankfurt.
moron - 12-01-2007, 10:37
jakie masz lacze i czy idzie do frankfurtu czy przez frankfurt do polski?
vegetagt - 12-01-2007, 14:54
mam sdi i idzie polska > frankfurt > polska
miszko - 19-01-2007, 13:06
Thank God Już się uwolniłem od nich. Siedzę na nowy serwerze. SuperHost w ostatnich dniach miał takie pady, że poczta się wogole nie logowała, FTP chodził z predkością modemową...
Przez 2 lata bycia na tym serwerze, mogę jedynie powiedzieć dobrze o nich w 2 kwestiach:
- mają cPanel
- dali rabat 3 lata hosting 2 lata płacę
- dali nolimit miejsce na końcie
Wady.... ich było tak z x10 więcej. Mulisty cPanel, FTP tak sobie chodził, forum generowalo strone w okolo 5 sekund. Dobry hosting na statyczne strony WWW. No i poczta, albo dochodzila z opoźnieniem, albo wogole nie dochodziła. Był okres, że chodziła ok, a był taki okres, że nic nie przychodziło.
Jednym słowem nie polecam.
moron - 20-01-2007, 00:52
miszko, jak byles na maszynie w gdansku to wspolczuje
ostatnio maja tam problemy z pradem i gubia duzo pakietow
miszko - 20-01-2007, 10:09
Na s70 byłem. Ostatnio FTP tak przymulał, że ściągałęm z prędkością 8kb/s z FTP. Nie mówiąc już o poczcie, która potrafiła nie chodzić przez pare godzin.
Brand - 17-02-2007, 22:07
Ostatnio mieliśmy sytuację, że nasz katalog public_html został zablokowany za zbyt duże obciażanie serwera ( konkretnie przez plik viewtopic.php), co przyspieszyło naszą migrację na przemo. Choć dziwię się, w końcu nasze forum największe nie jest, a wynika z tego, że mulić tak jakby zaczęło samo z siebie
Słyszalem o nich i takie i takie opinle, ale póki jakoś działa
miszko - 18-02-2007, 00:18
Band, wchodząć na twoje forum odrazu przypominaja mi sie czasy SH... strona zawsze ladowala sie z pewnym opoznieniem... ech.
Co do SH to jak mowilem, oni sa dobrzy na strony "wizytowki" albo male serwisy np. oparte na mambo. phpBB nie lubią, a zwłaszcza by Przemo.
Ivellios - 19-02-2007, 13:53
miszko, sorry ale pokaż mi takiego hostingodawcę który nie nie lubiłby modyfikacji Przema
W moim przypadku też winą za przeciążenie serwera obarczono oprogramowanie przeze mnie instalowane, a mam raptem dwa fora takie bardziej popularne...
compu - 02-10-2007, 20:51
Czy może się ktoś wypowiedzieć jak aktualnie jest, czy coś się zmieniło?
miszko - 12-01-2008, 00:32
Z tego co wiem się nic nie zmieniło. Omijaj ten hosting. Jedyną jego zaletą było to, że mają cPanel. Strona chodziła różnie. Czasami szybko, ale z reguły nie było to "super-szybko". Nie pamietam juz gdzie ich serwery stały. Ja wykupiłem hosting na 2 lata z czego rok dostałem gratis (mieli promocję).
Pierwszy rok było ogólnie nie najgorzej, po pierwszym roku zaczeło być źle.
Wpierw poszły blokady konta, tak z nienacka. Moje interwencje skutkowały zdjęciem blokady. Powody różne: np. viewtopic.php w jakimś tam momencie zużył dużo mocy procesora.
Blokady, blokady, pisma, wyciąganie jakiś "punktów z regulaminu". Powiedzieli, że dłużej nasz utrzymać nie mogą na tym serwerze i albo przechodzimy na dedyk, albo blokada. Zmieniłem hosting. Dobry hosting na statyczne strony lub w miarę mało zasobożerne.
Moim zdanie, jak ktoś chce mieć w miare dobry serwer pod Przemo i może wydąć na rok maks 400zł to niech szuka raczej mniejszych firm. Serio One nie są tak zapchane a i admini są bardziej kontaktowi.
Centurion - 12-01-2008, 10:05
ja z jednym forum uciekłem z Superhosta po ty jak przenieśli swoje serwery do Polskich bodajże, strona raz działała a raz nie, a jak działała to co 5-10 min tajemniczo znikały pliki z /cache przez co była cała masa błędów na forum
Dawid_info - 05-02-2009, 10:28
Bylem zadowolony, ale w miare jak mi sie serwis rozrastal, zaczely sie pojawiac coraz to nowe problemy, pomoc techniczna mialem wrazenie ze robi mi na zlosc, lub jest tak glupia, ze nie potrafi rozwiazac nawet prostego problemu, tworzac przy tym nowe.
Ogolnie zostalem zmuszony (do przeprowadzki na dedyka, niestety w tej samej firmie, gdyz to bylo najlepsze rozwiazanie wtedy)
lepiej szukac innej firmy bo z ta sa same problemy, to ze strona mi nie dzialala kilka razy w tygodniu to juz normalka, ale np. blokada konta bez poinformowania mnie o tym to juz przegiecie, a zdarzylo sie to kilka razy z tego wiekszosc z ich bledu - raz bo mysleli ze ktos sie wlamuje bo ruch sie zrobil wiekszy (wynik kampanii reklamowej) drugi raz jak niby skonczyl mi sie transfer, dziwnym trafen mialem jeszcze 200GB, ale ich to jakos nie interesowalo.
jak masz mala strone to moze byc, ale jak mylisz nad rozwojem serwisu to stanowczo odradzam, bo pewnego dnia zaczna sie mnozyc problemy
|
|
|