|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: chelloPL 27-08-2007, 20:39 |
Gdzie ustawic znacznik "noindex" |
Autor |
Wiadomość |
Rolnik
|
Wysłany: 04-09-2005, 12:38 Gdzie ustawic znacznik "noindex"
|
|
|
W ktorym pliku, badz miejscu w PA ustawic, zeby wyszukiwarki nie zagladaly do mojego forum? |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Sylwia
|
Wysłany: 04-09-2005, 12:50
|
|
|
W panelu admina w ogólnych gdzieś jest pytanie czy chcesz żeby strona była indexowana przez wyszukiwarki, dajesz nie i po problemie. |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 04-09-2005, 13:25
|
|
|
Mam ustawione w:
Ustawienie glowne/dodatkowe
"Wyszukiwarka Google - Ustawia forum w ten sposób, by było ono indexowane przez część wyszukiwarek, w tym wyszukiwarke Google" - na "nie" oczywiscie.
Ale, ogladajac zrodlo strony nigdzie nie znajduje znacznikow
< META NAME ="robots" CONTENT="noindex,nofollow">
Wiec to nie dziala, chcialbym je dopisac recznie, ale czy wtedy nie sknoca sie jakies sumy kontrolnej? - znam tylko html'a i jak otwieram pliki z forum, to zdecydowanie nie sa dla mnie czytelne. |
|
|
|
|
H@Lw@
|
Wysłany: 04-09-2005, 14:53
|
|
|
Dodaj te znaczniki w plikach simple_header.tpl i overall_header.tpl w templates/Twój_Styl/ pod istniejącymi znacznikami.
Co do sumy kontrolnej... Nie jest to problem, bo CheckFiles nie sprawdza plików stylu...
Możesz też skorzystać z tego. |
|
|
|
|
Rolnik
|
Wysłany: 08-09-2005, 20:54
|
|
|
Wszystko pieknie dziala, o to chodzilo, dziekuje! |
|
|
|
|
InterSix
|
Wysłany: 09-09-2005, 15:31
|
|
|
osobiście w katalogu głównym forum mam plik robots.txt
a w nim hmmm az przykro:
User-agent: *
Disallow: /
i o dziwo działa... jak narazie nie moge sie wygooglac (dzieki za to bogom netu) |
_________________ Gość jest debesciak i jego mafia tez jest debesciak |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!