|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
[Offtopic] [req] pytanie o bany |
Autor |
Wiadomość |
@llchemic
|
Wysłany: 17-11-2005, 23:18 [Offtopic] [req] pytanie o bany
|
|
|
mam male pytanie dotyczace banowania userow. Wiem ze dzial dotyczy testow bety, ale jakos najbardziej mi tutaj pasuje.
Kazdy kto prowadzi wieksze forum nieraz mial problemy z upierdliwcami ktorzy lacza sie przez dial-up / DSL. posrednim i tylko na tych mniej rozgarnietych rozwiazaniem moglo by byc pewnie ... cookies
Czy dalo by sie cos takiego dopisac? Ogolnie, chodzi o to, ze w momencie kiedy user jest juz zbanowany i wchodzi na forum, widzi info "Zostales zbanowany" bla bla bla. Czy ten komunikat mogl by mu rowniez ustawiac cookies zinfo o tym, ze jest zbanowany? Wtedy przynajmniej czesc "upierdliwcow" odpadla by w przedbiegach, a druga czesc musiala by sie nakombinowac jeszcze bardziej (nie ma wiekszego sensu banowac DSL, ale bedac wytrwalym mozna obrzydzic takiemu ktosiowi trolowanie przez blokowanie kolejnych jego kont e-mail i nickow)
I dodatkowe pytanie. na tej samej zasadzie co cookies do banu. moze cos na zasadzie tracking. Ustawia cookies userowi, i jesli zarejestruje sie pod nowym nickiem widac ze to on nawet jesli nie zaczal jeszcze szalec.
Wiem ze to moze nie do samej wersji beta, ale wydaje mi sie ze pomysl mogl by utrudnic niektorym zycie dosyc skutecznie. |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
geman

|
Wysłany: 17-11-2005, 23:34
|
|
|
@llchemic napisał/a: | Wiem ze dzial dotyczy testow bety, ale jakos najbardziej mi tutaj pasuje. |
Ciekawe czemu
http://www.przemo.org/php...pic.php?t=10961 |
_________________ No PW/GG/mail. Pomagam tylko na forum. |
|
|
|
 |
@llchemic
|
Wysłany: 18-11-2005, 00:36
|
|
|
tak, lenistwo wylazi z czlowieka.
ide pod stol |
|
|
|
 |
Przemo

|
Wysłany: 18-11-2005, 14:16
|
|
|
Cieawe, ciekawe, cos takiego wlasnie zrobilem z banami za warningi to czemu nie z normalnymi banami |
|
|
|
 |
Lobezzz

|
Wysłany: 18-11-2005, 14:18
|
|
|
pfff to juz kiedys taka propo na forum była |
|
|
|
 |
vegetagt

|
Wysłany: 18-11-2005, 14:45
|
|
|
@llchemic napisał/a: | (nie ma wiekszego sensu banowac DSL |
czemu nie ma? dsl ma zazwyczaj stały ip
na neo nie ma sensu |
_________________ JA NAPRAWDE NIE UDZIELAM POMOCY NA GG/PW I NIE ODPOWIADAM NA PYTANIA!
Ja pomogłem, Pan pomógł. Kto pomógł? Ci państwo |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!