[propozycja] Nowy Chat? |
Autor |
Wiadomość |
miszko

|
Wysłany: 22-11-2005, 16:39 [propozycja] Nowy Chat?
|
|
|
Witam,
Jako, że w poście Przema o Beta 2, nie widze nic dot. chata, mam propozycje. Może by wyrzucic akutalnego chata, bo on raczej "odstrasza" niż przyciaga i wrzucic cos z prawdziwego zdarzenia.
Wybrać taki czat ktory nie bedzie obciazal bazy danych i wiadomosci nie beda ginely, aż "braknie" miejsca na ekarnie.
Co wy na to?
Jeśli jednak się takie coś nie pojawi... no to już samemu się bedzie trzeba pobawić |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Solinarius

|
Wysłany: 22-11-2005, 16:52
|
|
|
flachchat.pl
ktos moglby sie za to zabrac, ja z kafejki nie pojade |
_________________ Nie mam czasu zajmować się stronami innych - Ci co się załapali to się załapali
nie ma więcej spamu |
|
|
|
 |
niedzwiedz_2

|
Wysłany: 22-11-2005, 16:53
|
|
|
najlepiej by było chata w Javie
Ale można zrobić tak:
Rejestrujesz się na polchacie itd. i gdy masz już adres swojego chata to zamieniasz adres gdiześ w kodzie tak, aby zamiast na chat domyślny przenosiło na Twój (ten z polchatu) |
|
|
|
 |
miszko

|
Wysłany: 22-11-2005, 17:07
|
|
|
http://flashchat.pl
W sumie ciekawa alternatywa, na flashu i szybko chodzi. Dosyc proste i przejrzyste.
Nawet taki by byl ok! |
|
|
|
 |
mrkotkins

|
|
|
|
 |
kermit

|
Wysłany: 22-11-2005, 20:15
|
|
|
tak ten oryginalny czat to porażka, ja mam serwis pisania tekst.ów rap i jak ludzie chcą na żywo się popisac umiejętnościam, to połowę tekstów im kasuej, i do tego, żadnych logów i możliwości wykopywania |
|
|
|
 |
warna

|
|
|
|
 |
chelloPL

|
Wysłany: 22-11-2005, 21:42
|
|
|
Dla mnie czat, który nie ma dostępu przez ludzkiego klienta to nie czat.
Jest pjirc, który można zintegrować z forum, ale ma podstawową wadę - adres strony musi się zgadzać z adresem serwera IRC (inaczej trzeba go podpisywać) aby nie pojawiało się durne okienko z zabezpieczeniami.
A poza tym to nie ma nic rozsądnego.
Chyba, że podacie namiar na jakiś klienta IRC, który może się łączyć z dowolnym (podanym przeze mnie) serwerem i jest bardziej zaawansowany niż wysłanie pojedyńczego tekstu. No i który można zintegrować z forum.
Gdyby flash-czat był połączony w jakiś sposób z np: IRCnetem, to wówczas byłaby to super sprawa. |
_________________ Zanim napiszesz do mnie na GG/PW, koniecznie przeczytaj zasady.
Sygnaturka to nie tablica z ogłoszeniami! PAMIĘTAJ o tym! Nadużywanie i celowe reklamowanie stron jest ZABRONIONE i karalne!
Gość, a czy Ty nie masz sobie nic do zarzucenia? |
|
|
|
 |
Kacper
Gość
|
Wysłany: 22-11-2005, 22:49
|
|
|
również przychylam się do powyższego, że irc najlepszy, bo ja na przykład irca włączam jak komunikator, jest cały czas w tle, po co więc miałbym jeszcze jakieś okno miec otwarte z chatem, a kontrolować czy logować co piszą tam ludzie trzeba tylko irc. |
|
|
|
 |
Paszczak000

|
Wysłany: 22-11-2005, 23:24
|
|
|
chelloPL, za duże wymagania masz I myślisz, że 13nastki z forów wejdą na Irca? A są tam emotki kolrowe? Forum ogólnie ma być dla każdego a większość to dzieciaki jak ja A tak na poważnie. To jak jest forum to po co chat? I tak ludzie piszą OT, lub nawalają w SB. A jak nie to mają od tego GG. Tak czy siak mało kto korzysta z chatu. A jeśli już to jest to mod Theya i wsio.
IMHO nie ma sensu nic dorabiać, a lepiej poprawić Album i Download. Chociaż oba dodatki nie pasują mi do forum. Bo to ma być forum a nie portal |
|
|
|
 |
miszko

|
Wysłany: 23-11-2005, 00:38
|
|
|
Paszczak000 napisał/a: | Forum ogólnie ma być dla każdego |
Yeap! Tu sie zgodze. I czasami tym "niektorym" przydal by sie czat. Moze forum jest do komentowania, ale nie raz czat tez przyda sie do szybkich kontkatkow userów.
Paszczak000 napisał/a: | IMHO nie ma sensu nic dorabiać, a lepiej poprawić Album i Download. |
To by sie przydalo, zwłaszcza Download! |
|
|
|
 |
Paszczak000

|
Wysłany: 23-11-2005, 07:10
|
|
|
miszko, więc jak ktoś chce chata to niech sobie zainstaluje. Ta modyfikacja i tak jest duża. Jeszcze ją powiększać? |
|
|
|
 |
chelloPL

|
Wysłany: 23-11-2005, 10:10
|
|
|
Paszczak000 napisał/a: | To jak jest forum to po co chat? I tak ludzie piszą OT, lub nawalają w SB. |
ShoutBoxa nie lubie (i u mnie jest wyłączony). A czat jest po to potrzebny, że czasami potrzebuję zamienić kilkanaście słów z kimś (np: w celu rozwiązania problemu że coś nie działa).
Dyskutując na forum to wszystko zajmie kilka dni, będziesz się domyślał, zgadywał co i gdzie jest źle i w końcu się nie dowiesz. Na czacie/IRCu/GG itp zajmie to max. godzinę, bo szybko się dopytasz o szczegóły, które pomogą w rozwiązaniu problemu.
Przykład z tego forum: Skow, męczył się z avatarami przez 2 dni, napisanych zostało 30 postów (gwarantuję, że na 60 również nie skończyłoby się). Na GG w ciągu 30 minut zrobiłem wszystko i już działają avatary.
Przykład u mnie z forum: osoba ma problem z firewallem - jak go odinstalowuje, to nie ma netu. I spróbuj takiej osobie wytłumaczyć bądź pomóc na forum. Spróbuj 3 razy błędnie zasugerować rozwiązanie, to człowieka szlak trafi (ciągłe odinstalowywanie i instalowanie).
Inny przykład: kilku (więcej niż 3) np: moderatorów, adminów, jr adminów ma do omówienia jakąś kwestię. Spróbuj teraz wykonać to na forum (shoutbox odpada, bo nie zawsze reszta musi wiedzieć o czym się dyskutuje), a na ircu jest bardzo dobrze omówić szybko sprawy.
Reasumując: taki czat czasami się przydaje (w moim wypadku prawie codziennie). Nie mówię, że musi być on w paczce z forum - ale niech będzie cokolwiek sensownego, co będzie nawet można doinstalować. |
_________________ Zanim napiszesz do mnie na GG/PW, koniecznie przeczytaj zasady.
Sygnaturka to nie tablica z ogłoszeniami! PAMIĘTAJ o tym! Nadużywanie i celowe reklamowanie stron jest ZABRONIONE i karalne!
Gość, a czy Ty nie masz sobie nic do zarzucenia? |
|
|
|
 |
miszko

|
Wysłany: 23-11-2005, 10:38
|
|
|
Paszczak000, zgodze sie ze mozna sobie samemu zainstalowac.
Ale popatrz teraz na to! Wychodzi nowa wersja forum. Tak juz chat by byl odraz wbudowany, a tak prawdopodobnie znowu bedziesz musial pliki przeedytowac. |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
They

|
Wysłany: 23-11-2005, 12:46
|
|
|
IRCa nie lubię i nadal pozostaje bez zmian chat z polchatu.
Jesli chodzi o zmiany wersji chatboxa lub zmiany na cos nowego skryptu to jestem ZA, ale nie IRC ani nie Flash, lecz normalny chat -skrypt js+php i będzie kit tak jak wygląd chata z polchatu i w dodatku logowanie automatycznie od forum. |
|
|
|
 |
|