|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: joli 27-08-2007, 21:50 |
długość rangi |
Autor |
Wiadomość |
pecador
|
Wysłany: 22-11-2005, 21:12 długość rangi
|
|
|
Próbowałem znaleźć na forum, jednak nie trafiłem na ani jeden temat, który by o tym traktował..
Chciałbym, aby u mnie na forum były trochę dłuższe rangi. Jednak nie mogę ich całych wpisać podczas tworzenia. W którym pliku i co dokładnie trzeba zmienić, aby można było zapisywać dłuższe rangi?
I jeszcze jedno - stworzyłem testową rangę i okazało się, że cała jej treść jest zapisana w jednej linii - rozwalając szerokość forum. Da się jakoś przy okazji zrobić, aby częśc nazwy schodziła linię niżej? |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
chelloPL

|
Wysłany: 22-11-2005, 21:50
|
|
|
Zapytanie SQL:
Kod: | ALTER TABLE `phpbb_ranks` CHANGE `rank_title` `rank_title` VARCHAR( 80 ) NOT NULL; |
plik stylu: templates/subSilver/admin/ranks_edit_body.tpl
Znajdź:
Kod: | <td class="row2"><input type="text" name="title" size="35" maxlength="40" value="{RANK}" /></td> |
zamień na:
Kod: | <td class="row2"><input type="text" name="title" size="35" maxlength="70" value="{RANK}" /></td> |
|
_________________ Zanim napiszesz do mnie na GG/PW, koniecznie przeczytaj zasady.
Sygnaturka to nie tablica z ogłoszeniami! PAMIĘTAJ o tym! Nadużywanie i celowe reklamowanie stron jest ZABRONIONE i karalne!
Gość, a czy Ty nie masz sobie nic do zarzucenia? |
|
|
|
 |
pecador
|
Wysłany: 22-11-2005, 23:29
|
|
|
chelloPL, dzięki, to bardzo dobrze działa.
Teraz mi zostało tylko jak zrobić, aby dzieliło rangi i nie umieszczało wszystkiego w jednej linijce.. masz jakiś pomysł?
narazie korzystam z <br /> w nazwie rangi, dzięki czemu dzieli ją na części.. ale czy nie da się zrobić, aby robił to automatycznie? |
|
|
|
 |
chelloPL

|
Wysłany: 23-11-2005, 00:13
|
|
|
Leone, templates/subSilver/viewtopic_body.tpl
znajdź:
Kod: | <td align="left" valign="top" class="{postrow.ROW_CLASS}" nowrap="nowrap">
<span class="name"><a name="{postrow.U_POST_ID}"></a><b>{postrow.POSTER_NAME}</b></span> |
zamień na:
Kod: | <td align="left" valign="top" class="{postrow.ROW_CLASS}">
<span class="name"><a name="{postrow.U_POST_ID}"></a><b>{postrow.POSTER_NAME}</b></span> |
Uwaga: będzie to dotyczyło całej lewej kolumny, gdzie jest nick, avatar, skąd, ilość postów itd. |
_________________ Zanim napiszesz do mnie na GG/PW, koniecznie przeczytaj zasady.
Sygnaturka to nie tablica z ogłoszeniami! PAMIĘTAJ o tym! Nadużywanie i celowe reklamowanie stron jest ZABRONIONE i karalne!
Gość, a czy Ty nie masz sobie nic do zarzucenia? |
|
|
|
 |
pecador
|
Wysłany: 23-11-2005, 00:31
|
|
|
chelloPL, po raz kolejny wielkie dzięki
z tego co widzę u siebie na forum, to tylko przy skąd: się jeszcze tak dzieli, ale to ani trochę nie przeszkadza |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!