phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: joli
27-08-2007, 21:39
Poprawka 8
Autor Wiadomość
_FrEzZ__

Wysłany: 29-04-2004, 18:36   

Nie to forum ... na tym nie dałem jeszcze 8 poprawki

Gadatliwa Kasia 

Przemo

Wysłany: 29-04-2004, 18:39   

Skoro nie to forum to czemu nie napisales jakie forum? Jesooooo
Na screenie widze, ze masz zaznaczone powiadomiena na GG, czyli zeby userzy mogli sobie to wlaczyc (jesli Ty masz wlaczone w profilu to bedziesz dostawal powiadomienia o odpowiedziach w sledzonych przez Ciebie tematach na numer GG z twojego profilu) dodatkowo masz w panelu admina podany jakis numer GG na ktore (wg. dalszych ustawien) beda przesylane powiadomiena o nowych tematach bez przesylania tresci postu, zgadza sie? Jesli masz cos inaczej to wklej cala tresc powiadomiena jaka przychodzi na GG.

arno

Wysłany: 29-04-2004, 18:42   

zaraz sciagam poprawke i testuje , ale co wiem z skryptu bramki gg www2gg.2 to mam
dziwny efekt bo na lokal server bramka dziala idealnie i szybko , a na mym tu podanym hoscie nie dziala , pisze komunikat tak jak starej wersji czyli ligin failed :P

Ale zobaczymy jak ta poprawka chodzi :)

_FrEzZ__

Wysłany: 29-04-2004, 18:48   

Tak jak napisałes zgadza sie wszystko tylko dostawałem na GG powiadomienie o tematach ktorych nie mialem ustawione zeby sledzic odpowiedzi. A w panelu admina jak widac nie mam ustawione zeby Powiadamiało Mnie o Wszystkich odpowiedziach na Forum. Nie wiem może to był jakis bład lub cos bo dostałem takich powiadomien 4 .. Teraz normalnie pisza na forum i juz nie dostaje powiadomien z innych tematow niz źledzone a nic nie zmieniałem .

Przemo

Wysłany: 29-04-2004, 18:49   

Moze to byly po prostu powiadomienia o nowych tematach, dodatkowo na screenie widzialem ze kliknalez zeby nie powiadamial o odpowiedziach na podany numer w panelu admina ;)

arno

Wysłany: 29-04-2004, 18:51   

a wiec : powiadamiani gg , localhost
Kod:
Nie udalo sie uzyskac hosta od appmsg uzyto domyslnego 217.17.41.86:8074

a mój host
Kod:
PROBLEM Z POLACZENIEM: 0 -

hm :( , czyli nie dziala :P

_FrEzZ__

Wysłany: 29-04-2004, 18:52   

Temat nie był nowy bo ma 17 stron juz... a to klikniecie akurat tam to niefortunny przypadek .

czarq

Wysłany: 29-04-2004, 20:13   

Cytat:
Jesli cos wam sie nie zgadza, to sciagacie jeszcze raz poprawke 8 nadpisujecie plik check_files.php oraz pliki ktore blednie pokazywalo w czym problem?

Tak tez zrobilem, dalej to samo...:) chociaz to zaden problem...

bajt

Wysłany: 29-04-2004, 20:22   :)

sorry wszystko jest ok :) gg ladnie dziala ;>
odznaczanie tematow testuje jescze :)
Ostatnio zmieniony przez bajt 30-04-2004, 01:49, w całości zmieniany 1 raz  

Widmo

Wysłany: 29-04-2004, 22:28   

to nie bylo zmieniane...

Grucha

Wysłany: 29-04-2004, 22:33   

Nie widziałem żeby ktoś o tym pisać a problem wydaje mi sie całkiem poważny.

Skoro mamy finkcje że która automatycznie dodaje treść posta do ostatniego posta jeżeli jest ten sam autor to przydało by się żeby ten post był oznaczany jako nieprzeczytany.

bajt

Wysłany: 29-04-2004, 23:56   

Grucha napisał/a:
Nie widziałem żeby ktoś o tym pisać a problem wydaje mi sie całkiem poważny.

Skoro mamy finkcje że która automatycznie dodaje treść posta do ostatniego posta jeżeli jest ten sam autor to przydało by się żeby ten post był oznaczany jako nieprzeczytany.

wlasnie to by bardzo pomoglo
bo tak ludzie nie widza zmian

a z tym wczesniejszym to jeszcze popatrze :)
dzieki

_FrEzZ__

Wysłany: 30-04-2004, 00:24   

a dziale dodatki do modyfikacij jest temat Andrzeja K. gdzie jest opisane jak przerobic plik Posting.php zeby odznaczalo jako nieczytane..

Przemo

Wysłany: 30-04-2004, 00:48   

Ok, problem z bramkę GG byl spowodowany małym błądem autora tej bramki ( strona domowa: www.gg.wha.la ). Powiadomilem go o tym fakcie.
W tej chwili nadpisalem plik poprawka8.zip i zawiera on juz korekt?. Wysylanie na GG dziala dobrze. Jesli ktos ma juz zainstalowana poprawke8 niech skopiuje ja teraz z pliku w pierwszym moim poscie, rozpakuje i wrzuci do swojego forum tylko pliki:
Kod:
/includes/functions_gg.php
/includes/functions_gg_notice.php
/staff.php - poprawilem tu sortowanie obrazkow rang
/check_files.php
Podziekowania dla ergo za udostepnienie serwera do testów

Gadatliwa Kasia 

konraf

Wysłany: 30-04-2004, 08:11   

Witam

Moze i zarobie warniga ;) ale ta poprawka poprawki 8 nadal nie działa. Nadal pokazuje "wrong size" w obu plikach: functions_gg.php i functions_gg_notice.php
Sciagnałem ja przed chwilk?. Próbowalem 3 roznych klientów ftp.
W wersji 7 wszytskie pliki były OK (wczesniejsze poprawki rowniez zawsze wykazywały check_files OK).

Pozdrawiam

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi