|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: joli 27-08-2007, 21:39 |
problem z wysyłaniem postów i odpowiedziś |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: 29-04-2004, 16:17 problem z wysyłaniem postów i odpowiedziś
|
|
|
stała się dziwna rzecz... za każdym razem kiedy próbuj? co? wysłać albo napisać odpowiedź (posting.php) nic się nie ładuje (pusta strona, biała). wygląda to tak jakby parser php znalaz? błąd i przerwa? skrypt. do przeglądarki wysyłane jest tylko nieśmiertelne <html><body></body></html>. jeszcze parę dni temu wszystko działało. potem zacząłem się bawić w jaki? aktualizacje i... klops. dziwne bo inne forum po aktualizacji działa poprawnie, a moje testowe na domowym kompie w?a?nie nie.
robić standardow? instalacją na "czystym" koncie (najnowsza wersja by Przemo), dostęp do bazy danych jest pełny. nie mogę sprawdziś na wcześniejszej wersji bo już jej nie mam.
ktoś miał może co? podobnego?
________
w?a?nie zainstalowałem sobie oryginalne phpBB i wysyłanie działa. bardzo dziwne. |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Przemo

|
Wysłany: 29-04-2004, 17:59
|
|
|
W tej sytuacji nalezy usunac @ ze wszystkich plikow i sprawdzic czy zwroci blad. Prawdopodobnie serwer nie obsluguje ktoregos z dodatkow i trzeba go wylaczyc, byc może tez trzeba go przerobic jednak najpierw trzeba usnac malpy z wiekszosci plikow. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 29-04-2004, 19:38
|
|
|
hm... ciekwe, nigdy bym nie wpadł. ale zanim spróbuj?, mógłbym się dowiedzieć w jakim celu? interesuje mnie to z technicznego pkt. widzenia. |
|
|
|
 |
Widmo

|
Wysłany: 29-04-2004, 20:10
|
|
|
@ powoduje ze bledy nie sa wyswietlane tylko t?umione. |
_________________ Potrzebujesz pomocy? |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 30-04-2004, 18:02
|
|
|
no i już wiem. wywalenie at'ów niczego co prawda nie zmienićo, ale wtedy metodą prób i błądów zacząłem wyłącza? wszystkie ustawienia. problemem była tutaj kompresja GZIP, której nie obsługiwa? mój parser PHP. |
|
|
|
 |
Przemo

|
Wysłany: 30-04-2004, 18:28
|
|
|
Tak... wszyscy zapominamy ze kompresja czesto daje w kosc. Trzeba o tym pamietac udzialajac komus wskazowek. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!