|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
[opinie] livenet.pl |
Autor |
Wiadomość |
patrick
|
Wysłany: 15-01-2006, 14:48
|
|
|
hmm a nie slyszalem
Ale sie dowiem ...
ORI napisał/a: | (...) I dlaczego chca tego zabronic ? |
Bo jak by nie bylo wersja 1.9 przeciaza znacznie sprzet co juz pisalem kiedys .. |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
ORI

|
Wysłany: 15-01-2006, 14:56
|
|
|
patrick, pamietam Ale teraz wyjdzie nowa i nie bedzie tak obciazac sprzetu |
|
|
|
 |
m@rcin
|
Wysłany: 15-01-2006, 21:35
|
|
|
Na livenet nie mogę powiedzieć nic złego. Hosting mi pasuje, kontakt z administratorem świetny. Ale bardzo zaniepokoiła mnie informacja o możliwym zakazie używania phpbb by przemo. Jestem ciekaw na ile jest to pewna informacja. Jest ktoś poinformowany? |
|
|
|
 |
Gracek

|
Wysłany: 15-01-2006, 21:53
|
|
|
jesli znajda u Ciebie forum by Przemo ver 1.9 to skasuja.. ale nowa wersja 1.12.0 juz nie bedzie tak obciazajaca, mozna nawet powiedziec, ze mniej obcizajaca niz czyste phpBB, wiec livenet.pl nie powinien miec nic przeciwko (nowej wersji) |
_________________ ### |
|
|
|
 |
LiveNet.pl
|
Wysłany: 15-01-2006, 22:04
|
|
|
Ok, to może jak już się specjalnie zarejestrowałem powiem cos "z pierwszej ręki" jak to stwierdziła osoba, która się pierwsza wypowiedziała dziś w tym temacie
Nie zamierzamy zabronić instalacji tego skryptu na naszych serwerach
phpBB2 by Przemo jest OK pod warunkiem ze nie ma 10 tyś odsłon na dobę |
Ostatnio zmieniony przez LiveNet.pl 15-01-2006, 22:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
m@rcin
|
Wysłany: 15-01-2006, 22:11
|
|
|
No to lekko mówiąc @mopek trzeba by uciąć tą pierwszą rękę bo trochę bzdury opowiada
Powiem szczerze, że kamień z serca mi trochę spadł. |
|
|
|
 |
mopek

|
Wysłany: 15-01-2006, 22:33
|
|
|
o przepraszam tylko nie bzdury - taka wypowiedź padła na GG ale być może nie zrozumiłem żartu...
|
_________________ [Forum Przyroda | Boxer Forum]
!!MoPeK!! |
|
|
|
 |
Dj Jach
|
Wysłany: 20-01-2006, 18:17
|
|
|
livenet.pl?? to chyba mój pierwszy i narazie ostatni serwer, zaczynam dopiero zabawe z forum i stronami internetowymi. Polecam ten serwer |
|
|
|
 |
San
|
Wysłany: 25-01-2006, 11:45
|
|
|
m@rcin napisał/a: | Powiem szczerze, że kamień z serca mi trochę spadł |
szczęście że obie wiadomości przeczytałem jednego dnia, bo chyba bym padł,
kolejna zmiana serwera? chyba mnie by użytkownicy zatłukli |
|
|
|
 |
Nh2003
|
Wysłany: 01-02-2006, 14:57
|
|
|
Ja posiadam konto na livenecie i nie narzekam. Cena niska, serwer bardzo dobry, caly czas strona dostepna. Ftp szybki. Osobiscie polecam kazdemu |
|
|
|
 |
najt
|
Wysłany: 06-02-2006, 16:52
|
|
|
Dodam tutaj także moją opinię
2 bazy mysql już za 50 zł za rok, transfer 2.5GB (troszke mało się wydaje - ale można dokupić (1GB 3 zł) ), 200mb miejsca... Postawiłem na tym pbpbb Przemo oraz e107 na dwóch bazach i lata naprawde szybko! Polecam z czystym sercem. W razie problemów z założeniem konta - 1 telefon do BOK i od ręki mamy konto testowe 7 dni . Bardzo polecam Bardzo bardzo bardzo polecam ^^ |
_________________ www.livenet.pl <--- polecam hosting! ~~ |
|
|
|
 |
maranta

|
Wysłany: 09-02-2006, 00:20
|
|
|
Ja również chwalę LiveNet, niskie ceny, administratorzy mili, pomocni.
Jednak jest to hosting dla kogoś, kto ma małe wymagania.
Ja do tej pory miałam swoją stronę i było wszystko ok, jakieś licho podkusiło mnie kliknąć w cPanelu w to phpBB, zwyczajnie chciałam zobaczyć co to takiego.
Po chwili okazało się, że mam forum, choć nie miałam pojęcia co z nim robić.
Później wystarczyło jedno czyjeś pytanie- masz czyste phpBB, czy by Przemo, ponieważ nie wiedziałam o czym mowa, zagoniłam Google do roboty i... już tego dnia wieczorem miałam by Przemo
W tym momencie zaczęły się schody, żeby forum przetestować wrzuciłam jedyny temat na jakim się znam - szydełko Trafiłam przypadkiem w aktualnie modny temat.
Na forum zaczął się ruch, istnieje od czerwca a już 744 osoby zarejestrowane, ok. 1000 wejść dziennie
Wczoraj zrobiłam aktualizację do nowej wersji 1.12.3, z wielką bidą właśnie dziś kończyłam wszystko konfigurować i nagle wywala mi- strona zablokowana przez LiveNet
W rozmowie z Administratorem na gg, usłyszałam, ze obciąża bardzo serwer i że
Cytat: | pred chwila proces z forum w 96% zajol czas procesora i jakies 600 mega w ram |
Jednym słowem albo mam przenieść forum na zwykłe phpBB, albo serwer dedykowany... którego cena miesięczna wynosi ciut mniej niż połowa mojej renty
Na tym forum nic nie zarabiam, jeszcze do niego dokładam mnóstwo pracy, wszystko ludziom daję za darmo, uczę dziewiarstwa od podstaw, wszystkie fotki w szkółce moje, wszystkie prace- przeze mnie wykonane, nawet swetry robiłam i robię zawsze za darmo dla tych, których na nic nie stać, dla tych, których stać- nie robię wcale Cieszę się, że mogę pomagać ludziom w ten sposób i jednocześnie oderwać się od długotrwałej choroby dzięki temu zajęciu...
Po co mi taki serwer dedykowany skoro zajmuję miejsca na serwerowym dysku ok 200MB, transfer miesięczny mam duży, ale też o wiele mniejszy niż proponowany pod serwery dedykowane.
Cały czas dostaję pełno maili od użytkowników forum z pytaniami co się dzieje, są gotowi płacić na konto LiveNet, ale przecież nie tyle...
W rozmowie dzisiejszej z panem Grzegorzem usłyszałam też odnośnie innych osób używających phpBB-
Cytat: | maranta ( Środa 08.02.2006)
dobrze, dziękuję, przemyślę, ale jak to możliwe, zeby były aż takie problemy, skoro i ruch nie taki wielki jak na innych forach, sporo osób ma by przemo na liveNecie też, więc jak to u nich funkcjonuje?
LiveNet ( Środa 08.02.2006)
wlasnie sporo osob wyleci w najblizszym czasie
LiveNet ( Środa 08.02.2006)
nie ma sensu tego hostowac, trzeba by dokladac do interesu |
Ponieważ LiveNet i tak dużo do mnie dokłada, bardzo mili Admini zawsze szli mi na rękę i nie chcę im przysparzać problemów, więc będę zmuszona chyba z bólem serca przejść na zwykłe phpBB
Dziwne, ze ta sprawa wynikła akurat teraz, gdy zapytń do SQL-a mam w tej nowej wersji cztery razy mniej niż w poprzedniej wersji (było ok 40, jest ok 10) i dodatkowo-
LiveNet.pl napisał/a: | Nie zamierzamy zabronić instalacji tego skryptu na naszych serwerach
phpBB2 by Przemo jest OK pod warunkiem ze nie ma 10 tyś odsłon na dobę |
U mnie jest ok. 1.000 odsłon na dobę, więc jak jest z tym dokładnie.
Pytanie do osób znających się na wersji Przema, czym było, czym mogło być spowodowane dzisiejsze przeciążenie serwera LiveNet przez moje forum. Czy to wina jakichś błędnych sryptów, czy co za licho?
Chyba normalne to nie jest, czy jest szansa jakoś coś z tym zrobić, zeby zostać na wersji Przema i nie zamordować serwera????
Pytanie do Administratora LiveNet, ponoeważ to są pierwsze dni praktycznie nowej wersji phpBB by Przemo, czy naprawdę nie widać jakiejś różnicy w jej funkcjonowaniu w stosunku do starej? Miało być lepiej, mało- już u siebie widzę, ze j e s t lepiej, więc skąd te powyższe problemy
W tej chwili wejście na moje forum jest utrudnione, bo zgodnie z zaleceniem Pana Grzegorza zablokowałam forum dla reszty świata, tylko ja mam wstęp
Jeśli chciałby zajrzeć tam ktoś, kto się zna na rzeczy i mógłby mi coś doradzić, to niech skorzysta z tego adresu http://maranta.livenet.pl/forum_/
Wstęp tylko dla tych, którzy mogą mi coś pomóc w usprawnieniu i optymalizacji pracy forum, bo trudno mi z Przema zrezygnować i trudno mi z LiveNet zrezygnować |
_________________ Pozdrawiam, Anna |
|
|
|
 |
irekk

|
Wysłany: 09-02-2006, 02:26
|
|
|
niestety administratorzy livenetu sa widocznie w plecy i nie znaja nowego przemo i opieraja sie jedynie na opiniach dot wersji 1.9 |
_________________ Cygantura |
|
|
|
 |
LiveNet.pl
|
Wysłany: 09-02-2006, 10:29
|
|
|
qbs napisał/a: | niestety administratorzy livenetu sa widocznie w plecy i nie znaja nowego przemo i opieraja sie jedynie na opiniach dot wersji 1.9 |
ta sie sklada ze to wlasnie najnowsza wersja |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
maranta

|
Wysłany: 09-02-2006, 11:10
|
|
|
LiveNet.pl napisał/a: | ta sie sklada ze to wlasnie najnowsza wersja |
Między innymi właśnie dlatego tutaj o tym napisałam, bo tu są ludzie, którzy się najlepiej znają i może znajdą przyczynę tego stanu rzeczy.
Ja zauważyłam następującą różnicę w pracy nowego forum w stosunku do opartego na starej wersji- znacznie spadła liczba zapytań do bazy danych, z ok. 40 do ok. 10 dla strony głównej, na innych stronach sytuacja jeszcze lepiej wygląda, np- 4- 6 zapytań tam gdzie wcześniej było duuuużo więcej.
I jeszcze jedno, być może tu tkwi przyczyna wczorajszych problemów.
Konfigurowałam forum i akurat w tym momencie wysłałam na serwer jeden zmodyfikowany pliczek, w kórego kodzie jest jakiś feler. Próbowałam ten "feler" usunąć w ciemno, bo kompletnie nie wiem o co może chodzić.
Po podmianie tego pliku chciałam otworzyć stronkę i dłuuuuuugo się ładowała, nie załadowała się do końca, nie pojawiły się żadne komunikaty.
Zaraz później pokazało mi stronkę, że LiveNet zablokował... z powodu...
Dokładnie chodzi o plik calendar.php (z modu dodającego kalendarz).
Błąd, który mi wywala jest taki-
Kod: | Warning: checkdate() expects parameter 1 to be long, string given in /home/maranta/public_html/forum/calendar.php on line 172
|
Ta 172.linijka wygląda tak:
Kod: | while (checkdate($month,$lastday,$year))
|
Próbowałam ją różnie zmieniać i zawsze jakiś bład dalej wywala, za każdym razem inny.
Tuż przed tym zamuleniem serwera wrzuciałam ten plik zmodyfikowany w ten sposób:
Kod: | while (?checkdate($month,$lastday,$year))
|
Czy to mogło stanowić przyczynę powstania tego problemu z serwerem???
qbs napisał/a: | niestety administratorzy livenetu sa widocznie w plecy i nie znaja nowego przemo i opieraja sie jedynie na opiniach dot wersji 1.9 |
Co do nowego przemo, to wszyscy dopiero go poznajemy
W tym konkretnym przypadku- jeżeli faktycznie zawiniło moje forum- to trudno mówić, że Admini LiveNetu oparli się na opini. Wersja forum nowa a jakiś problem wystąpił
Mądrzy ludzie podpowiedzcie co jest nie tak |
_________________ Pozdrawiam, Anna |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!