Zamknięty przez: arcy 21-12-2009, 23:55 |
Offtopic dotycz?cy tematu 'Publikacja wersji 1.12.3' |
Autor |
Wiadomość |
chelloPL

|
Wysłany: 08-02-2006, 23:31
|
|
|
Cahirro napisał/a: | I raz trafiłem na taki komunikat klikając na nieprzeczytane: |
Jeśli tylko raz, to może jakiś przypadek? Jeśli się powtórzy, to daj znać - przygotuję fragment kodu, który postara się przyłapać co jest nie tak. |
_________________ Zanim napiszesz do mnie na GG/PW, koniecznie przeczytaj zasady.
Sygnaturka to nie tablica z ogłoszeniami! PAMIĘTAJ o tym! Nadużywanie i celowe reklamowanie stron jest ZABRONIONE i karalne!
Gość, a czy Ty nie masz sobie nic do zarzucenia? |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
MrK

|
Wysłany: 09-02-2006, 05:05
|
|
|
Ogólnie rzecz biorąc 1.12.3 sypie DEBUG MODE'ami dość często. O ile na 1.9.5 nie zdarzało mi się to w zasadzie w ogóle, tak od czterech dni (od aktualizacji forum) miałem juz dwa takie przypadki, nie licząc tego o ktorym napisałem w topicu 'publikacja 1.12.3'. Ze wszystkimi sobie na razie poradziłem, bo funkcja 'Szukaj' na tym forum działa jak trzeba, ale tak czy owak forum jest dość awaryjne. Dobrze, ze nie są to jakies duze błędy, ktore moglyby uszkodzić baze.
Mimo wszystko jednak uważam, ze warto zrobić update chocby ze względu na szybkość, ze o wszystkich dodatkach/usprawnieniach nie wspomnę. A błędy za jakis czas też zostaną na pewno wyeliminowane
Przy okazji jeszcze jedno... Skad biorą się w statystykach te podwójne wpisy? Dwa razy Firefox itd.
Wyczysciłem cache statystyk (dwa razy) ale nic to nie pomogło. Tu styl akurat to subBlack, ale na subSilver jest identycznie.
statsy.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 54 raz(y) 36,82 KB |
|
_________________ Pozdrawiam
MrK |
|
|
|
 |
Cahirro
|
Wysłany: 09-02-2006, 10:42
|
|
|
Cytat: | Przy okazji jeszcze jedno... Skad biorą się w statystykach te podwójne wpisy? Dwa razy Firefox itd.
Wyczysciłem cache statystyk (dwa razy) ale nic to nie pomogło. Tu styl akurat to subBlack, ale na subSilver jest identycznie. |
Zapewne różne wersje przeglądarek... Np. ff 1.5.0.1 ; 1.0.7 itp. |
|
|
|
 |
RAJDON

|
Wysłany: 09-02-2006, 11:06
|
|
|
Po aktualizacji zniknoł mi shoutbux, na dole strony głównej zamiast administrator, Junior administrator, Moderator pojawiło się [ ] [ ], a w PA narazie znalazłem coś takiego
Dok4.doc
|
Pobierz Plik ściągnięto 351 raz(y) 106,5 KB |
|
|
|
|
 |
Mokujin

|
Wysłany: 09-02-2006, 11:14
|
|
|
W czasie aktualizacji chcialem przejsc do kroku "Wchodzimy na forum logujemy sie jako admin uruchamiamy plik /scripts/update_useragent.php, sluży to do aktualizacji informacji o przeglądarkach w starych postach", no i pojawil sie problem:
Kod: | Error getting user last warning info
DEBUG MODE
SQL Error : 1054 Unknown column 'warning_viewed' in 'field list'
SELECT warning_viewed FROM phpbb_users_warnings WHERE userid = 4 AND warning_viewed = 0
Line : 185
File : sessions.php |
Podczas proby zalogowania zawsze pojawia sie ten komunikat. Co robic? |
|
|
|
 |
arcy

|
|
|
|
 |
Fikander
|
Wysłany: 09-02-2006, 14:49
|
|
|
update.php wywala:
Kod: |
Nieprawidłowa suma kontrolna pliku ./update.sql ! (6401318c965c57f949c194965c960b9d)
Spróbuj jeszcze raz skopiować plik na serwer.
|
trudno, abym raz jeszcze wrzucał plik na localhosta
[edit] to powyżej jest na Operze. na FFoxie i IE 'nie jestem administratorem'.
|
|
|
|
 |
MrK

|
Wysłany: 09-02-2006, 15:59
|
|
|
Cahirro napisał/a: | Cytat: | Przy okazji jeszcze jedno... Skad biorą się w statystykach te podwójne wpisy? Dwa razy Firefox itd.
Wyczysciłem cache statystyk (dwa razy) ale nic to nie pomogło. Tu styl akurat to subBlack, ale na subSilver jest identycznie. |
Zapewne różne wersje przeglądarek... Np. ff 1.5.0.1 ; 1.0.7 itp. |
Tez na to wpadłem, ale IMHO to troche bez sensu, bo nie mozna podejrzec takich informacji. Wiec albo mozna to jakos scalić, albo trzeba bedzie wyłączyć, bo tak jak jest to nie bardzo to wygląda. |
_________________ Pozdrawiam
MrK |
|
|
|
 |
RAJDON

|
Wysłany: 09-02-2006, 16:39
|
|
|
Przemo czy w nowej wersji która ma wyjść będzie to poprawione? Kiedy będą pierwsze style pod tę wersję? |
|
|
|
 |
Komarex
|
Wysłany: 09-02-2006, 17:01
|
|
|
Występuje mi następujący błąd, gdy chce się zalogowac (po wpisaniu hasła i loginu klikam "ok")
Kod: |
• You have damaged: config.php file !
• File must begin with: <?php and finish with ?> with any other chars (spaces, tabs or new line) before <?php and after ?>
• You must correct the file !
• Remember it is not mistake, if your text editor can not see this space, tab or new line, use other editor with operating multi (CR/LF) format or create new file with clean content.
• Forum will not work correctly with damaged config.php file.
--------------------------------------------------------------------------------
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hosting/_X5s/kanadyjki/liga/login.php:65) in /home/hosting/_X5s/kanadyjki/liga/includes/functions.php on line 1738
|
Moi koledzy co ustawili sobie automatyczne logowanie normalnie wchodzą i piszą posty. Proszę o pomoc |
_________________ Komarex THC |
|
|
|
 |
RAJDON

|
Wysłany: 09-02-2006, 17:13
|
|
|
Komarex masz uszodozony lub usunięty plik config.php spróbuj wgrać go ponownie! |
|
|
|
 |
Gracek

|
Wysłany: 09-02-2006, 18:12
|
|
|
ciekawe skad
Komarex, Zanim zadamy pytanie, używamy opcji szukaj |
_________________ ### |
|
|
|
 |
moron
|
Wysłany: 09-02-2006, 18:57
|
|
|
powiadomienia na gg przychodza bez pierwszego znaku w linijce
Cytat: | reść wiadomości:
<tresc bez pierwszego znaku>
|
|
 |
Komarex
|
Wysłany: 09-02-2006, 19:41
|
|
|
RAJDON, plik confing.php wgrywałem już wiele razy i mam go dobrze skonfigurowanego . Mój problem pojawił się jak z wersji 1.9.5 aktualizowałem do 1.12.3. A ten tekst z niepoprawonością pliku config.php pojawia mi się tylko gdy klikam na ikonke "zaloguj". |
_________________ Komarex THC |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
RAJDON

|
Wysłany: 09-02-2006, 19:44
|
|
|
To może najpier zaktualizuj do niższej wersji, a dopiero później do 1.12*, a przy aktualizacji zostawiłeś plik config.php ? |
|
|
|
 |
|