[Problem] Problem z zapytaniami Mysql |
Autor |
Wiadomość |
BoberPL

|
Wysłany: 18-02-2006, 15:48 [Problem] Problem z zapytaniami Mysql
|
|
|
Hosting: www.easyisp.pl
Forum: www.szarlotka.net
Jak już mówiłem w jednym z tematów wykupiłem sobie easyStart. Planowałem sobie wykupić easyHost, gdy forum się rozrośnie i coś sobie dobudować. Tymczasem zaczynają mi się pojawiać dziwne błędy związane z bazą danych. Bardzo często zalogowane są tylko 2 osoby, a pojawia się komunikat:
Kod: | Warning: mysql_connect(): User szarlotka_user has already more than 'max_user_connections' active connections in /home1/szarlotka/domains/szarlotka.net/public_html/db/mysql4.php on line 48
phpBB by Przemo : Critical Error
Could not connect to the database.
User szarlotka_user has already more than 'max_user_connections' active connections |
A admin odpisał mi, że liczba jednoczesnych zapytań do mysqla jest ograniczona do 40 połączeń i
to jest powodem powstawania błędów. Inni zachwalają ten hosting, więc nie wiem co już myśleć
Czy to możliwe, że tak mało osób może stworzyć takie przeciążenie? Czy to może wina statystyk ( ta sama baza mysql ) lub botów? |
_________________ http://www.szarlotka.net/123/usebar.gif |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Ivellios
|
Wysłany: 18-02-2006, 16:58
|
|
|
Jaką masz wersję forum |
_________________ POMOC NA GG TYLKO DLA KOBIET |
|
|
|
 |
BoberPL

|
|
|
|
 |
patrick
|
Wysłany: 18-02-2006, 18:40
|
|
|
Hosting jest bardzo dobry ale nie moga pozwolic sobie na przeciazenia maszyn ... |
|
|
|
 |
BoberPL

|
Wysłany: 18-02-2006, 18:58
|
|
|
patrick napisał/a: | ale nie moga pozwolic sobie na przeciazenia maszyn ... |
No i teraz nie wiem czyja jest wina. Czy skryptu czy hostingu?
Nie dosyć, że ten error to jeszcze ftp nie działa, a firefox raportuje często że nie ma danej strony lub połączenie z serwerem trwa zbyt długo. Nawet strona easyisp.pl bardzo często wysyła błędy. Może to wszystko przez to, że chłopaki biorą się za konserwacje byle jak pod koniec tygodnia w ciągu dnia |
_________________ http://www.szarlotka.net/123/usebar.gif |
|
|
|
 |
Ivellios
|
Wysłany: 18-02-2006, 20:21
|
|
|
Teraz strona EasyISP w ogóle nie działa |
_________________ POMOC NA GG TYLKO DLA KOBIET |
|
|
|
 |
patrick
|
Wysłany: 18-02-2006, 22:37
|
|
|
Z prywatnych obserwacji wynika, ze gdy hosting prowadzi sprzedaz kont firma badz klienta indywidualnym zj kaas strona typu "homepage" to jest superr. ale gdy "dzieci" nadchdodza z cms'ami badz forami typu "killer by przemo"(nazywane do niedawna teraz jest juz lepiej ) etc. robi sie zle. Narastaja polaczenia do mysql, requesty na apache i tak dalej.
Easyisp dysponuje duzym budzetem i zapleczem wiec sobie poradza z tym ale sadze ze nie dlugo nastana duze ograniczenia na hostingach typu shared. |
|
|
|
 |
mck1964

|
Wysłany: 19-02-2006, 18:02
|
|
|
mam ten sam blad tylko ze do max 3 userow ;/
forum na yoyo.pl teraz ..... ;/ ehh |
|
|
|
 |
patrick
|
Wysłany: 19-02-2006, 18:46
|
|
|
mck1964 napisał/a: | mam ten sam blad tylko ze do max 3 userow ;/ |
bo tam jest blokada do 3 polaczen do mysql najwyrazniej |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Fidma
|
Wysłany: 06-03-2006, 23:09
|
|
|
niiieeee problemy jakie masz sa spowodowane "okresem" serwera wymieniaja na lepszy i stad te pady. U mnie tez sie krzaczylo ale od jakiegos czasu jest juz ok, czyli instalacja sie powiodla |
_________________ IT Tech Blog - Blog o rynku IT
H9 - HostNine.com - Niskie ceny, SEO Resellery. |
|
|
|
 |
|