phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: joli
13-10-2007, 12:28
Gusioo

Wysłany: 23-02-2004, 19:31   rejestracja

Witam !!
Podczas rejestracji wyskakuje taki error:
Kod:

DEBUG MODE

INSERT INTO phpbb_users (user_id, username, user_regdate, user_password, user_email, user_icq, user_website, user_occ, user_interests, user_from, user_sig, user_sig_bbcode_uid, user_sig_image, user_avatar, user_avatar_type, user_viewemail, user_aim, user_yim, user_msnm, user_attachsig, user_allow_signature, user_allow_sig_image, user_allowsmile, user_allowhtml, user_allowbbcode, user_allow_viewonline, user_showavatars, page_avatar, view_ignore_topics, user_sub_forum, user_split_cat, user_last_topic_title, user_sub_level_links, user_display_viewonline, user_notify, user_notify_gg, user_notify_pm, user_popup_pm, user_timezone, user_dateformat, user_posts_per_page, user_topics_per_page, user_hot_threshold, user_lang, user_custom_color, user_custom_rank, user_style, user_gender, user_level, user_allow_pm, user_birthday, user_next_birthday_greeting, custom_form, user_active, user_actkey) VALUES (21, 'xxxx', 1077560960, 'fb0e22c79ac75679e9881e6ba183b354', 'gusioo@o2.pl', '', '', '', '', '', '', '', '', '', 0, 0, '5114983', '', '', 1, 1, 1, 1, 0, 1, 1, 1, 1, 1, 1, , , , 2, 0, 0, 1, 1, 1, 'd-m-Y, H:i', '15', '20', '30', 'polish', '', '', 1, '1', 0, 1, '999999', '', '', 1, '')

Line : 721
File : /3w/wz.cz/f/fazos/includes/usercp_register.php

Jeśli nie potrafisz znaleźć rozwiązania tego problemu,
możesz spróbować poszukać, lub zadać pytanie na forum: http://przemo.org/phpBB2/forum

Co to może oznacza? :?:
Proszę o pomoc :neutral:
Zmieniałem serwer. Wczesniej forum stało na Lycosie i przenosiłem bazą MySQL ale widocznie co? zrobićem źle. Wcześniej też używałem forum by przemo :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez joli 01-01-2008, 17:42, w całości zmieniany 1 raz  

Gadatliwa Kasia 

Przemo

Wysłany: 24-02-2004, 23:47   

Ok, siadlem nad tym i doszedlem czemu tak sie dzieje bo juz ktorys raz z kolei podobny blad widze.
Otoz moi kochani uzytkownicy dzieje sie tak dlatego ze sw?dz? was palce podczas kopiowania plików na forum, uaktualniacie baze do mojej wersji, zaczynacie wgrywanie plikow i nie mogac sie doczekac wchodzicie na forum i patrzycie czy juz cos widac. Wszystko bylo by ok, gdybyscie tylko przegladali, ale wchodzicie w panel admina, zmieniacie ustawienia i klikacie Wyślij i to jest najwiekszy błąd !!! Baza jest z mojej wersji a pliki w panelu admina sa ze starej wersji albo czesciowo ze starej wersji i wpisuja w baze danych puste pola a nie może takich byc !!! musi byc jakas wartosc albo 0 albo 1 nie może byc pustego.
Wiec teraz rozwiazanie: możecie sprobowac wejsc w panel admina do ogolnej konfiguracji oraz do ustawien konfiguracji for i wszedzie dajcie Wyślij ale uprzednio sprawdzcie czy wszystkie kóżeczka sa zaznaczone czyli tak albo nie, jesli gdzies nie jest zaznaczone ani jedno ani drugie to je zaznaczcie, jesli wszedzie sa zaznaczone to tez wyslijcie zmiany.

Jak to nie pomoże to wejdzcie w mysqlmyadmina odszukajcie w tabeli phpbb_config pola: user_sub_forum, user_split_cat, user_last_topic_title, user_sub_level_links
i w kazdym mysi byc albo 0 albo 1 obojetne potem to mozna zmienic w panelu admina.

Gusioo

Wysłany: 25-02-2004, 09:28   

Przemo jesteś wielki. Pomogło. Zrobiłem jak mówi?e? ale troszkę inaczej:
Otóż wszedłem do konf. ogólnej i konf. for i zmienićem kropeczki na przeciwne (jak było TAK dałem NIE) kliknąłem wyślij i potem ponownie wszedłem w konf. i zmienićem na wcześniejsze ustawienia. Potem zarejestrowałem się i wszystko chula :mrgreen:
Przemo dzięki za pomoc :grin: :P

xMP1

Wysłany: 08-05-2004, 14:26   

MAm ten sam problem. Zrobiłem to, co pisać Gusio i nie pomogło.
Pola user_sub_forum, user_split_cat, user_last_topic_title, user_sub_level_links w tabeli PHPBB_CONFIG nie istnieją.
http://members.lycos.co.uk/xmp1/forum
Dodam, że ma moim komputerze też tak się dzieje.

azwel

Wysłany: 03-01-2005, 21:41   

Dzięki Ci Przemo!!! Już działa rejestracja!!

Kamikadze

Wysłany: 04-03-2005, 11:16   

Chyba ci nie pomugł bo ja się teraz chcę zarejestrować i jest błąd taki:

Fatal error: Call to undefined function: from() in /home/drewicz/public_html/Forum/includes/usercp_register.php on line 587

Co zrobić aby się zarejestrować??

ygd

Wysłany: 04-03-2005, 11:51   

Tak?e mam problem z rejestrację po zmianie na forum Przema,w polach user_sub_forum, user_split_cat, user_last_topic_title, user_sub_level_links jest 0 lub 1...

A błąd jest następujący:
Kod:

Could not insert data into users table

DEBUG MODE

INSERT INTO aphpbb_users (user_id, username, user_regdate, user_password, user_email, user_icq, user_website, user_occ, user_interests, user_from, user_sig, user_sig_bbcode_uid, user_sig_image, user_avatar, user_avatar_type, user_viewemail, user_aim, user_yim, user_msnm, user_attachsig, user_allow_signature, user_allow_sig_image, user_allowsmile, user_allowhtml, user_allowbbcode, user_allow_viewonline, user_showavatars, page_avatar, view_ignore_topics, user_sub_forum, user_split_cat, user_last_topic_title, user_sub_level_links, user_display_viewonline, user_notify, user_notify_gg, user_notify_pm, user_popup_pm, user_timezone, user_dateformat, user_posts_per_page, user_topics_per_page, user_hot_threshold, user_lang, user_custom_color, user_custom_rank, user_style, user_gender, allowpm, user_level, user_allow_pm, user_birthday, user_next_birthday_greeting, user_ip, user_active, user_actkey) VALUES (4151, 'test1111', 1109933128, '2c73bdc634526fae58ede6691fb9ca773', 'test@test.pl', '', '', '', '', 'g23g23g', '', '', '', '', 0, 0, '', '', '', 0, 1, 1, 1, 0, 1, 1, 1, 1, 1, , 0, 0, 2, 2, 0, 0, 1, 1, 1, 'D M d, Y H:i', '15', '50', '25', 'polish', '', '', 1, '0', 1, 0, 1, '999999', '', '5318c48d', 0, '0ccf3cf7c7f01a7d52e4')

Line : 775
File : /home/services/httpd/vwgolf.pl/public_html/forum/includes/usercp_register.php

Dodam, że ręcznie robiłem modyfikacje w phpmyadminie (może wszystkich nie zrobićem...jeśli nie, to które są do poprawki?) gdzie szukać błądu?

Drewicz

Wysłany: 05-03-2005, 14:36   

Zrobiłem tak jak napisać Przemo, i niestety nic nie pomogło :(

Dodatkowo, jestem administratorema nie moge wejść do panelu admina! ;(

Rif_Raf

Wysłany: 05-03-2005, 15:43   

http://drewicz.superhost.pl/Forum/check_files.php

wrrrrrr

testpomoc

Wysłany: 17-04-2005, 00:06   

przemo:
robiłem ręcznie w PA - nie b?o pustych, więc klikałem wyślij
robiłem w phpmyadminie
wartości:
Kod:

user_sub_forum 1
user_split_cat  0
user_last_topic_title 1
user_sub_level_links 1

i dalej ukazuje się błąd...
W check files pokazuje mi że Safe Mode jest "tak" na czerwono, reszta jest okej.

a żeby było śmiesnziej to przed chwileczk? pomyślałem że może się pomyliće? z tym phpbb_config zamiast phpbb_users

i tam tesh zmienićem [sub_level_links w obu tabelkach miałem wartości 2] zmienićem je na "1"
i dalej D.U.P.A
Need help?

[ Dodano: 17-04-2005, 16:39 ]
Fajnie że wogóle ktoś tutaj odpisuje :/
Wogóle rewelka że raz działa poprawnie [przy instalkacji] raz nie, a ja w cale się nie ?pieszyłem i czekałem aż wszystko się skopiuje. Nie mam tutaj pretensji do przema czy kogo? bo robicie to za free ale jak widze grup? support team i nikt nie odpowiada to zastanawiam się po co ona jest? super. 0 pomocnej d?oni....
Ale co zrobić, b?de sam walczy?, skrypt jest fajny tylko gorzej z pomoc?...

Baran

Wysłany: 16-05-2005, 15:35   

testpomoc masz rację
Miło by dostać odpowiedź. Ta rada nie działa. Mi po instalacji teź chodziło super. Nawet 2 osoby się zarejestrowały. Teraz nic nie chodzi. Może ktoś powinien tu zajrzeć i dać chociarz odpowiedź!!

[ Dodano: 16-05-2005, 15:56 ]
Jednak zadziałało, przepraszam. Użyjcie metody Gusioo z tego tematu. Ona działa. Przemo! Naprawdę ten błąd jakoś sam wyskoczył!

zolw

Wysłany: 14-01-2006, 13:22   

trzeba klikac ostatni przycisk 'wyslij' w rejestracji, wtedy wszystko dziala. gdy klikam zaraz pierwszy to wywala wlasnie taki blad

p.s. wcale nie grzebalem w czasie instalacji, po instalacji dzialalo all ok, wczoraj sie zepsulo.

titum

Wysłany: 22-04-2006, 15:32   

Kod:

DEBUG MODE

INSERT INTO phpbb_users (user_id, username, user_regdate, user_password, user_email, user_icq, user_website, user_occ, user_interests, user_from, user_sig, user_sig_bbcode_uid, user_sig_image, user_avatar, user_avatar_type, user_viewemail, user_viewaim, user_aim, user_yim, user_msnm, user_attachsig, user_allowsmile, user_allowhtml, user_allowbbcode, user_allow_viewonline, user_notify, user_notify_gg, user_notify_pm, user_popup_pm, user_timezone, user_lang, user_custom_color, user_custom_rank, user_style, user_gender, user_long, user_lat , allowpm, user_level, user_allow_pm, user_birthday, user_next_birthday_greeting, user_ip, user_ip_login_check, user_active, user_actkey) VALUES (48, 'rwe', 1145712008, '202cb962ac59075b964b07152d234b70', 'rer@ew.pl', '', '', '', '', '', '', '', '', '', 0, 1, 1, '', '', '', 1, 1, 0, 1, 1, 0, 0, 1, 1, 1, 'polish', '', '', 13, '0, '', ''', 1, 0, 1, '999999', '0', '53081772', 1, 1, '')

Line : 908
File : usercp_register.php

Co do pól: user_sub_forum, user_split_cat, user_last_topic_title, user_sub_level_links to ich nie posiadam. Jakieś sugestie?

irekk

Wysłany: 22-04-2006, 15:45   

titum napisał/a:
Jakieś sugestie?
zaktualizuj baze danych :?

Gadatliwa Kasia 

paver

Wysłany: 06-06-2006, 18:42   

tez nie mam tych pool u siebie w bazie za to z tego co zauwazylem w bazie pole user_sig_image tez nie moze byc puste a w moim przypadku przy dodawaniu usera jest puste.
Jak sie z tym wyrzezbic bo nie chce mi sie uczyc calej struktury baz bo mi to miesiac zajmie...

Kod:

DEBUG MODE

INSERT INTO ckcphpbbusers (user_id, username, user_regdate, user_password, user_email, user_icq, user_website, user_occ, user_interests, user_from, user_sig, user_sig_bbcode_uid, user_sig_image, user_avatar, user_avatar_type, user_viewemail, user_viewaim, user_aim, user_yim, user_msnm, user_attachsig, user_allowsmile, user_allowhtml, user_allowbbcode, user_allow_viewonline, user_notify, user_notify_gg, user_notify_pm, user_popup_pm, user_timezone, user_lang, user_custom_color, user_custom_rank, user_style, user_gender, allowpm, user_level, user_allow_pm, user_birthday, user_next_birthday_greeting, user_ip, user_ip_login_check, user_active, user_actkey) VALUES (17, 'polop', 1149617851, 'f01eb853b2813bfc3bf7c43542b40e8e', 'paver@wp.pl', '', '', '', '', 'llll', '', '', '', '', 0, 1, 1, '', '', '', 1, 1, 0, 1, 1, 0, 0, 1, 1, -3,5, 'polish', '', '', 2, '0', 1, 0, 1, '999999', '0', 'd5c7d791', 1, 0, '324bfbacb69224b183d24')

Line : 891
File : usercp_register.php

no to usiadlem do mysql'a
i zdecydowanie nie pasuje mu wartosc ktoors kolumny ale nie mam pojecia ktoorej bo ten blad mi wiele nie moowi

Kod:
Column count doesn't match value count at row 1

[ Dodano: 06-06-2006, 23:06 ]
mam nadzieje ze nie obrazi sie na mnie nikt ze pisze 2 posty pod soba.
ZNALAZLEM BLAD

problem polega na tym ze mialem ustawiona strefe czasowa -3:30 godz. skrypt wstawia do zapytania wartosc -3,5 a baza danych przecinek interpretuje jako kolejna wartosc i nie zgadzala mu sie ilosc kolumn w tabeli z iloscia podanych wartosci..

Do puki Przemo nie poprawi skryptu wystaczy ustawiac strefe czasowa w pelnych godzinach.

Pozdro

Odpowiedz do tematu