phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: joli
08-10-2007, 19:09
Reklama
Autor Wiadomość
warna



Pomógł: 475 razy
Posty: 2335
Wysłany: 28-04-2006, 16:30   Reklama

Co możemy tutaj zrobić?
1) Dodać nagłówek prawej kolumny
2) Dodać stopkę prawej kolumny
3) Określić możliwość ukrywania panelu reklam przez wybrane grupy użytkowników
4) Określić szerokość prawej kolumny
5) Określić jaki ma być separator linków w stopce
6) Określić jaki ma być separator górnych linków
7) Dodać wpis, określając kod, email osoby, która chce wyświelić u nas link, ilość dni jaką ma się wyświetlać reklama, jej pozycje i czy mają być zliczane kliknięcia
8) Edytować wpis (już bez możliwości włączenia zliczania kliknięć)

Dodatkowo: Kłopoty z kasowaniem linków

Omówienie funkcji
Ad 1)
Nagłówek może być wpisany w postaci, np.
Kod:
<table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0" align="center">
    <tr>
        <td align="center" class="topnav" width="100%"><b>Reklama</b></td>
    </tr>
</table>

Jeżeli pole pozostawisz puste, nie wyświetli się żaden nagłówek.

Ad 2)
Stopka może być w postaci:
Kod:
&#169; Serwis.pl

Jeżeli pole pozostawisz puste, nie wyświetli się żadna stopka.

Ad 3)
Możesz określić, czy ta opcja ma być wyłączona bądź dostępna dla zalogowanych lub też tylko dla moderatorów i adminów.

Ad 4)
Wpisujesz dowolną wartość w pixelach (sama liczba!). Domyślnie 150.

Ad 5)
Wpisujesz znak jaki ma być oddzielać linki w stopce, np.
Kod:
&nbsp;&#8226;&nbsp;

Kod:
&nbsp;¤&nbsp;


Ad 6)
Wpisujesz znak jaki ma być oddzielać linki w bocznym panelu, np.
Kod:
<br /><br />


Ad 7)
W główne pole wpisujesz kod linku w postaci (można rozszerzać np. o alt, target, etc.):
Kod:
<a href="http://adres.strony.reklamowanej.pl">Tekst, który ma się wyświetlać na stronie głównej</a>

Pole E-mail i ilość dni są opcjonalne, nie musisz ich wypełniać.
Następnie określasz gdzie ma się wyświetlać link. Masz 3 możliwości: na dole, z boku lub ukryty.
Zliczanie kliknięć możemy aktywować tylko przy dodawaniu linków. Kliknięcia widoczne są w http://adresforum.pl/ad.php

Ad 8 )
Na dole jest tabelka z istniejącymi wpisami. Gdy chcesz go edytować klikasz na niego, a w rozwiniętym polu zmieniasz dane.
Nie można aktywować zliczania linków w instniejącym wpisie. W tym wypadku pozostaje nam usunąć go, dodać na nowo i aktywowanie tej funkcji.

Kłopoty z kasowaniem linków
Sposób I
Jeżeli dodałeś wpis, który z nieznanych przyczyn nie wyświetla się w Panelu Administracyjnym możesz go usunąć ręcznie. W tym celu wchodzisz do phpmyadmina. Następnie wybierasz po lewo swoją baze danych. Wybierasz opcje przeglądaj () przy tabeli phpbb_advertisement. Wyświetli ci się lista wpisów reklam. Przy wybranej pozycji klikasz na przycisk kasowania () i potwierdzasz operację.



Sposób II (podesłany przez nicon)
Trzeba zrobić tak, aby adres forum wyglądał tak:
Cytat:
http://www.twojeforum.pl/admin/admin_advert.php?id=x&edit=1&sid=TwojeSID


Jak można zauważyć po id= jest "x" - w tym miejscu wpisujemy id reklamy.
Aby uzyskać ID reklamy wystarczy, że najedziemy myszką na wpis "w górę", lub "w dół", wtedy zobaczymy na dole w przeglądarce jaki jest adres do własnie tego linka.
Przykłady:
Cytat:
http://atngs.com/admin/admin_advert.php?id=3&move=down

ID reklamy w tym wypadku to = 3
Cytat:
http://atngs.com/admin/admin_advert.php?id=5&move=down

ID reklamy w tym wypadku to = 5
Cytat:
http://atngs.com/admin/admin_advert.php?id=7&move=up

ID reklamy w tym wypadku to = 7

A więc dla przykładu aby edytować reklamę z ID = 7 adres będzie wyglądał tak:

Cytat:
http://www.twojeforum.pl/admin/admin_advert.php?id=7&edit=1


Lecz aby dostać się do możliwości zmienienia reklamy musimy jeszcze podać swoje session id (SID)
Więc potrzebujemy do wcześniejszego adresu dopisać:

Cytat:
&sid=TwojeSID


W miejsce TwojeSID wpisz to co masz jak jesteś zwykle w PA (jest taki kodzik po sid=).
Przykład końcowy:

Cytat:
http://www.twojeforum.pl/admin/admin_advert.php?id=7&edit=1&sid=484ee0c2ffd5b0bf54ab707375b82d



Po zapisaniu zmian wyczyść cache.
Ostatnio zmieniony przez joli 21-01-2009, 12:59, w całości zmieniany 6 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Nostry


Pomógł: 4 razy
Posty: 94
Wysłany: 01-06-2006, 18:07   

A ja mam takie drobne pytanko- jak kcę tam umieścić skrypt reklam googla, nie wyświetla on się w ogóle. Jeśli natomiast każę mu się wyświetlać "na dole", tak też sie dzieje ;-)
_________________
ópa
 
     
MatS


Posty: 3
Wysłany: 06-06-2006, 17:02   

dziekuje Przemo bardzo mi pomogłeś, z tym usuwaniem to sie trudziłem 3 dni :P

pozdro
 
     
szpak


Pomógł: 108 razy
Posty: 813
Wysłany: 02-07-2006, 22:59   

inny sposób usuwania niewydocznych do edycji w PA reklam

zawsze jakaś reklama się nam wyświetla w panelu, jeśli nie to dodajcie jakiś tam text bez żadnych kodów i linków. Wtedy jeden z linków (banerów) w pa będzie widoczne.

na tym jednym widocznym wystarczy kliknąć w sposób "Otwórz w nowym oknie" Dzięki temu będziemy mieli nowe okno przeglądarki a w adresie przeglądarki adres do wywołania banera którego nie widać w PA

.....127.0.0.1/phpbb112/admin/admin_advert.php?id=13&edit=1&sid=b7433bd9c2909c565a067a4c0c1c7024#13

w tych dwóch miejscach wpisujemy numer ID banera jaki chcemy edytowac, a tam jest już opcja usuwania.

Aby podejżeć jaki ID ma baner którego nie widać w PA wystarczy najechać na "w dół" lub "w górę" danego banerka który jest niewidoczny i na dole przeglądarki wyświetli się nam numer ID danego banerka.

to taka metoda dla tech co z phpMyadmin się nie imają
_________________
Nie pisz do mnie na GyGy ani na PW bo normalnie nie wytrzymam, no chyba ze chcesz dać mi na chleb zarobić :)
Lubię poważne wyzwania http://www.szpak.eu/phpbb.php
Ostatnio zmieniony przez Paszczak000 02-07-2006, 23:03, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Bellum


Posty: 4
Wysłany: 04-07-2006, 19:30   mm PSIA

Dobra spox ładnie wszystko cacy ale gdy to wstawie to całe forum mi idzie do lewego BOKU a miałem wyśirodkowane specialnie zmniejszyłem z 150 na 30 tom nową tabelke ale i tak mi to przeniosło całe forum do boku jak mam to zrobić że jak wklepe tą tabelke to forum pozostanie na śirodku a tabelka normalnie z boku?
 
     
RuSaŁkA


Posty: 71
Wysłany: 24-07-2006, 11:47   

warna napisał/a:
Przy wybranej pozycji klikasz na przycisk kasowania () i potwierdzasz operację.
ale przy której bo nie rozumie :/
 
     
warna



Pomógł: 475 razy
Posty: 2335
Wysłany: 24-07-2006, 12:24   

Cytat:
Wybierasz opcje przeglądaj () przy tabeli phpbb_advertisement.

Przeczytaj do końca...
 
     
maverik

Posty: 2
Wysłany: 05-08-2006, 17:18   

Problem u mnie wyglada tak ze te reklamy co dalem czy bannery nie dalem ilosci dni wyswietlenia i niema tam tego polecenia zeby zaznaczyc i dac usun jest tylko opca w dol i w góry moze ktos to tak krok po kroku fajnie wytlumaczyc bede wdzieczny pozdro4alll:)
 
     
SnoopDogg2


Pomógł: 76 razy
Posty: 357
Wysłany: 05-08-2006, 17:19   

maverik, przeciez tam jest napisane... logicznie i zrozumiale... :roll:

Edit:
Stwórz nowa reklame, jaks z tekstem np. dupa jaś maryna, nastepnie otwórzy link do tej reklamy w nowym oknie.
teraz wejdz na w góre, w dół tego banera co wstawies i na dolnym pasku przegladarki wyswetli Ci się kod a w srodku gdzies bedzie Id tej reklamy która chcesz sunac. Nastepnie jak znajdziesz zamień Ip jak szpak napisał w tym utworzonym w nowym oknie.
Ostatnio zmieniony przez SnoopDogg2 05-08-2006, 17:23, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
maverik

Posty: 2
Wysłany: 05-08-2006, 17:21   

hyhy :P ale mi to nie wychodzi siedza dwie glowy nad tym i nic LOL

to wez mi to zrób :-) bylo by fajnie gg 9000702 podalbym tu acc ale moze lepiej nie :)
 
     
Gozda


Pomógł: 206 razy
Posty: 1198
Wysłany: 05-08-2006, 17:23   

warna napisał/a:
Kłopoty z kasowaniem linków
Jeżeli dodałeś wpis, który z nieznanych przyczyn nie wyświetla się w Panelu Administracyjnym możesz go usunąć ręcznie. W tym celu wchodzisz do phpmyadmina. Następnie wybierasz po lewo swoją baze danych. Wybierasz opcje przeglądaj () przy tabeli phpbb_advertisement. Wyświetli ci się lista wpisów reklam. Przy wybranej pozycji klikasz na przycisk kasowania () i potwierdzasz operację.

Natępnie wyczyść katalog cache.
:roll: Co tu jest niezrozumiałego?
 
     
wizdaz


Posty: 62
Wysłany: 07-08-2006, 18:01   

witam ja próbuje wrzucić w prawą kolumnę kod php a mianowicie include. Próbuję tak że wpisuję w page_header.php kod z include a na forum pokazuje mi to include u samej góry www.strazacy.pl/forum/ :shock: a chciałbym aby to pokazywało sie w prawej kolumnie :(

i jak dam $reklama = cośtam w pliku page_header.php a potem wpisze w PA w okienku {reklama} to mi niestety nie pokaże tego kodu, jak sięz tym uporać? w którym dokładnie miejscu dać kod aby nie pokazywał sie u góry nad logiem forum tylko po prawej stronie?
 
     
elsauria


Posty: 8
Wysłany: 18-08-2006, 02:48   JEST REKLAMA W FORUM. ok. ALE JAK TO WŁĄCZYĆ?

:?: No taaaa.... a moze mi ktoś by podpowiedział jak laikowi w jaki sposób źle , W JAKI PROSTY SPOSóB mogę wstawić reklamę tak aby się wyświetlała w PRAWEJ KOLUMNIE jak na tej stronie? Tylko proszę JAK CHłOPU NA MIEDZY! OK!
P.S.
Bo kiedy samemu :/ starm się dojść od np. panel admina / reklama i wstawiam kod html np.

<A class=side target=_blank
href="http://www.dlastudenta.pl/muzyka/?act=show_ar&amp;id=8245"><IMG
title=DLASTUDENTA.PL alt=DLASTUDENTA.PL
src="http://www.elsauria.pl/student.jpg"
border=0>

:?: To dupa blada nic się nie wiświetla Tak więc PROSZę , PANOWIE PANIE - JASNO I CZYTELNIE . z góry bardzo dziękuję ;)
 
     
warna



Pomógł: 475 razy
Posty: 2335
Wysłany: 18-08-2006, 08:19   

Cytat:
Następnie określasz gdzie ma się wyświetlać link. Masz 3 możliwości: na dole, z boku lub ukryty.

Wybierasz: z boku i pojawi ci się kolumna z linkiem, czy z czymś tam co wstawiłeś.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
elsauria


Posty: 8
Wysłany: 18-08-2006, 16:46   ZNACZY NIKT NIE WIE WSZYSCY NA CZUJA

Rozumiem że nikt nie jest w stanie napisać w jaki sposób należy uruchomić prawą kolumnę z reklamą A to co się znajduje w FORUM to taka sciema . Jeśli się mylę bardzo proszę o pomoc na GG Tlen lub skype
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

Guru Wrocław - skuteczne pozycjonowanie stron w Google

• Zamów reklamę