phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Zmiana strony glownej...
Autor Wiadomość
!speed!

Wysłany: 29-06-2006, 10:06   Zmiana strony glownej...

a wiec... chcialbym zeby pod obrazkiem byl odnosnik do strony glownej... a nie do portalu :) to po pierwsze :)

po drugie jak zrobic zeby te napisy (Faq ,Szukaj... itd... ) byly na obrazku.... bo obrazek bym sobie rozciagnal... :) ... i kolor tych napisow zmienil na inny ? jak to zrobic :)

po trzeciez... chcialem zmienic tlo... na taki czerwonawy.... pod kolor obrazku... widac ... ze jest biale ... wiec jak to zrobic ?:)

z gory dziekuje za pomoc :)

Gadatliwa Kasia 

pietrex

Wysłany: 29-06-2006, 11:56   

!speed! napisał/a:
a wiec... chcialbym zeby pod obrazkiem byl odnosnik do strony glownej... a nie do portalu :) to po pierwsze :)

pa->ogólne->konfiguracja portalu (czy jakoś tak)->logo forum linkiem do portalu
!speed! napisał/a:
po drugie jak zrobic zeby te napisy (Faq ,Szukaj... itd... ) byly na obrazku.... bo obrazek bym sobie rozciagnal... :) ... i kolor tych napisow zmienil na inny ? jak to zrobic :)

było SETKI razy - overall_header.tpl i trochę znajomości htmla
!speed! napisał/a:
po trzeciez... chcialem zmienic tlo... na taki czerwonawy.... pod kolor obrazku... widac ... ze jest biale ... wiec jak to zrobic ?:)

plik .css stylu

!speed!

Wysłany: 30-06-2006, 09:33   

mozna ciut jasniej ? bo za bardzo nic z tego nie rozumiem :|

pietrex

Wysłany: 30-06-2006, 09:47   

www.kurshtml.boo.pl

Naucz się htmla i cssa, a zrozumiesz...

!speed!

Wysłany: 30-06-2006, 17:01   

nie o to chodzi... ze nie umiem... tylko nie wiem w ktorym zmieniac.. i jak... :]

to tak jakbym powiedzial Tobie... przeczytaj ksiazke... o kulturystyce... i zrob... z siebie kulturyste w chwile... :]

to wlasnie tak samo jak Ty mi pomagasz ;) .... kazesz mi przeczytac html... ok... przeczytalm... :] no i dalej nie wiem gdzie mam zmieniac :]
bo nie wiem ktore rzeczy zamieniac ;)

szpak

Wysłany: 30-06-2006, 19:20   

!speed!, chcesz zrobic tyle ruchów w kodzie ze lepiej jak bym to zrobił niż mam Ci podawać jak zrobić

a podać Ci jak zrobić ?? no niewiem bo muszę widzieć co już zrobiłeś w overall_header.tpl bo ja mam ten plik ale nie rozgrzebany i instrukcja jak to zrobić nie będzie zgodna z Twoim plikiem

tak btw to jak Ty chcesz rozmieścić te przyciski , w którym miejscu , na jakiej wysokości ? jaki mają mieć kolor ? i wiele innych pytań

Pamiętaj że musisz odpowiednio obrazek pociąć aby wkomponować te menu na nim, bo jeśli nie potniesz to laska się rozciągnie i menu będzie na samym środku

podsumowanie....

odpalić FronPage i uczyć się html`a a przedwszystkim jak generować tabele i jak ciąć do tabel grafikę

lub

komuś to zlecić

Odpowiedz do tematu