|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Zamknięty przez: warna 16-08-2006, 07:27 |
[Problem] Zmiana koloru kategorii / zmiana ikon |
Autor |
Wiadomość |
jabba1

|
Wysłany: 15-08-2006, 18:11 [Problem] Zmiana koloru kategorii / zmiana ikon
|
|
|
Bardzo prosze o pomoc. Patrzyłem w PA w edycji styli ale nie wiem co za to odpowiada. Może trzeba zedytować css* jeśli tak prosze mi powiedzieć jak. Mianowicie jak zmienić kolor nazwy kategorii na czerwony: www.forumkinomana.info np. kategorie horrory czy hyde park poprostu kolor tego napisu. Drugim moim pytanie jest to, że nie wiem czemu ale w górnych kategoriach (głównych tam gdzie jest subforum)chciałem podmienić ikone informującą o nowych postach. Tam gdzie nie ma subfor udało się to przez podmienie jednak na górze (przy subofarach jest oddzielna ikona) mimo podmienienia po napisaniu nowego posta nie pojawia się tam ikona tylko ciągle widoczna jest ta gdy nie ma nowych postów Dziękuje za pomoc i pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez jabba1 15-08-2006, 18:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
SnoopDogg2

|
Wysłany: 15-08-2006, 18:16
|
|
|
zwykłym html... w opisie dajesz <font color='kolor">tekst</font> |
|
|
|
 |
jabba1

|
Wysłany: 15-08-2006, 18:20
|
|
|
Ok działa dziękuje A czy zna ktoś odpowiedz na drugie pytanie? Przepraszam, że tak wyszło ale gdy je dopisywałem Ty już napisałeś mi odpowiedz na pierwsze a więc nie widziałeś drugiego Pozdrawiam |
|
|
|
 |
baniol

|
Wysłany: 15-08-2006, 18:27
|
|
|
jabba1, można to zrobić prościej. Otwórz plik xandblue.css i znajdź:
/* Forum title: Text and link to the forums used in: index.php */
.forumlink { font-weight: bold; font-size: 12px; color : #444444; }
a.forumlink { text-decoration: none; color : #XXXXXX; }
a.forumlink:hover{ text-decoration: none; color : #E9421B; }
Tam gdzie XXXXXX tam podaj kolor
Edit:// Jeżeli chodzi o te ikonki to są one inne bo to cat_folder_big.gif, a te drugie folder_big.gif. Wszystko działa poprawnie
Jak nadal nie będziesz kumał zagadaj na GG: 6346100 |
|
|
|
 |
jabba1

|
Wysłany: 15-08-2006, 21:52
|
|
|
OK. Dzięki wszystkim za pomoc Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!