|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
[Problem] Obrazek jako tło tabelki głównej |
Autor |
Wiadomość |
grucha-666
|
Wysłany: 30-08-2006, 20:05 [Problem] Obrazek jako tło tabelki głównej
|
|
|
Witam. Mam taki problem - chciałem przerobić styl subSilver tak zeby w tle tabeli głównej zamiast standardowego koloru pojawił się obrazek. Znalazłem na forum kilka tematów traktujących o tym problemie i spróbowałem zastosować podane w nich porady, ale spodziewanego efektu nie dały. Zawsze albo pozostaje biały kolor (kiedy w PA ustawie na #FFFFFF, niezależnie od css-a i tpl-i) albo czarny (kiedy usunę kolor tła w PA).
Próbowałem dodawać adres do obrazka tła w PA.
Zamieniałem fragmenty:
Kod: | /* General page style. The scroll bar colours only visible in IE5.5+ */ |
w plikach subSilver.css, overal_header.tpl i smart_header.tpl.
Próbowałem z dodawaniem
Kod: | background-image: url('images/bg.gif'); |
do fragmentu
Kod: | * This is the border line & background colour round the entire page */ |
we wszystkich 3 plikach. Próbowałem stosować rożne sposoby adresowania pliku. Niestety efekt jest zawsze ten sam.
Jeśli ktoś ma jeszcze jakiś pomysł to z góry dziękuje za pomoc.
Adres mojego forum: FORUM
Adres pliku tła:TŁO |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
baniol

|
Wysłany: 30-08-2006, 20:43
|
|
|
W subSilver.css znajdź
Kod: |
background-color: #FFFFFF; border: 0px #98AAB1 solid; |
Zamień na:
Kod: | background-color: #FFFFFF background-image: url(templates/subSilver/images/bg.gif); border: 0px #98AAB1 solid; |
|
|
|
|
 |
grucha-666
|
Wysłany: 30-08-2006, 22:00
|
|
|
Już działa - wystarczało zmienić wersje na 1.12.5. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!