|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: lui754 30-04-2009, 17:32 |
RSS a topics_anywhere |
Autor |
Wiadomość |
holee
|
Wysłany: 08-02-2007, 08:52 RSS a topics_anywhere
|
|
|
Witam;
Przepraszam, ze wyjezdzam z takim pytaniem, ale szukalem szukalem i nie znalazlem, albo po prostu jestem taki zielony ze nie wiem ze znalazlem
Za pomoca topics_anywhere generuje soobie liste ostatnich postow z forum i chce je umiescic na stronie. Do tej pory uzywalem JS, ale google tych linkow jak wiadomo nie widze i nie indeksuje mi tych podstron.
Zdecydowalem, ze moze warto przeskoczyc na RSS i tu mam klopot. Generuje sobie te RSS, wszystko ustawiam tak jak chce aby bylo wyswietlane itd. Topics enewhere generuje mi link, w postaci:
http://www.forum.winka.net/blebleble_blebleble
I teraz moje pytanie, co ja mam zrobic z tym linkiem ? Oskryptowac to jakos ? Ale jak ? Nie mam zielonego pojecia.
Wdzieczny bylbym za pomoc.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
irekk

|
Wysłany: 08-02-2007, 09:19
|
|
|
RSS nie sluzy do umieszczania na innej stronie! |
_________________ Cygantura |
|
|
|
 |
holee
|
Wysłany: 08-02-2007, 09:23
|
|
|
Hmm ? Jak nie sluzy ? To do czego sluzy RSS ?
Mi sie wydawalo, ze dzieki niemu mozna wyswietlac np. newsy ze swojej strony na innej stronie. |
|
|
|
 |
Raknor
|
|
|
|
 |
holee
|
Wysłany: 08-02-2007, 15:22
|
|
|
Skad ja widzialem ze po mojej odpowiedzi pojawi sie taki post. Jestem jakims prorokiem chyba.
Ale do rzeczy.
Przyklad: http://www.webhelp.pl . Newsy, a raczej ich naglowki pobierane sa dzieki RSS z innej strony, prawda ? I o to wlasnie mi chodzi.
Zeby naglowki nowych tematow z forum zamiescic na stronie. Wiec generuje ten link przez topics_anywhere i co mam dalej z nim zrobic ? Zeby wyswietlilo mi te naglowki.
Czasem po odpowiedziach mozna wywnioskowac, ze czesc z uzytkownikow zamiast pomocy niesie tylko nasmiewaznie sie z nieprecyzyjnych pytan innych. Bez urazy. |
|
|
|
 |
Raknor
|
Wysłany: 08-02-2007, 15:38
|
|
|
Dzięki temu pliczkowi wyrzuca newsy -> http://www.di.com.pl/newser/printn.php
Cytat: | Możliwe jest wykorzystanie RSS także na publicznych stronach internetowych, jednak bezwzględnie wymagamy podania stopki pod nagłówkami w postaci jak niżej oraz zgłoszenia faktu zamiaru wykorzystania kanału rss na stronie www pod adresem redakcja@di.com.pl. Zgłoszenie powinno zawierać adres strony WWW oraz przybliżoną oglądalność serwisu w odsłonach (page views).
Podpis pod informacjami powinien wyglądać następująco:
© Dziennik Internautów
Istnieje możliwość wykorzystania gotowych skryptów w PHP, które ułatwią zainstalowanie wiadomości DI na stronach użytkowników. Szczegóły na strone autora. |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!