phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: joli
29-12-2007, 21:25
PW - Jak zrobi? migaj?c? ikonk?
Autor Wiadomość
rumcajs_1i

Posty: 4
Wysłany: 13-08-2007, 18:55   PW - Jak zrobić migającą ikonkę

Witam :P

Mam na forum zainstalowany styl NiggaStyle. Jedyne Co mnie w nim dręczy to fakt iż po pojawieniu się wiadomości w skrzynce odbiorczej ikonka tego nie sygnalizuje... w Zwyklym SubSilverze pojawia się napis że ma się wiadomość to tu przydało by mi się miganie tej ikonki...


Będę bardzo wdzięczny za pomoc, pozdrawiam rumcajs_1i
Ostatnio zmieniony przez joli 28-01-2008, 10:44, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Radek



Pomógł: 955 razy
Posty: 4614
Wysłany: 13-08-2007, 19:08   

hm, musisz zroibć animowanego migającego gifa i zamienic ikonke
 
     
rumcajs_1i

Posty: 4
Wysłany: 13-08-2007, 19:09   

RuseK, myślałem o tym ale wtedy ikonka będzie migała przez cały czas a ja chce aby migała gdy będzie nowa wiadomość w skrzynce ;)
 
     
Knofel



Pomógł: 69 razy
Posty: 796
Wysłany: 13-08-2007, 19:36   

rumcajs_1i, PW ma dwie ikonki jednak kiedy nowa wiadomosć jest w skrzynce a druga kiedy jej nie ma
_________________
Reklamuje swoje forum
 
     
Centurion



Pomógł: 543 razy
Posty: 1974
Wysłany: 13-08-2007, 19:40   

Cytat:
rumcajs_1i, PW ma dwie ikonki jednak kiedy nowa wiadomosć jest w skrzynce a druga kiedy jej nie ma
?

overall_header.tpl
Kod:
{PRIVATE_MESSAGE_INFO}
tu jest tylko wynik, trzebaby w php pogrzebac raczej
_________________
Poza forum pomagam tylko odpłatnie
• przenoszenie/łączenie/naprawianie baz danych
• instalacja/pisanie modów, aktualizacja for z zachowaniem modów
• programowanie php/mysql
 
     
rumcajs_1i

Posty: 4
Wysłany: 14-08-2007, 10:22   

Knofel napisał/a:
rumcajs_1i, PW ma dwie ikonki jednak kiedy nowa wiadomosć jest w skrzynce a druga kiedy jej nie ma


w katalogu ze stylami nie widzę innej ikonki niż tej jednej która jest stale (chodzi mi o to iż nie ma ikonki mówiącej że w skrzynce jest nowa wiadomość lub są same stare) jest tylko jedna ikonka "icon_mini_message.gif"

Centurion, mógłbyś napisać co konkretnie trzeba zrobić/zmienić :?: zależy mi strasznie na tej ikonce ;) :P :E
 
     
Centurion



Pomógł: 543 razy
Posty: 1974
Wysłany: 14-08-2007, 10:32   

Kod:
#--[ OTWÓRZ ]--
includes/page_header.php

#--[ ZNAJDŹ ]--
$l_privmsgs_text = sprintf($l_message_new, $userdata['user_new_privmsg']);

#--[ ZAMIEŃ NA ]--
$l_privmsgs_text = '<img src="templates/styl/images/nowawiadomosc.gif" border="0">';

#--[ ZNAJDŹ ]--
$l_privmsgs_text = $lang['No_new_pm'];

#--[ ZAMIEŃ NA ]--
$l_privmsgs_text = '<img src="templates/styl/images/niemanowychwiadomosci.gif" border="0">';

#--[ ZNAJDŹ ]--
$l_privmsgs_text = $lang['Login_check_pm'];

#--[ ZAMIEŃ NA ]--
$l_privmsgs_text = '<img src="templates/styl/images/niemanowychwiadomosci.gif" border="0">';


na koniec w templates/*/overall_header.tpl

wrzucasz {PRIVATE_MESSAGE_INFO} między <a href="{U_PRIVATEMSGS}" ... > i </a>

[ Dodano: 14-08-2007, 10:36 ]
oczywiscie musisz miec 2 obrazki, jeden ten co juz masz a drugi migajacy sobie zrob i wpisz dobrze sciezki w kodzie wyzej ;)
_________________
Poza forum pomagam tylko odpłatnie
• przenoszenie/łączenie/naprawianie baz danych
• instalacja/pisanie modów, aktualizacja for z zachowaniem modów
• programowanie php/mysql
 
     
rumcajs_1i

Posty: 4
Wysłany: 14-08-2007, 11:06   

Centurion, oświadczam wszem i wobec że to działa - dzięki wielkie szkoda że tylko punkcik pomógł moge dac ;)
 
     
Seanet

Posty: 6
Wysłany: 15-08-2007, 00:17   

Cytat:
wrzucasz {PRIVATE_MESSAGE_INFO} między <a href="{U_PRIVATEMSGS}" ... > i </a>


mógłbyś to bardziej wyjaśnić?
 
     
Centurion



Pomógł: 543 razy
Posty: 1974
Wysłany: 15-08-2007, 00:32   

zakladajac ze chodzi o to forum ktore masz nad trescia posta to w overall_header.tpl
zamieniasz
Kod:
<td><a href="{U_PRIVATEMSGS}" class="mainmenu"><img src="templates/xabbGreen/images/button_06.png" border="0" alt="{PRIVATE_MESSAGE_INFO}" width="140" height="50"></a></td>

na
Kod:
<td><a href="{U_PRIVATEMSGS}" class="mainmenu">{PRIVATE_MESSAGE_INFO}</a></td>


oczywiscie musisz miec tez obrazek zastepczy na to ze jest jakas wiadomosc w skrzynce i wpisac dobrze sciezki w includes/page_header.php
_________________
Poza forum pomagam tylko odpłatnie
• przenoszenie/łączenie/naprawianie baz danych
• instalacja/pisanie modów, aktualizacja for z zachowaniem modów
• programowanie php/mysql
 
     
Kregos


Posty: 6
Wysłany: 02-06-2008, 22:03   

Witam. Mod działa super ale sprawdza się on wtedy kiedy forum korzysta z skina w którym przycisk "wiadomość PM" jest przedstawiony w formie graficznej a nie np: linku. Stąd moje pytanie: czy istnieje możliwość w taki sposób przerobić / stworzyć moda który ów napis/link "wiadomość PW" zmusi do np: migania lub zmieniania koloru. gdzieś trzeba by wstawić komendę <blink> Pytanie tylko jak to zrobić żeby nie zrobić sobie kaszany z stylu i przy okazji całego forum :) Nie chce marudzić, ale proszę o jakakolwiek odpowiedź

pozdrawiam


EDIT: Już się doszukałem :) Sorry za zamieszanie w sumie to niewielka modyfikacja pliku lang_main.php i problem z głowy. Wskazówki można znaleźć tu
 
     
Ley

Posty: 26
Wysłany: 14-08-2008, 19:37   

Centurion napisał/a:
Kod:
#--[ OTWÓRZ ]--
includes/page_header.php

#--[ ZNAJDŹ ]--
$l_privmsgs_text = sprintf($l_message_new, $userdata['user_new_privmsg']);

#--[ ZAMIEŃ NA ]--
$l_privmsgs_text = '<img src="templates/styl/images/nowawiadomosc.gif" border="0">';

#--[ ZNAJDŹ ]--
$l_privmsgs_text = $lang['No_new_pm'];

#--[ ZAMIEŃ NA ]--
$l_privmsgs_text = '<img src="templates/styl/images/niemanowychwiadomosci.gif" border="0">';

#--[ ZNAJDŹ ]--
$l_privmsgs_text = $lang['Login_check_pm'];

#--[ ZAMIEŃ NA ]--
$l_privmsgs_text = '<img src="templates/styl/images/niemanowychwiadomosci.gif" border="0">';


na koniec w templates/*/overall_header.tpl

wrzucasz {PRIVATE_MESSAGE_INFO} między <a href="{U_PRIVATEMSGS}" ... > i </a>

[ Dodano: 14-08-2007, 10:36 ]
oczywiscie musisz miec 2 obrazki, jeden ten co juz masz a drugi migajacy sobie zrob i wpisz dobrze sciezki w kodzie wyzej ;)


Wszystko działa jak malina, ale... próbuję przerobić to w oparciu o jezyk forum tzn chcialbym aby w zależności od wersji językowej forum zasysalo ikony raz z images/lang_english a raz z _polish. Kombinowałem wstawiać tam coś w ścieżkę typu "'<img src="templates/subBlackl/images/lang_{LANG}/niemanowychwiadomosci.gif" border="0">' ale wtedy w żadnym języku nie pokazuje mi ikony (mimo ze jest w katalogu i polskim i angielskim) - czy uda się znaleźć rozwiązanie i na ten problem?

Z góry dziękuję i pozdrawiam.
 
     
Radek



Pomógł: 955 razy
Posty: 4614
Wysłany: 14-08-2008, 22:01   

Kod:
$l_privmsgs_text = '<img src="templates/subBlack/images/lang_'.$userdata['user_lang'].'/niemanowychwiadomosci.gif" border="0" />';

?
 
     
Ley

Posty: 26
Wysłany: 15-08-2008, 00:16   

działa bez zarzutu - czyli dobrze kombinowałem tylko tak to jest jak się nie zna składni a próbuje gmerać w plikach :)

Dziękuję za pomoc! :)

[ Dodano: 17-08-2008, 00:16 ]
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Sqad

Posty: 9
Wysłany: 11-09-2008, 00:26   

Walczę w stylu NiggaStyle i jakoś przegrywam.

Zrobiłem wszystko dokładnie tak jak w instrukcji, błąd w sztuce upatruję w pliku overall_header w tej linijce.

Kod:
&nbsp;<a href="{U_PRIVATEMSGS}"><img src="templates/NiggaStyle/images/icon_mini_message.gif" width="90" height="15" border="0" title="{PRIVATE_MESSAGE_INFO}" hspace="3" /></a>


Wygląda niby tak jak w instrukcji podane chyba że źle zinterpretowałem

Kod:
&nbsp;<a href="{U_PRIVATEMSGS}"><img src="templates/NiggaStyle/images/icon_mini_message.gif" width="90" height="15" border="0" title="{PRIVATE_MESSAGE_INFO}" hspace="3" />{PRIVATE_MESSAGE_INFO}</a>


Ikonka jak się nie zmieniała tak się nie zmienia i do tego są dziwne szlaczki przy ikonce. Doszedłem do tego że szlaczków nie wystarczy usunąć hspace="3" ale nie zmienia to faktu że ikona PM'a się nie zmienia oczywiście dodałem dodatkową ikonę do katalogu i wpisy w Includes/page_header.php są poprawne z odpowiednimi nazwami plików graficznych.

Nie wiem co źle robię

Dobra zrobiłem :]
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

Sklep z gadżetami

mediaclick.pl

serwis laptopów

phpbb

agencja SEO Strategiczni.pl

lepszymarketing.pl

Polisy Ubezpieczeniowe TU Europa

Design Cart

Agencja vd.pl

• Zamów reklamę