Zmiana Koloru |
Autor |
Wiadomość |
EmaXen

|
Wysłany: 27-09-2007, 20:51 Zmiana Koloru
|
|
|
Siemka
Robie nowy styl . Zajmuje sie przedewszystkim grafika a w przemo jestem troche ciemny dlatego mam prozbe bardzo mała dla kogos kto się zna to jest moze 5 minut robotki
Otóz chce aby w stylu subsilver ktos nadał mi takie kolory jak na graphicforart.pl . albo raczej efifa.pl Tylko kolory ceelpic i inne sam zrobie . To jest plik do podmiany . Kolory mogą być inne ale zeby były bardzo podobne strasznie mi zalezy .
http://rapidshare.com/fil...Silver.css.html
Nie chce aby to wygladało jakbym chciał zerżnąć styl tylko kolory oczywisie Helpedy dam
Nie znam się na tym wiec prosze o pomoc
W nagrode jesli forum sie rozwinie troche bedzie reklama zawsze dobre i 30 uzytkownikow
Kto mi pomorze???????? |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
JrQ-

|
Wysłany: 27-09-2007, 21:56
|
|
|
Plagiat? Nie ladnie. |
|
|
|
 |
pecador
|
Wysłany: 27-09-2007, 22:27
|
|
|
EmaXen napisał/a: | pomorze |
to bardzo ładne województwo na północy Polski.
EmaXen, masz cały faq dotyczący styli i tam wszystko jest wyjaśnione. możesz spróbować samemu.
a jeśli nie, to powinieneś zmienić 'robię nowy styl' na 'szukam stylu'. |
|
|
|
 |
EmaXen

|
Wysłany: 28-09-2007, 08:13
|
|
|
No ok ale plagiat absolutnie nie bo widziałem juz 3 fora z takimi samymi kolorami
A znasz jakieś fajne kody coś z czarnego ?? i niebieskiego jasnego |
|
|
|
 |
joli
Yollien +Styler

|
Wysłany: 28-09-2007, 08:21
|
|
|
fajne kody cos z czarnego... jest pelno czarnych styli, wez ktorys i korzystaj z darmowych |
|
|
|
 |
EmaXen

|
Wysłany: 28-09-2007, 14:55
|
|
|
Z tym akurat sie nie zgadzam ale jak uważasz . Style sa ale te kolorki to takie bardziej szarne . Nie podobają mi sie |
|
|
|
 |
joli
Yollien +Styler

|
Wysłany: 28-09-2007, 15:17
|
|
|
no to je zmien...
nikt za Ciebie robil nie bedzie. css i do roboty |
|
|
|
 |
acik
|
Wysłany: 06-10-2007, 20:52
|
|
|
Ja podłączę się do tematu mam prośbę do joli.Mianowicie chciałbym przywrócić obramowania stylu jak mam to zrobić .Mam przyjemność korzystać ze stylu modyfikowanego przez Ciebie będę wdzięczny za pomoc...pozdrawiam |
|
|
|
 |
joli
Yollien +Styler

|
Wysłany: 06-10-2007, 20:58
|
|
|
acik, jakie obramowania, jakiego stylu? |
|
|
|
 |
acik
|
Wysłany: 06-10-2007, 21:31
|
|
|
Zapomniałem dopisać przepraszam.Styl soft.Chodzi mi o stronę główną i posty.Miedzy ikonkami działów na stronie głównej i tam gdzie avatar jak piszesz post. |
|
|
|
 |
bakonfs
|
Wysłany: 07-10-2007, 02:01
|
|
|
TEŻ jestem ciekawy joli, w css jak zmieniam to : /* This is the border line & background colour round the entire page */
.bodyline { background-color: #000000; border: 0px #98AAB1 solid; } ,forum mi sie robi całe białe,tak jak by coś było nie domknętne a przecież jest wszyskto ok |
|
|
|
 |
joli
Yollien +Styler

|
Wysłany: 07-10-2007, 11:39
|
|
|
bakonfs, border o ktorym piszesz, to obwodka wokól tabeli glownej. Nie tabelek mniejszych. w tym wypadku to nie jest border, tylko cellspacing. Juz to nie raz pisalam. Ale to nie ma zastosowania w moim stylu soft. Te kresezki to przeswitujace z pod spodu tlo tabeli forumline. A poniewaz tu jets bioala, tak jak biale sa tla tabelek row1 i row2 - wiec dodalam tylko dla TYCH TABELEK BORDER DOLNY - TAK EJTS W CSSIE TEGO STYLU -
Kod: | td.row1 { background-color: #FFFFFF; border: solid #EAEAEA 0px; border-bottom-width: 1px;} |
Kreski wroca, ejsli zmienisz na ciemniejszy kolor tla forumline, ale i to tlo bedzie inne niz jest etraz.
Mozna za to zmienic np kod, ktory podalam, dla row1 i row2 na taki:
Kod: | { background-color: #FFFFFF; border: solid #EAEAEA 0px; border-bottom-width: 1px; border-left-width: 1px; border-right-width: 1px; border-top-width: 1px; } |
i aby kreski nie byly podwojne, zmienic w index_box.tpl w Kod: | <table width="100%" cellpadding="2" cellspacing="1" border="0" class="forumline">
| cellspacing na 0
Analogicznie w viewtopic_body.tpl trzeba to zero wetknac dla cellspacing forumline |
|
|
|
 |
bakonfs
|
Wysłany: 07-10-2007, 13:44
|
|
|
joli,nie chodzi mi o zmiane koloru głównych tabeli strony głównej tylko o zmiane obramowania w środku...
ps:Jak byś mógł joli dodać kolor w tabeli czarny 1px TAK jak tutaj! będe wdzięczny,za pomoc dziękuje.
ps2:dozucam css
bahamut.rar
|
Pobierz Plik ściągnięto 204 raz(y) 2,95 KB |
|
|
|
|
 |
joli
Yollien +Styler

|
Wysłany: 07-10-2007, 13:51
|
|
|
bakonfs napisał/a: | ps:Jak byś mógł joli dodać kolor w tabeli czarny 1px | nie, nie MOGŁBYM
bakonfs, ja ci tlumacze, ze to w srodku to nie sa obramowania, tylko cellspacing. I nic do tego css nie ma
Przeczytaj dokladnie moj post. I dodaj w index_box.tpl cellspacing, ktory wywaliles, oraz klase tabeli, ktora tez ci znikla:
Kod: | <!-- END br -->
<table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr> |
powinno byc tak: (jak pisałam wyzej)
Kod: | <!-- END br --><table width="100%" cellpadding="2" cellspacing="1" border="0" class="forumline"> <tr> |
|
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
bakonfs
|