Przesunięty przez: joli 29-06-2009, 19:43 |
[Problem] Podczas logowania pobiera plik... |
Autor |
Wiadomość |
pawko
|
Wysłany: 19-10-2007, 19:51 [Problem] Podczas logowania pobiera plik...
|
|
|
Witam
Jestem nowym uzytkownikiem forum - najpierw dokladnie go przeszukalem czy nie ma gdzies opisanego mojego problemu! Wiec przejde do sedna sprawy Mam forum na serwerze nazwa.pl i podczas logowania wyskakuje mi okno pobierania pliku php (podczas logowania, lgowania do panelu admina, podczas wylogowywania) przez co nie mozna sie zalogowac bezproblemowo. CHMOD'y ustawilem tak jak powinno to byc prawidlowo i dalej moje pomysly sie wyczerpaly, aha udalo mi sie raz zalogowac i uruchomic kontrole systemu i tam wszystko na ZIELONO, wiec nie wiem juz w czym lezy problem
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
chelloPL

|
Wysłany: 20-10-2007, 12:11
|
|
|
Szkoda, że nie podałeś namiaru na jakieś konto testowe, żeby można było to sprawdzić.
Jednak mi sama strona logowania otwiera się bez problemu.
Profilaktycznie wyłącz kompresję GZIP i sprawdź czy ona nie jest problemem. |
_________________ Zanim napiszesz do mnie na GG/PW, koniecznie przeczytaj zasady.
Sygnaturka to nie tablica z ogłoszeniami! PAMIĘTAJ o tym! Nadużywanie i celowe reklamowanie stron jest ZABRONIONE i karalne!
Gość, a czy Ty nie masz sobie nic do zarzucenia? |
|
|
|
 |
pawko
|
Wysłany: 20-10-2007, 16:34
|
|
|
jak mozesz to zarejestruj sie wpisujac jakies glupoty - bo ja nie moge juz dostac sie do panelu zeby utworzyc nowego uzytkownika, a zobaczysz ze przy wpisaniu loginu i hasla i naciskajac przycisk loguj wywala sie okienko do pobrania pliku w tym przypadku login.php
ps.: a jak wylacza sie ta kompresie GZIP? |
|
|
|
 |
chelloPL

|
Wysłany: 20-10-2007, 16:41
|
|
|
pawko napisał/a: | jak mozesz to zarejestruj sie |
Sorry, ale to nie mi zależy na znalezieniu przyczyny.
Jeśli nie założysz konta testowego i nie podasz na niego namiarów - to ja tego robić nie będę (i nikt inny również).
pawko napisał/a: | ps.: a jak wylacza sie ta kompresie GZIP? |
A podobno mówiłeś, że wiesz jak się korzysta z wyszukiwarki na tym forum?
Zanim zadamy pytanie, używamy opcji szukaj |
_________________ Zanim napiszesz do mnie na GG/PW, koniecznie przeczytaj zasady.
Sygnaturka to nie tablica z ogłoszeniami! PAMIĘTAJ o tym! Nadużywanie i celowe reklamowanie stron jest ZABRONIONE i karalne!
|
|
|
 |
pawko
|
Wysłany: 20-10-2007, 16:48
|
|
|
ok dobra daj mi chwilke na uporanie sie z tym - jak uda mi sie zalogowac do panelu to dam zaraz namiary o ile kompresja nie pomoze
ps.: wiem jak sie korzysta z wyszukiwarki i gdzies to tu widzialem, ale chcialem pojsc na skroty - wiadomo lenistwo :p
[ Dodano: 20-10-2007, 17:06 ]
Kompresja nie pomogla nadal pojawia sie okno do pobrania pliku - aha uzywam firefox'a. Podaje zatem namiary na konto:
login: test
pass: test |
|
|
|
 |
chelloPL

|
Wysłany: 20-10-2007, 18:44
|
|
|
pawko, ustawiłeś błędną konfigurację portu serwera.
Otwórz http://www.hantesis.com.p...er/dbloader.php (odblokuj go zgodnie z instrukcją), przejdź do konfiguracji forum i wybierz "zapisz konfigurację".
Jako port serwera wpisałeś 3306, a nie 80 (musi być 80!). Ale dbloader poprawi to automatycznie. |
|
|
|
 |
pawko
|
Wysłany: 20-10-2007, 19:08
|
|
|
Dziekuje Ci chelloPL pomoglo!!! Jak instalowalem forum to wpisalem port z ustawien mojego serwera, ktory podali. Teraz wszystko chodzi jak powinno - przynajmniej w tej kwestii.
Dziekuje i pozdrawiam. |
|
|
|
 |
chelloPL

|
Wysłany: 20-10-2007, 19:32
|
|
|
pawko napisał/a: | Jak instalowalem forum to wpisalem port z ustawien mojego serwera, ktory podali |
Owszem - ale to był port do serwera bazy danych mysql (i on faktycznie działa na porcie 3306).
A port 80 do serwera www, to zupełnie inna sprawa
Ale najważniejszy jest efekt końcowy. |
|
|
|
 |
go7hmog
|
Wysłany: 18-12-2007, 16:52
|
|
|
Odgrzewam stary temat, ale nie znalazłem na forum odpowiedzi. Mam podobny problem do opisanego w pierwszym poście.
Po instalacji czystej wersji Joomla na serwerze stworzyłem nowy katalog o nazwie forum i wrzuciłem do niego pliki phpbb by przemo. Po instalacji forum, zamiast ściągać na dysk config.php, pobiera index.php. Obecnie dzieje się to przy każdym wejściu forum. Joomla i forum są na na tej samej bazie danych. dbloader.php nic nie pomógł.
Gdy podmienię plik na serwerze tym, pobranym przez przeglądarkę będzie możliwość wejścia na forum, ale kliknięcie na dowolny link powoduje kolejne pobieranie odpowiedniego pliku. Na tą chwilę nic nie podmieniałem i nie zmieniałem od samej instalacji. |
|
|
|
 |
gaku

|
Wysłany: 18-12-2007, 21:31
|
|
|
napisz maila do admina serwera. Serwer został źle skonfigurowany |
_________________ Pisanie do mnie na gg w sprawie forum mocno nie wskazane
<Cvbge> A szkolisz sie na jakiego informatyka?
http://webmastera.republika.pl/
<QSi> na zajebistego |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
mathieu
|
Wysłany: 07-06-2008, 14:45
|
|
|
Ja również odświeżam temat.
Problem mam kropka w kropkę, jak Pawko. Przy instalacji próbowałem różnych portów. Próbowałem port "80", ale instalacja przebiegła pomyślnie tylko w przypadku podania portu "3306". Z zadowoleniem przeczytałem rozwiązanie w/w problemu i sam chciałem z niego skorzystać. Jednakże pojawia się błąd. Przy wybraniu opcji "Zapisz konfigurację" w Dbloaderze pojawia mi się ten oto błąd:
"Fatal error: Call to undefined function: sql_cache() in /home/kadra/ftp/forum/dbloader/dbloader.php on line 283"
Adres forum: http://www.reprezentacja.com.pl/forum/
Dla ciekawskich konto: login - test; hasło - test.
Z góry dziękuję za pomoc . |
|
|
|
 |
|