Przesunięty przez: lui754 30-04-2009, 23:11 |
Pliki odpowiedzialne ze tamaty na forum |
Autor |
Wiadomość |
Zullio
|
Wysłany: 03-12-2007, 16:30 Pliki odpowiedzialne ze tamaty na forum
|
|
|
Ściągnąłem ze swojej strony całe forum i szukam plików odpowiedzialnych za tematy na forum... chodzi mi dokładnie o to aby modź skopiować ich zawartość ponieważ na forum wystąpił błąd... |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Miki_

|
Wysłany: 03-12-2007, 16:49
|
|
|
Tematy na forum są w bazie mySQL. |
_________________ Warto przeczytać regulamin forum, na którym się pisze. |
|
|
|
 |
pafflick

|
Wysłany: 03-12-2007, 16:57 Re: Pliki odpowiedzialne ze tamaty na forum
|
|
|
Zullio napisał/a: | Ściągnąłem ze swojej strony całe forum i szukam plików odpowiedzialnych za tematy na forum... chodzi mi dokładnie o to aby modź skopiować ich zawartość ponieważ na forum wystąpił błąd... |
Jeśli masz uprawnienia SQL w PA, to wchodzisz:
PA SQL Kopia Zapasowa, robisz kopię, potem wchodzisz przez FTP do katalogu /db/db_backup/ i tam będzie Twoja kopia, którą możesz ściągnąć na dysk i otworzyć chociażby WinRARem.
Możesz też to zrobić przez PhpMyAdmina, jeśli takiego masz na serwerze...
Z tego co widzę, to problem tkwi w tym, że brak jednej tabeli w bazie danych, albo ma ona źle ustawiony prefix... |
|
|
|
 |
Zullio
|
Wysłany: 03-12-2007, 17:35
|
|
|
tylko chodzi mi o to ze ja już tego nie mam na serwerze tylko na kompie na dysku....
Czyli w /db/db_backup/ to jest tak ? |
|
|
|
 |
Miki_

|
Wysłany: 03-12-2007, 17:36
|
|
|
Tylko jeśli wcześniej zrobiłeś bakcup bazy danych przez PA. |
_________________ Warto przeczytać regulamin forum, na którym się pisze. |
|
|
|
 |
Zullio
|
Wysłany: 03-12-2007, 17:39
|
|
|
to powiem jeszcze inaczej mam to jeszcze na stronce tylko nie mogę na nią wejść z powodu błędu.... link do forum look na dole ... jak to naprawić...jeśli mi się uda to zrobie co mowieliscie |
|
|
|
 |
pafflick

|
Wysłany: 03-12-2007, 17:44
|
|
|
Zullio napisał/a: | tylko chodzi mi o to ze ja już tego nie mam na serwerze tylko na kompie na dysku....
Czyli w /db/db_backup/ to jest tak ? |
Sprawdź, czy masz dostęp do phpMyAdmina na swoim serwerze...
Bo jak wcześniej nie zrobiłeś kopii bazy danych, to na dysku nic nie znajdziesz...
Zajrzyj tutaj... |
|
|
|
 |
Zullio
|
Wysłany: 03-12-2007, 18:59
|
|
|
Kod: | nie znaleziono tabeli phpbb_config |
może mi ktoś podać jak utowrzyc nowa tabele ... ja sobie ją już sam wypełnie jak bede miał
albo niech mi ktoś powie jak skopiować te tematy przez bazie danych przez myadmin bo do niej mam dostęp ( konto na cba.pl ) |
|
|
|
 |
pafflick

|
Wysłany: 03-12-2007, 19:09
|
|
|
Zullio napisał/a: | Kod: | nie znaleziono tabeli phpbb_config |
może mi ktoś podać jak utowrzyc nowa tabele ... ja sobie ją już sam wypełnie jak bede miał |
Jak nie wiesz jak utworzyć to na pewno będziesz wiedział jak wypełnić - już to widzę.
Cytat: | mySQL no esta disponible por el momento, sentimos el inconveniente... | To mi wygląda na błąd MySQL serwera, a nie forum, poczekaj, może będzie działać...
Zullio napisał/a: | albo niech mi ktoś powie jak skopiować te tematy przez bazie danych przez myadmin bo do niej mam dostęp ( konto na cba.pl ) | W phpMyAdminie powinien bc do wyboru jezyk polski, a dalej wybierasz obcję kopii zapasowej bazy danych... |
|
|
|
 |
Gilu

|
Wysłany: 03-12-2007, 19:12
|
|
|
Ja tam teraz widze, że brakuje tabeli phpbb_users
Cytat: | SQL Error : 1146 Table 'apocalyptic_y0_pl.phpbb_users' doesn't exist |
|
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
pafflick

|
Wysłany: 03-12-2007, 19:16
|
|
|
Gilu napisał/a: | Ja tam teraz widze, że brakuje tabeli phpbb_users
Cytat: | SQL Error : 1146 Table 'apocalyptic_y0_pl.phpbb_users' doesn't exist |
|
To po prostu błąd serwera - teraz wszystkie tabele sa niedostepne, więc musisz poczekać na serwer, a najlepiej to skontaktować się z jego administracją (o ile to ty coś nie pokręciłeś w konfiguracji forum, czy bazie danych...) |
|
|
|
 |
|