phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: lui754
30-04-2009, 23:11
[Problem] Could not open FreeTableGreen template config file
Autor Wiadomość
mariusz_psi

Wysłany: 30-11-2007, 04:09   [Problem] Could not open FreeTableGreen template config file

Witam!
Adres mojego forum to :
www.dobrodzieje.home.pl/forum
Nie twierdzę, że przeczytałem WSZYSTKO! :]
Ale im więcej czytałem - tym mniej wiem!
Takiego problemu u innych jednak nie znalazłem.
A mianowicie:
miałem do tej pory "normalną stronkę" na www.dobrodzieje.home.pl, a forum na www.dobrodzieje.home.pl/forum (domena: www.dobrodzieje.org bezpośrednio prowadziła na forum).
Piszę: miałem, bo od pewnego czasu pod OBOMA ADRESAMI mam tylko
TUTAJ
Albo jakiś DOWCIAPNIś co-nieco mi w ustawieniach poprzestawiał, albo sam coś sp... zepsułem.
Problem polega na tym, że nie mogę w ogóle dostać się na to moje forum.
W kilku miejscach swojej stronki miałem linki do podforów i po kliknięciu w nie otrzymuję taki oto komunikat:
Kod:
phpBB by Przemo : Critical Error

Could not open FreeTableGreen template config file

myślałem, że to może te moje "secure cookie" - w php myadmin przestawiłem na "0"
Dalej nic.
I co Wy na to?
PS. Sorry, że tak przydługawo, ale bardziej jestem filozofem niźli informatykiem. :]
Za rychłą i wyczerpująca poradę - prowadzącą do rozwiązania problemu będę DOZGONNIE WDZIęCZNY
PPS.I przynajmniej kilka "zdrowasiek" mogę zaofiarować w formie "wynagrodzenia".

Gadatliwa Kasia 

joli
Yollien +Styler

Wysłany: 30-11-2007, 08:50   

Na pewno wywalony jest styl - FreeTableGreen. Sprawdz, cvzy w katalogu forum/templates/FreeTableGreen sa wlasciwe pliki itd. Jesli to bedzie ok, to moze ustawienia zezwolen do katalogow sa nie w porzadku.
skorzystaj z:
http://www.dobrodzieje.ho...er/dbloader.php i sprawdz, czy wszystko w konfiguracji forum jets poprawne

mariusz_psi

Wysłany: 01-12-2007, 23:48   !

Witam ponownie!
Dzięki, Joli za podpowiedź.
Tak zrobiłem:
Przez Dumploadera sprawdziłem bazę danych i konfigurację - są OK!
Natomiast przez Total Commandera wszedłem do swoich katalogów na serwerze i pod forum/templates/ znajduje się jedynie katalog /notabene nie przypominam sobie żebym taki styl wgrywał/ pod nazwą "Gaudy" /?!?/
Kilka innych - włącznie z subSilverem i moim Free...Greenem są nieobecne.
Wszystko więc na to wskazuje, że jakiś "niepożądany gość" nam się na forum "wprowadził" i wpisał swój badziew, naszą robotę kasując.
Pytanie, czy jest możliwość odzyskania tak "wyczyszczonego" forum?
I czy dzięki programowi Widma "Rescue Mod" coś tutaj wskóram?
A wreszcie gdzie mógłbym znaleźć informacje o nr IP tego "gościa", który wkradł się na nasze forum?
Serdecznie DZIęKI za dotychczasową pomoc i proszę o jeszcze! :)
Mariusz
PS. Znalazłem w Internecie człowieka, który działa w "webmasterskim biznesie" i jeżeli to jest on - zastanawiamy się, czy - w formie podziękowania - nie przesłać mu zaproszenia do sądu od naszego prawnika .
PPS. I jakim cudem mógł on wejść na nasze Forum? T.j. jak zabezpieczyć się przed takimi historiami na przyszłość???

joli
Yollien +Styler

Wysłany: 02-12-2007, 00:05   

Jesli baza jest nieruszona, wystarczy wgrac pliki stylu i powinno byc ok. Moze po prostu cos sie dzialo z serwerem, co skaoswalo pliki?

mariusz_psi

Wysłany: 04-12-2007, 01:16   było dobrze (PRZEZ CHWILę!)

Witam!
joli, miałaś rację.DZIęKI za podpowiedź!
faktycznie - w katalogu templates nie było żadnych folderów styli.
Przez TC wgrałem FreeTableGreen i było - tak ogólnie - dobrze.
Nie mogłem jednak wchodzić bezpośrednio na swoje forum - poprzez adres dobrodzieje.org .
Ustawiłem w swoim PA=>Konfiguracja styl subSilver jako domyślny, nie pomyślawszy, że subSilver również mi "wykasowało" (coś, ktoś,?!- mniejsza o to).
Myślałem więc, że spokojnie wgram przez TC subSilvera do /forum/templates .
Jest jednak dosyć istotny problem - nie mogę znaleźć choćby jednego adresu w Internecie, skąd można by ściągnąć styl subSilver.
I teraz - dla odmiany - mam:
Cytat:

phpBB by Przemo : Critical Error

Could not open subSilver template config file

:]
Może mógłbym poprzez swój MySQL przestawić na powrót ustawienia stylu domyślnego z subSilver na Free...Green?
Pozdrawiam!

joli
Yollien +Styler

Wysłany: 04-12-2007, 01:24   

subsilver masz w paczce przema...

Gadatliwa Kasia 

mariusz_psi

Wysłany: 04-12-2007, 19:18   NAPRAWIONE!

Dzięki, Ci Joli! DZIęKI, DZIęKI! :D
Ulżyło mi.
SubSilvera wgrałem na serwer.
Dostałem się do styli, Free...Green wrócił na swoje miejsce.
Pozostaje tylko 1 pytanie:
jakim nie-cudem do tego doszło?!
(bo jednego jestem pewien na 200% - przy stylach sam NIC ostatnio nie robiłem).
Pozdrawiam!
PS. Nie tylko kilka "zdrowasiek", ale całą koronkę do Bożego Miłosierdzia masz joli u mnie jak w banku.
I to już w najbliższy piątek!
Serdeczności.
DUżA BUźKA :!:

Odpowiedz do tematu