Przesunięty przez: joli 29-06-2009, 19:40 |
[Problem] Instalacja upgarde [1.12.5 -> 1.12.6] |
Autor |
Wiadomość |
przemasisko [Usunięty]
|
Wysłany: 02-01-2008, 12:25 [Problem] Instalacja upgarde [1.12.5 -> 1.12.6]
|
|
|
Czy mająć zainstalowaną wesję 1.12.5 z naniesionymi modyfikacjami, można zrobić upgarde do wersji 1.12.6 bez późniejszych komplikacji? |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
apollo1989
|
Wysłany: 02-01-2008, 13:40
|
|
|
nie da się zaktualizować bez straty modyfikacji bo przecież trzeba nadpisać pliki |
|
|
|
 |
chelloPL

|
Wysłany: 02-01-2008, 14:15
|
|
|
apollo1989 napisał/a: | nie da się zaktualizować bez straty modyfikacji bo przecież trzeba nadpisać pliki |
Nie prawda. Da się zaktualizować bez utraty modyfikacji o czym wyraźnie napisałem w temacie "Publikacja wersji 1.12.6".
przemasisko napisał/a: | Czy mająć zainstalowaną wesję 1.12.5 z naniesionymi modyfikacjami, można zrobić upgarde do wersji 1.12.6 bez późniejszych komplikacji? |
Zależy jaką metodą. Jednak zawsze przed takimi operacjami wykonuje się backup (kopię zapasową) - w tym wypadku plików. Jeśli nawet coś nie pójdzie tak jak powinno, zawsze będziesz mógł wrócić do obecnej wersji podając nam przyczynę dlaczego nowa wersja nie działała (komunikaty błędów?). |
_________________ Zanim napiszesz do mnie na GG/PW, koniecznie przeczytaj zasady.
Sygnaturka to nie tablica z ogłoszeniami! PAMIĘTAJ o tym! Nadużywanie i celowe reklamowanie stron jest ZABRONIONE i karalne!
Gość, a czy Ty nie masz sobie nic do zarzucenia? |
|
|
|
 |
meschiash
|
Wysłany: 02-01-2008, 22:08
|
|
|
Witam,
mam zainstalowanych sporo modyfikacji i inny przedrostek bazy danych. Czy instalacja wg instrukcji z tematu publikacja ocali dotychczasowy dorobek ?
Kod: | - BBCode Manager
- Wyślij swój obrazek na imageshack.us!
- PW przy rejestracji
- flagi państw w profilu
- zmieniony max format zdjęcia z 400px na 640px
- poprawiony kod pokazujący ilość postów na forum, która była równa z ilością dzienną postów
- dodatkowe pola w profilu
- ilość znaków w polu loginu usera
- regulamin edytowany z PA (panelu administracji->konfiguracja->strona główna)
- usunięcie informacji o ilości napisanych postów z profilu usera i listy użytkowników (zmiana w tpl)
- ignorowanie tematów forum (całych działów)
- czytnik wiadomości RSS |
Do tego czy instalacja path-a w bazie z przedrostkiem 'phpbbP' się powiedzie ? |
_________________ Pozdrawiam Tomasz
Gość pomogłem Tobie? Ciesze się | Jeśli Ty mi pomogłeś to dziękuję. |
|
|
|
 |
chelloPL

|
Wysłany: 02-01-2008, 23:00
|
|
|
meschiash, aktualizację przy użyciu pliku patch można wykonać na dowolnie modyfikowanym forum bez utraty modyfikacji.
Dodana została również instrukcja ręcznej aktualizacji, ale jej nie polecam (ze względu na stopień skomplikowania oraz czasochłonność).
Prefiks tabel w bazie ma znaczenie tylko przy wykonaniu 1 polecenia SQL. Osoby, które mają prefiks inny niż 'phpbb_' powinny to zmienić w zapytaniu SQL. |
_________________ Zanim napiszesz do mnie na GG/PW, koniecznie przeczytaj zasady.
Sygnaturka to nie tablica z ogłoszeniami! PAMIĘTAJ o tym! Nadużywanie i celowe reklamowanie stron jest ZABRONIONE i karalne!
Gość, a czy Ty nie masz sobie nic do zarzucenia? |
|
|
|
 |
meschiash
|
Wysłany: 03-01-2008, 20:29
|
|
|
chelloPL, dziękuję za info. Będę działał. |