Przesunięty przez: joli 29-06-2009, 19:40 |
[Problem] Nie działa konfiguracja w PA |
Autor |
Wiadomość |
rahim
|
Wysłany: 06-01-2008, 13:27 [Problem] Nie działa konfiguracja w PA
|
|
|
Po aktualizacji nie działa mi konfiguracja w PA. Wiecie co zrobić?
Cytat: | rahim, żeby nie robić już tu bałaganu, napisz w nowym temacie:
1. co nie działa
2. na jakim forum,
3. wszelkie komunikaty błędów jeśli takie są
4. w jaki sposób możemy u nas powtórzyć ten błąd,
5. odblokuj dostęp do check_files. |
1. Nie działa Konfiguracja PA
2. www.themoviesforum.info
3. Nie ma żadnych błędów, "biała strona" z tłem
4. Nie mam pojęcia, po prostu aktualizowałem ręcznie do 1.12.6
5. Niestety nie mam jak, forum jest zamknięte, a nie mogę otworzyć, bo nie działa konfiguracja... Jedynie mogę w pdf, co też czynię (załącznik)
checkfiles.pdf
|
Pobierz Plik ściągnięto 424 raz(y) 119,73 KB |
|
Ostatnio zmieniony przez rahim 06-01-2008, 14:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Zumi
|
Wysłany: 06-01-2008, 13:36
|
|
|
a może wiecej szczegółów co nie działa dokładnie nie mozesz w ogóle wejść czy co? |
|
|
|
 |
rahim
|
Wysłany: 06-01-2008, 13:38
|
|
|
Klikam w konfigurację i nie wyświetlają się żadne opcje tylko tło. Taka niby biała strona, tylko z tłem. |
|
|
|
 |
chelloPL

|
Wysłany: 06-01-2008, 15:21
|
|
|
rahim, masz od groma pozmienianych plików w check_files.
Jeśli to możliwe, popraw je, bo na 90% któryś z nich jest nieprawidłowy (np: admin/admin_board.php lub któryś inny).
Druga możliwość - niektóre serwery są skonfigurowane tak, że blokują niektóre treści. Najczęściej ma to miejsce, gdy w PA dodasz reklamy lub statystyki w javascript.
Jeśli coś takiego miało miejsce, to tylko i wyłącznie modyfikując ręcznie bazę SQL można usunąć problem poprzez usunięcie wszelkich kodów javascript. |
_________________ Zanim napiszesz do mnie na GG/PW, koniecznie przeczytaj zasady.
Sygnaturka to nie tablica z ogłoszeniami! PAMIĘTAJ o tym! Nadużywanie i celowe reklamowanie stron jest ZABRONIONE i karalne!
Gość, a czy Ty nie masz sobie nic do zarzucenia? |
|
|
|
 |
rahim
|
Wysłany: 06-01-2008, 16:19
|
|
|
Cytat: | rahim, masz od groma pozmienianych plików w check_files.
Jeśli to możliwe, popraw je, bo na 90% któryś z nich jest nieprawidłowy (np: admin/admin_board.php lub któryś inny). |
Do chwili aktualizacji wszystko było w porządku (mam wgranych kilkanaście przeróżnych modyfikacji). A admin_board.php nie był nawet ruszany w aktualizacji...
Cytat: | Druga możliwość - niektóre serwery są skonfigurowane tak, że blokują niektóre treści. Najczęściej ma to miejsce, gdy w PA dodasz reklamy lub statystyki w javascript.
Jeśli coś takiego miało miejsce, to tylko i wyłącznie modyfikując ręcznie bazę SQL można usunąć problem poprzez usunięcie wszelkich kodów javascript. |
Dodawałem reklamy, mam je cały czas, ale błędów nie było do aktualizacji. |
|
|
|
 |
chelloPL

|
Wysłany: 06-01-2008, 19:10
|
|
|
rahim napisał/a: | ale błędów nie było do aktualizacji |
Żaden z plików modyfikowanych przez plik patch nie mógł uszkodzić PA w sposób taki, jak to opisujesz.
Przyczyną mogłaby być tylko pomyłka popełniona przy ręcznym modyfikowaniu plików.
Znaleźć pomyłkę, jaką popełniłeś będzie trudno (tym bardziej że masz bałagan w check_files). Najszybciej byłoby jeszcze raz zaktualizować wersję 1.12.5 do 1.12.6 przy użyciu pliku patch. |
_________________ Zanim napiszesz do mnie na GG/PW, koniecznie przeczytaj zasady.
Sygnaturka to nie tablica z ogłoszeniami! PAMIĘTAJ o tym! Nadużywanie i celowe reklamowanie stron jest ZABRONIONE i karalne!
Gość, a czy Ty nie masz sobie nic do zarzucenia? |
|
|
|
 |
rahim
|
Wysłany: 06-01-2008, 22:23
|
|
|
No to w takim razie wgrywam stare pliki i jutro próbuję od nowa. Patchem u mnie nie wychodzi, same failedy wyskakują.
A jak zrobić porządek w check_files.php? Bo po każdej modyfikacji potem jest już niby źle...
Przy modyfikacji ręcznej pominąłem aktualizację plików angielskich i stylowych. To może mieć jakiś związek? |
|
|
|
 |
mbazyl

|
Wysłany: 06-01-2008, 22:25
|
|
|
Nie chce otwiera nowego te,atu, bo mam tylko jedno pytanie. Jaki plik jest odpowiedzialny za "index administracji" ? |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
rahim
|
Wysłany: 06-01-2008, 22:50
|
|
|
Dobra, znalazłem błąd! Coś sknociłem w pliku \language\lang_polish\lang_admin_board.php. Po ponownej edycji wszystko w porządku Doszedłem do tego wgrywając stare pliki i naciskając co chwilę w PA Konfiguracja i po podmienieniu tego pliku wszystko wracało do normy. |
|
|
|
 |
|