phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: joli
29-06-2009, 19:40
[Problem] Nie działa konfiguracja w PA
Autor Wiadomość
rahim

Wysłany: 06-01-2008, 13:27   [Problem] Nie działa konfiguracja w PA

Po aktualizacji nie działa mi konfiguracja w PA. Wiecie co zrobić?

Cytat:
rahim, żeby nie robić już tu bałaganu, napisz w nowym temacie:
1. co nie działa
2. na jakim forum,
3. wszelkie komunikaty błędów jeśli takie są
4. w jaki sposób możemy u nas powtórzyć ten błąd,
5. odblokuj dostęp do check_files.

1. Nie działa Konfiguracja PA
2. www.themoviesforum.info
3. Nie ma żadnych błędów, "biała strona" z tłem
4. Nie mam pojęcia, po prostu aktualizowałem ręcznie do 1.12.6
5. Niestety nie mam jak, forum jest zamknięte, a nie mogę otworzyć, bo nie działa konfiguracja... Jedynie mogę w pdf, co też czynię (załącznik)

checkfiles.pdf
Pobierz Plik ściągnięto 424 raz(y) 119,73 KB

Ostatnio zmieniony przez rahim 06-01-2008, 14:03, w całości zmieniany 1 raz  

Gadatliwa Kasia 

Zumi

Wysłany: 06-01-2008, 13:36   

a może wiecej szczegółów co nie działa dokładnie nie mozesz w ogóle wejść czy co?

rahim

Wysłany: 06-01-2008, 13:38   

Klikam w konfigurację i nie wyświetlają się żadne opcje tylko tło. Taka niby biała strona, tylko z tłem.

chelloPL

Wysłany: 06-01-2008, 15:21   

rahim, masz od groma pozmienianych plików w check_files.
Jeśli to możliwe, popraw je, bo na 90% któryś z nich jest nieprawidłowy (np: admin/admin_board.php lub któryś inny).

Druga możliwość - niektóre serwery są skonfigurowane tak, że blokują niektóre treści. Najczęściej ma to miejsce, gdy w PA dodasz reklamy lub statystyki w javascript.
Jeśli coś takiego miało miejsce, to tylko i wyłącznie modyfikując ręcznie bazę SQL można usunąć problem poprzez usunięcie wszelkich kodów javascript.

rahim

Wysłany: 06-01-2008, 16:19   

Cytat:
rahim, masz od groma pozmienianych plików w check_files.
Jeśli to możliwe, popraw je, bo na 90% któryś z nich jest nieprawidłowy (np: admin/admin_board.php lub któryś inny).

Do chwili aktualizacji wszystko było w porządku (mam wgranych kilkanaście przeróżnych modyfikacji). A admin_board.php nie był nawet ruszany w aktualizacji...
Cytat:
Druga możliwość - niektóre serwery są skonfigurowane tak, że blokują niektóre treści. Najczęściej ma to miejsce, gdy w PA dodasz reklamy lub statystyki w javascript.
Jeśli coś takiego miało miejsce, to tylko i wyłącznie modyfikując ręcznie bazę SQL można usunąć problem poprzez usunięcie wszelkich kodów javascript.

Dodawałem reklamy, mam je cały czas, ale błędów nie było do aktualizacji.

chelloPL

Wysłany: 06-01-2008, 19:10   

rahim napisał/a:
ale błędów nie było do aktualizacji

Żaden z plików modyfikowanych przez plik patch nie mógł uszkodzić PA w sposób taki, jak to opisujesz.
Przyczyną mogłaby być tylko pomyłka popełniona przy ręcznym modyfikowaniu plików.

Znaleźć pomyłkę, jaką popełniłeś będzie trudno (tym bardziej że masz bałagan w check_files). Najszybciej byłoby jeszcze raz zaktualizować wersję 1.12.5 do 1.12.6 przy użyciu pliku patch.

rahim

Wysłany: 06-01-2008, 22:23   

No to w takim razie wgrywam stare pliki i jutro próbuję od nowa. Patchem u mnie nie wychodzi, same failedy wyskakują.

A jak zrobić porządek w check_files.php? Bo po każdej modyfikacji potem jest już niby źle...

Przy modyfikacji ręcznej pominąłem aktualizację plików angielskich i stylowych. To może mieć jakiś związek?

mbazyl

Wysłany: 06-01-2008, 22:25   

Nie chce otwiera nowego te,atu, bo mam tylko jedno pytanie. Jaki plik jest odpowiedzialny za "index administracji" ?

Gadatliwa Kasia 

rahim

Wysłany: 06-01-2008, 22:50   

Dobra, znalazłem błąd! :) Coś sknociłem w pliku \language\lang_polish\lang_admin_board.php. Po ponownej edycji wszystko w porządku :) Doszedłem do tego wgrywając stare pliki i naciskając co chwilę w PA Konfiguracja i po podmienieniu tego pliku wszystko wracało do normy.

Odpowiedz do tematu