|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Zamknięty przez: Tavaro 28-06-2009, 15:55 |
[Problem] Wtyczka łącząca EF z PHPBB by Przemo |
Autor |
Wiadomość |
ziomal511
|
Wysłany: 11-09-2008, 23:55 [Problem] Wtyczka łącząca EF z PHPBB by Przemo
|
|
|
Witam. Pytanie głównie skierowane do autorów cudownego systemu PHPBB2 by Przemo
Ale do rzeczy... czy ktoś z skrypterów mógłby wykonać wtyczę która łączy Extreme-Fusion i PHPBB2? Tzn., że jak użytwkonik się rejestruje na EF to automatycznie go rejestruje na PHPBB... da ktoś radę?
Pilne.
Z góry dzięki.
Ziomal511 |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
joli
Yollien +Styler

|
|
|
|
 |
tymek

|
Wysłany: 18-10-2008, 17:36
|
|
|
Tymek napisał/a: | Jak połączyć bazę z fusionem, tak aby na stronie były wyświetlane informacje statystyk, tak jak na forum:
-ilość postów, osoby online itp?
Oraz jak zrobić wspólną bazę użytkowników dla phpbb by przemo oraz fusion 7, tak aby była jedna rejestracją dla forum i dla fusiona? |
joli napisał/a: | http://www.przemo.org/php...ighlight,fusion
powiem to samo,s zukajka nie gryzie. |
Wiem, już kiedyś szukałem rejestracji, ale to co jest do tej pory zrobione, to jedynie rejestracje w jedną stronę, a mi chidzło o cos więcej ;p
Zeby połączyć bazę użytkowników w jedną:
- automatyczna rejestracje w obie strony
- osoby online (te same na forum i na fusionie)
- statystyki userów: ilosc, ostatnio zarejestrowany itp (to samo na fusionie i na przemie)
Poza tym pytałem sięo nową wersję fusiona (v7) a nie tą starą szóstkę ;P |
_________________ Szukam programisty PHP, który wykona parę zleceń - modyfikacje na forum. Proszę o kontakt na PW. |
|
|
|
 |
joli
Yollien +Styler

|
Wysłany: 18-10-2008, 17:43
|
|
|
Do szostki nie ma, a do 7 raczej tym bardziej... |
|
|
|
 |
tymek

|
Wysłany: 18-10-2008, 18:08
|
|
|
Dlatego się pytamłem
Hm a nie da rady poprostu jakoś wyedytować (wkleić część kodu z phpbb do fusiona i odwrotnie) oba pliki register (bez łączenia tabel), tak aby po wpisaniu loginu, hasła, maila były wykonywana zapytania dla obu tabel- fusiona i phpbb?
(ta sama baza) |
_________________ Szukam programisty PHP, który wykona parę zleceń - modyfikacje na forum. Proszę o kontakt na PW. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!