|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: lui754 22-01-2012, 11:04 |
[Problem] Konfiguracja SMTP |
Autor |
Wiadomość |
Morfeusz_2005

|
Wysłany: 14-01-2009, 16:06 [Problem] Konfiguracja SMTP
|
|
|
Witam. Mam przez hosting nałożoną blokadę do maili i chciałbym tak skonfigurować forum, by nie jadło mi z tego limitu funkcja mail(), a dużo wychodzi powiadomień s forum. Najlepiej by było ustawić SMTP, ale mało się na tym znam i mam kilka pytań:
1. Czy poczta o2.pl jest dobra do tego?
2. Czy spowalnia to jakoś forum?
3. Jak działa SMTP z masową korespondencją?
4. Czy maila przez forum (zwykłych użytkowników) będą wysyłane też przez SMTP czy funkcją mail()?
5. Czy razem z SMTP mam włączyć (E-mail przez forum)?
6. Czy ustawienia (E-mail przez forum), czyli adres poczty będzie pobierany do SMTP stąd, czy prosto z SMTP?
7. Jakie dane mam podać w Adres Serwera SMTP i czy w Nazwie użytkownika ma być @ czy niekoniecznie?
Jak będę miał więcej pytań dam znać. |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Morfeusz_2005

|
Wysłany: 15-01-2009, 06:14
|
|
|
Dziękuje za pustą odpowiedź |
|
|
|
 |
Kregos

|
Wysłany: 15-01-2009, 17:37
|
|
|
Morfeusz z jakiego hostingu korzystasz (home.pl, gtm, itd.) ?? |
|
|
|
 |
Morfeusz_2005

|
Wysłany: 15-01-2009, 17:39
|
|
|
To akurat nie jest związane z tematem. Chodzi mi o pytania, które zadałem do SMTP. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!