phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: joli
01-05-2009, 15:19
[Problem] Błąd 404 przy ładowaniu forum
Autor Wiadomość
kavasir

Posty: 7
Wysłany: 29-01-2009, 23:39   [Problem] Błąd 404 przy ładowaniu forum

Witam, piszę tutaj, bo sam już nie daję rady. Od roku mam postawione forum na phpbb by przemo i wszystko chodziło bez problemu, do dzisiaj. Wchodzę na forum i dostaję komunikat:
"Nie znaleziono obiektu!

Nie znaleziono żądanego URLa na tym serwerze. Odnośnik na referującej stronie wydaje się być nieprawidłowy lub nieaktualny. Poinformuj autora tej strony o problemie.

Jeśli myślisz, że jest to błąd tego serwera, skontaktuj się z administratorem.
Error 404
www.kavasir.hostpower.pl
Thu Jan 29 22:35:47 2009
Apache "

Tak pokazuje, jeśli wchodzę przez przekierowanie z go.pl, jeśli wchodzę normalnie przez lokalizację, czyli www.kavasir.hostpower.pl/forum, to się niby ładuje, ale w momencie, gdy wpiszę login i hasło pokazuje mi komunikat, jak wyżej. I tutaj zaczyna się najśmieszniejsze, jeśli wezmę cofnij i odświeżę, to mnie zaloguje, że niby jestem na forum, ale nic poza tym nie mogę robić, jeśli np chcę się zalogować to PA to mnie cofa do błędu, jak na początku. Dodam tylko, że forum ma 170 userów i część ma tak, jak ja a części normalnie chodzi. Ja już zgłupiałem, więc proszę o pomoc, jeśli ktoś wie, co się mogło stać.

AA zapomniałem dodać, na tym samym hostingu mam postawione drugie forum, które działa bez zarzutu.
Ostatnio zmieniony przez kavasir 30-01-2009, 09:56, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
pawelgawel


Pomógł: 4 razy
Posty: 65
Wysłany: 30-01-2009, 01:33   

Ja stawiam na to, że to wina serwera. Piszesz, że masz drugie forum w tym hostingu, a nie wiesz przypadkiem czy na tym samym serwerze czy na innym?
_________________
Uczę sie mojego forum, jak wiem to pomagam:)
 
     
kavasir

Posty: 7
Wysłany: 30-01-2009, 05:08   

Tego niestety nie wiem, a support nie odpisuje.
 
     
Gilu


Pomógł: 848 razy
Posty: 2316
Wysłany: 30-01-2009, 08:13   

Tytuł tematu jest niezgodny z zasadami.
Popraw tytuł, aby uniknąć zamknięcia wątku.
 
     
kavasir

Posty: 7
Wysłany: 30-01-2009, 18:08   

Witam ponownie. Mam nowe info, jeśli adres forum przepuszczę przez bramkę proxy, to wygenerowany link działa u każdego. Może ktoś wie, co jest grane, co powiem supportowi, bo Oni się cały czas upierają, że u nich wszystko w porządku. Napisali tylko że wczoraj mięli mały problem z dnsami, ale już wszystko działa, najwyraźniej jednak nie... Takie info dostałem w odpowiedzi na maila:
Szanowny Panie,

Wyświetlać się tak może w zależności od DNS'ów z jakich korzystają Pana
użytkownicy. Proszę spróbować w Windows wejść:

Start -> uruchom -> cmd -> ipconfig /flushdns

Po czym zrestartować komputer wtedy powinna się wyczyścić pamięć cache.
KAzałem tak zrobić kilku osobom, jednak nie pomogło. Mi już ręce opadają ;/
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

Jakub Werelich - pozycjonowanie stron WWW

• Zamów reklamę