|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Edycja rejestracji na forum i pomoc przy logowaniu |
Autor |
Wiadomość |
Tajniak_klb
|
Wysłany: 23-02-2009, 20:10 Edycja rejestracji na forum i pomoc przy logowaniu
|
|
|
Witam.
Chciałbym zedytować rejestrację na forum, aby równocześnie zarejestrowało tego użytkownika w systemie użytkowników, ale tym razem na mojej stronie. Nie będę owijał w bawełnę, bo potrzebuje tylko wiedzieć, pod czym i w jakiej linijce napisać to zapytanie, bo niestety nie umiem się połapać w tym wszystkim
Druga sprawa dot. logowania. Chciałbym zintegrować system logowania na mojej stronie z systemem logowania na forum, ale niestety nie wiem czy logowanie na forum działa przy pomocy sesji, czy cookie i jakie one mają nazwy?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Bucu

|
Wysłany: 23-02-2009, 22:42
|
|
|
http://php.koderzy.pl/art...lną_witryną.php
a jak robisz swoja strone autorska to po prostu pobieraj dane do logowania z tabeli phpbb_users do swojego skryptu. |
_________________ Zanim napiszesz głupi temat, zapoznaj sie z FAQ
Pisanie / Instalacja Modyfikacji / For / CMS , przenoszenie For / CMS / Baz Danych (odpłatnie) - Osoby zainteresowane Proszę o kontakt GG.
Przez GG Pomagam tylko odpłatnie! |
|
|
|
 |
Tajniak_klb
|
Wysłany: 24-02-2009, 10:03
|
|
|
Nie o to mi chodzi. Chce mieć dwa systemy użytkownika, jeden z forum, drugi z własnej stronki, ale chciałbym, żeby logowanie z forum automatycznie logowało na stronę i na odwrót.
Dodatkowo chcę, aby rejestracja na forum automatycznie tworzyła konto w systemie użytkownika na stronie, tylko niewiem gdzie ten kod umieścić.
[ Dodano: 25-02-2009, 16:50 ]
Odnośnie skryptu, który wysłał Bucu, to nie działa tam funkcja wylogowywania na własnej stronie. Przekierowywuje na forum, po czym wyświetla się taki komunikat:
Kod: | Sesja połączenia wygasła lub numer ID sesji jest nieprawidłowy.
Spróbuj ponownie. |
Jak można temu zaradzić? |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!