phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:29
Kontakt - polski pakiet j?zykowy i kilka poprawek
Autor Wiadomość
a9u9u


Pomógł: 27 razy
Posty: 612
Wysłany: 10-12-2009, 11:59   Kontakt - polski pakiet językowy i kilka poprawek

Witam,

z uwagi na ogromne zainteresowanie modyfikacją Kontakt (w pełni zintegrowanego z forum) zająłem się tłumaczeniem z angielskiego na polski. Tłumaczenie @BPL nie było zbyt wystarczające, a dla kilku znajomych prowadzących fora phpBB którzy są całkiem zieloni w anglojęzycznych modach często kończyło się to jego całkowitym odinstalowaniem.

mianowicie:

    • dodałem możliwość konfiguracji i podglądu modyfikacji z poziomu PA
    • przetłumaczyłem na język polski formularz na forum oraz konfigurację w PA
    • poprawiłem estetycznie i również przetłumaczyłem treść maila który przychodzi na skrzynkę admina
    • w pliku install.txt naniosłem kilka poprawek
    • modyfikacja w pełni kompatybilna ze starszymi wersjami skryptu phpBB by Przemo aż po 1.12.6p3


UWAGA: polski pakiet językowy nie wyklucza anglojęzycznej formy kontaktu, modyfikacja dostosowuje się do domyślnego języka używanego przez użytkownika!

W załączniku pliki modyfikacji oraz zrzuty ekranu z przykładowego forum.

[MOD]Jeżeli staff uzna, że modyfikacja jest gotowa proszę o przeniesienie jej do "gotowych modyfikacji" wtedy będzie się ona wyświetlała tuż pod modyfikacją Kontakt by baddo[/MOD]
Ostatnio zmieniony przez Polaczek 20-08-2010, 20:44, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
arcy



Pomógł: 509 razy
Posty: 3762
Wysłany: 19-02-2010, 15:19   

Dziękujemy, dodałem link do tego tematu w temacie z modyfikacją.
_________________
| Regulamin | F.A.Q. | Szukaj | Oficjalny podręcznik administratora phpBB2 by Przemo |
| arcy.net - nowości ze świata phpBB by Przemo, Opera, Android | w tym państwie pełnym nienawiści, rap po godzinach i luz ponad wszystkim... | Opera Browser
|
 
     
MagicalFire


Pomógł: 980 razy
Posty: 4353
Wysłany: 22-02-2010, 22:48   

w instrukcji jest blad
Cytat:
admin/modulaes_data.php // umożliwia konfigurację modyfikacji z Panelu administracyjnego / thx baddo
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
Kod:

'Users' => array(

#
#-----[ AFTER, ADD ]------------------------------------
#
Kod:
    'Formularz kontaktowy' => array(
        'Konfiguracja' => array("admin_contact.$phpEx", 4870),
        'Logi czynno¶ci' => array("admin_contact_log.$phpEx", 4871),
        )
,


powiło być
Cytat:
admin/modulaes_data.php // umożliwia konfigurację modyfikacji z Panelu administracyjnego / thx baddo
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
Kod:

'Users' => array(

#
#-----[ BEFORE, ADD ]------------------------------------
#
Kod:
    'Formularz kontaktowy' => array(
        'Konfiguracja' => array("admin_contact.$phpEx", 4870),
        'Logi czynno¶ci' => array("admin_contact_log.$phpEx", 4871),
        )
,
_________________
nie za takie Przemo walczyliśmy
 
     
Necro997

Pomógł: 2 razy
Posty: 53
Wysłany: 07-04-2010, 16:07   

mam pytanie odnosnie tych linijek
Kod:
Run the following SQL queries in phpMyAdmin [OR] use the db_update.php - delete it once executed!
Run db_update.php if upgrading the version, though you may need to reconfigure your form afterwards.

i co mam zrobic z plikiem "db_update"?
 
     
Dzilet


Pomógł: 28 razy
Posty: 359
Wysłany: 13-06-2010, 19:59   

A mi nie wyskakuje kod potwierdzajacy w formularzu i takze nie wyskakuje mi mozliwosc konfiguracji w PA. Wie ktos jak naprawic ten problem :?:
 
     
orszul4321


Pomógł: 39 razy
Posty: 307
Wysłany: 22-06-2010, 23:29   

Dzilet napisał/a:
A mi nie wyskakuje kod potwierdzajacy w formularzu i takze nie wyskakuje mi mozliwosc konfiguracji w PA. Wie ktos jak naprawic ten problem :?:


Mam podobny problem z tym kodem :/

tak mam w PA - pojawia się drugi raz menu po naciśnięciu Formularz kontaktowy i strona przechodzi do indeksu administracji :/ .
 
     
They2


Pomógł: 82 razy
Posty: 1297
Wysłany: 23-06-2010, 09:39   

w tej instrukcji niektóre nie są poprawne i błąd w pliku db_update.php

wystarczy skrócić kody w instrukcji i po kłopocie, nie potrzeba się namęczyć...

zamiast tego
Kod:
#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#
includes/page_header.php
#
#-----[ FIND ]-----------------------------------------
#
    'L_WHOSONLINE_MOD' => sprintf($lang['Mod_online_color'], '<span style="color:#' . $theme['fontcolor2'] . '">', '</span>'),
#
#-----[ AFTER, ADD ]------------------------------------
#
    'L_CONTACT_FORM' => $lang['Contact_form'],
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
    'U_GROUP_CP' => append_sid('groupcp.'.$phpEx),
#
#-----[ AFTER, ADD ]-----------------------------------
#
    'U_CONTACT_FORM' => append_sid('contact.'.$phpEx),


popraw na

Kod:
#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#
includes/page_header.php
#
#-----[ FIND ]-----------------------------------------
#

    'U_GROUP_CP' => append_sid('groupcp.'.$phpEx),

#
#-----[ AFTER, ADD ]------------------------------------
#

// MOD Contact Form
    'L_CONTACT_FORM' => $lang['Contact_form'],
    'U_CONTACT_FORM' => append_sid('contact.'.$phpEx),



zamiast tego
Kod:
#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#
includes/constants.php
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
define('PAGE_GROUPCP', -11);
#
#-----[ AFTER, ADD ]------------------------------------
#
#
define('PAGE_CONTACT_FORM', -1405);
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
define('CONFIG_TABLE', $table_prefix.'config');
#
#-----[ AFTER, ADD ]------------------------------------
#
define('CONTACT_TABLE', $table_prefix . 'contact');
define('CONTACT_CONFIG_TABLE', $table_prefix . 'contact_config');
define('CONTACT_MSGS_TABLE', $table_prefix . 'contact_msgs');
define('CONTACT_EMAILS_TABLE', $table_prefix . 'contact_emails');


popraw na

Kod:
#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#
includes/constants.php
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#

?>

#
#-----[ BEFORE, ADD ]------------------------------------
#

// MOD Contact Form
define('PAGE_CONTACT_FORM', -1405);
define('CONTACT_TABLE', $table_prefix . 'contact');
define('CONTACT_CONFIG_TABLE', $table_prefix . 'contact_config');
define('CONTACT_MSGS_TABLE', $table_prefix . 'contact_msgs');
define('CONTACT_EMAILS_TABLE', $table_prefix . 'contact_emails');



a to wywal
Kod:
#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#
admin/admin_contact.php
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#

define('IN_PHPBB', true);

#
#-----[ BEFORE, ADD ]------------------------------------
#

define('MODULE_ID', 4870);

#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#
admin/admin_contact_log.php
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#

define('IN_PHPBB', 1);

#
#-----[ BEFORE, ADD ]------------------------------------
#

define('MODULE_ID', 4871);
zamiast (wyzej) wystarczy w gotowym pliku modyfikacji admin_contact.php i admin_contact_log.php


oraz poprawione w/g mojego systemu w pliku db_update.php dla aktualizacji bazy danych sql .
Jesli ktos nie potrafi dodac zapytania sql recznie w phpmyadmin to niech uzyje pliku do uruchomienia dla leniwych. Jest to moj czysty przerobiony plik.

paczka w załączniku, w paczce są 3 pliki.

Powodzenia ;)

[ Dodano: 23-06-2010, 10:44 ]
Dzilet, nie jestem wróżką, podaj komunikat bledu lub screen , a moze strzelam... nie wykonales instrukcje w langach.

orszul4321, admin/index.php moze cos schrzaniles ? sprawdz w/g instrukcji.
_________________
Support | Pomoc | Modyfikacja | Zlecenie płatne - zapraszam na PW oraz pod moim adresem.
Nie udzielam w GG.
 
     
alexia

Posty: 388
Wysłany: 24-06-2010, 17:36   

fajnie, ale czy to jest uzupełnienie tej modyfikacji: http://www.przemo.org/php...t=42105,start,0 , czy zupełnie odrębna?
 
     
orszul4321


Pomógł: 39 razy
Posty: 307
Wysłany: 24-06-2010, 18:28   

They2 napisał/a:
orszul4321, admin/index.php moze cos schrzaniles ? sprawdz w/g instrukcji.


Sprawdzałem kilka razy, zresztą co tutaj
Kod:
#
admin/index.php
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
                        case PAGE_FAQ:
                            $location = $lang['Viewing_FAQ'];
                            $location_url = "index.$phpEx?pane=right";
                            break;
#
#-----[ AFTER, ADD ]------------------------------------
#
                        case PAGE_CONTACT_FORM:
                            $location = $lang['Viewing_contact_form'];
                            $location_url = "contact.$phpEx?pane=right";
                            break;
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
                    case PAGE_FAQ:
                        $location = $lang['Viewing_FAQ'];
                        $location_url = "index.$phpEx?pane=right";
                        break;
#
#-----[ AFTER, ADD ]------------------------------------
#
                    case PAGE_CONTACT_FORM:
                        $location = $lang['Viewing_contact_form'];
                        $location_url = "contact.$phpEx?pane=right";
                        break;

można schrzanić ?! ;P Co do reszty plików - poprawiłem wszystkie tak jak kazałeś i dalej nic (captcha nie działa :/ )

[ Dodano: 24-06-2010, 19:29 ]
alexia, to taka sama modyfikacja, z tym że tutaj masz polskie langi.

[ Dodano: 24-06-2010, 19:36 ]
They2, to nie była wina /admin/index.php tylko admin/modulaes_data.php ;P Poprawiłem tak jak MagicalFire napisał i jest dobrze.

Już wszystko działa jak trzeba.
Dzilet, aby był obrazek w captcha trzeba w PA>Formularz kontaktowy>Konfiguracja ustawić:
Wygląd uwierzytelnienia: losowy
Przy innych opcjach (tj. w oparciu o obrazek, kolorowy) captcha się nie wyświetli.
 
     
alexia

Posty: 388
Wysłany: 24-06-2010, 18:58   

dobra zatem dlaczego pytanie - kiedy wysle wiadomosc i che wrocic na strone główną przekierowuje mnie na adres mojej strony z końcówką .index.htm? jak mogę to zmienić? to raz a dwa...

dlaczego kiedy w PA klikam FORMULARZ KONTAKTOWY-> Logi czynności i chcę skasować jakieś tam e-maile to wyświetla mi się komunikat po klinięciu na ikonkę USUŃ:

Cytat:
Template->make_filename(): Error - template file not found: admin/confirm_body.tpl


A plik mam, sprawdzałam.
 
     
They2


Pomógł: 82 razy
Posty: 1297
Wysłany: 24-06-2010, 19:09   

orszul4321 napisał/a:
They2, to nie była wina /admin/index.php tylko admin/modulaes_data.php ;P Poprawiłem tak jak MagicalFire napisał i jest dobrze.
dla jasnosci modules_data to w menu , a index to w posrodku , oba w PA.
poprawki MF w modules_data oczywiscie jest ok.

orszul4321 napisał/a:
Dzilet, aby był obrazek w captcha trzeba w PA>Formularz kontaktowy>Konfiguracja ustawić:
Wygląd uwierzytelnienia: losowy
Przy innych opcjach (tj. w oparciu o obrazek, kolorowy) captcha się nie wyświetli.
u mnie wyswietli wszystkie 3 opcje.

wgrales wszystkie pliki i foldery, nawet nie istniejace foldery na forum tez wgrales ?

gdybym dal check do tej modyfikacji to bym wiedzial czy dobrze wykonales
_________________
Support | Pomoc | Modyfikacja | Zlecenie płatne - zapraszam na PW oraz pod moim adresem.
Nie udzielam w GG.
 
     
orszul4321


Pomógł: 39 razy
Posty: 307
Wysłany: 24-06-2010, 19:23   

They2, tak, wszystko wgrałem :P całą zawartość folderu root tam gdzie trzeba ;P .
 
     
They2


Pomógł: 82 razy
Posty: 1297
Wysłany: 24-06-2010, 19:26   

alexia, a no brakuje tego pliku admin/confirm_body.tpl w tej modyfikacji
alexia napisał/a:
A plik mam, sprawdzałam.
nie, nie masz.

poprawka2 w załączniku (w tym jest jeden plik admin/confirm_body.tpl )
_________________
Support | Pomoc | Modyfikacja | Zlecenie płatne - zapraszam na PW oraz pod moim adresem.
Nie udzielam w GG.
 
     
Pogromca_PL

Pomógł: 1 raz
Posty: 133
Wysłany: 05-08-2010, 17:53   

nie działa mam to samo co orszul4321 robiłem poprawki które są tu podane
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
They2


Pomógł: 82 razy
Posty: 1297
Wysłany: 05-08-2010, 18:11   

Pogromca_PL, co ci nie dziala, jaki komunikat bledu ?
orszuli jest ok.
_________________
Support | Pomoc | Modyfikacja | Zlecenie płatne - zapraszam na PW oraz pod moim adresem.
Nie udzielam w GG.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



Koszulki informatyczne



phpbb

serwis laptopów

Design Cart

darujsobie.pl - Sklep z gadżetami

• Zamów reklamę