phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: joli
27-08-2007, 21:41
[Problem] Posty i ich wysyłanie
Autor Wiadomość
Ygrek

Wysłany: 10-07-2004, 17:48   [Problem] Posty i ich wysyłanie

Witam

Doszły mnie s?uchy o "kilku" problemach na moim forum, którzy mają userzy. Oto krótkie sprawozdanie jednego z nich :) .

Cytat:
To ciężko powiedzieć, bo nie ma prostych regu?. Często rzeczywięcie jest "ok", natomiast bywaj? dni, że wysyłanie [postów] to przygoda - uda się, albo nie. Na przykład operacja wysyłania postu zawiesza się na długo, a potem nie wiadomo, czy post się zamieścić, czy nie. Albo dziej? się podczas wysyłania rzeczy różne - pokazuje się np. martwa strona internetowa (taka typowa dla internetu, gdy nie ładuj? się strony). I znów nic nie wiadomo, czy post się zamieścić, czy nie. Nie od razu można to sprawdziś, bo w takich przypadkach np. nie chce się też zażadowa? strona forum, gdy cała reszta internetu działa normalnie. No i potem można obserwowa? różne rzeczy: a to post przepadł, a to się zdublowa?; a to można tego zdublowanego skasowa?, a to nie można.

Inny forumowicz narzeka?, że podczas wysyłania postów wyświetla mu się czasem komunikat "nie można wyświetli? strony". Forum jest dostępne pod adresem www.przestworzadws.netlook.pl, posiadam phpBB 1.8 Przema z poprawkę 9. Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję wszystkim litościwym ;) .

Pozdrawiam
Ygrek

Gadatliwa Kasia 

vegetagt

Wysłany: 10-07-2004, 19:19   

może to jaki? problem z serwerem? choc netlook jest dobry

Ygrek

Wysłany: 10-07-2004, 21:52   

Sam nie wiem i dlatego się zapytuj? specjalistów. Już nie wiem co robić, więc przyszedłem b?aga? o pomoc tutaj ;) .

Widmo

Wysłany: 11-07-2004, 00:00   

Dziwne... :|

Na netlooku wszystko smiga. Ja mam forum: forum.forextrader.pl (netlook)
i ?miga cudo.

Jaka jest historia forum?
CO bylo zainstlaowane najpierw, jakie byly aktuslizaje itp... ?

Ygrek

Wysłany: 11-07-2004, 10:27   

Witam

Najpierw było forum postawione na phpbb Przema na Lycosie. Potem przenie?li?my się na netlooka ze stromniutk? bazą danych z forum na Lycosie. Doinstalowywałem jedynie łatki, wszystkie po kolei aż do 9. Nie wiem o co tu chodzi... Może robić człąciej synchronizacj? for i optymalizacj? bazy MySQL? :roll:

Pozdrawiam
Ygrek

They

Wysłany: 11-07-2004, 13:36   

no cóż tylko to przez lycosa zniszczyło wszystko.

Ygrek

Wysłany: 11-07-2004, 13:59   

Fajnie, lecz czy jest na to rozwiązanie? Nie wiem, jaka? optymalizacja? Cokolwiek? :cry:

Crack

Wysłany: 11-07-2004, 15:45   

Możesz zrobić kopię ważnych tabel (posty, użytkownicy, fora), usunąć wszystkie tabele, wgrać forum od nowa i przywrócić tylko te kilka tabel. Może pomóc, ale gwarancji na to nie ma.

Bolek

Wysłany: 11-07-2004, 18:10   

U mnie jest podobna historia. Niektórzy z uzytkowników narzekaj? na bardzo długi czas wysyłania postów. Ja swoje posty wysyłam szybko ibez problemu. Sprawdziełem natomiast że niektórze z uzytkownikow istotnie maja takie klopoty. Nie zalezy to od lacza, bo feralny uzytkownik logowal sie z mojego kompa. Samo wysylanie postu trwa czasem 30 sekund, podczas gdy taki sam post z mojego konta wysyła się poniżej 10 sekund.

Widmo

Wysłany: 11-07-2004, 18:26   

a sprobuj zoptymalizowac baze...

Ygrek

Wysłany: 12-07-2004, 07:21   

Zoptymalizowałem, zsynchronizowałem wszystko co się dało :) . Przy okazji naprawiłem jeden z innych błądów, ale na razie userzy się nie skar??. Może pomogło :P ?

EDIT - Co? nie mogę zoptymalizowa? bazy w 100%... Pomimo kilku optymalizacji pod rząd, pole phpbb_sessions nadal jest "No OK". O co chodził Może to ma zwi?zek z tymi problemami? Nie wiem, jedynie amatorskie domys?y snuj? :wink: .

Crack

Wysłany: 12-07-2004, 18:35   

Dokumentacja MySQL > HEAP. Już o tym pisałem, ta tabela jest w ca?ości przechowywana w RAMie kompa i nie ma swojego odzwierciedlenia w plikach. Wykonaj zapytanie tylko dla tej tabeli, a zobaczysz napis "The handler for the table doesn't support repair".

Ygrek

Wysłany: 11-01-2005, 22:34   

Ups, najmocniej przepraszam za moją gapowato?? :) . Niemniej dziękuję za pomoc i wyjaśnienie sprawy.

[ Dodano: 11-01-2005, 22:33 ]
Niestety, mimo prób optymalizacji, synchronizacji, pod IE (pod Oper? wszystko ?miga) nadal użytkownikom podczas wysyłania postu wyświetla się czasem "Nie można wyświetli? strony". Mimo to forum przyjmuje posta. Zaczynam podejrzewa?, czy to nie wina netlooka... :| Czy ktoś potrafi pomóc?

Sylwia

Wysłany: 11-01-2005, 22:46   

Dziś też pisałam o takim problemie u mnie, okazuje się że They tez go ma...
Co nas łączy? Wszyscy przenosili?my forum na netlooka (nie wiem skąd They ale ja też z lycos, no i w sumie nie ja tylko serwis netlooka), wszyscy z tego co się domyślam mamy wersje 1.8 z bie??cymi poprawkami (a przynajmniej ja mam) i wszyscy mamy ten sam problem...ech...

Mój post: http://www.przemo.org/php...opic.php?t=7702
Ostatnio zmieniony przez Sylwia 11-01-2005, 22:48, w całości zmieniany 1 raz  

Gadatliwa Kasia 

They

Wysłany: 11-01-2005, 22:47   

Ygrek napisał/a:
Niestety, mimo prób optymalizacji, synchronizacji, pod IE (pod Oper? wszystko ?miga) nadal użytkownikom podczas wysyłania postu wyświetla się czasem "Nie można wyświetli? strony". Mimo to forum przyjmuje posta. Zaczynam podejrzewa?, czy to nie wina netlooka... Czy ktoś potrafi pomóc?
ooo, oto dokładnie chodzi -> http://www.przemo.org/php...opic.php?t=7702

podejrzewam tylko raczej z netlook.pl .

[ Dodano: 11-01-2005, 22:47 ]
Sylwia, heh szybka jesteś :oops:

[ Dodano: 11-01-2005, 22:48 ]
Sylwia napisał/a:
nie wiem skąd They ale ja też z lycos
przyznaj? ,że miałem z chost.pl ,a ten chost.pl niedługo upadnie i tam nie było żadnych problemów, a tu w netlook hmmm no comments.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi