Przesunięty przez: joli 29-12-2007, 21:03 |
ZABEZPIECZENIE PLIKÓW - zabezpieczenie stylu forum |
Autor |
Wiadomość |
mCsis
|
Wysłany: 17-04-2008, 18:41
|
|
|
To co zaproponowali Centurion i Zumi pozatym, że blokuje podejrzenie plików tpl to także niszczy cały styl i jest bezsensowne... Nie wiem o co tym Panom chodzi.
ZUMI A GDZIE UMIEŚCIĆ TWÓJ PLIK? -.- |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
joli
Yollien +Styler

|
Wysłany: 17-04-2008, 19:19
|
|
|
mCsis, niszczy? w jakim sensie? Zjada pliki? Mi jakos zadnego stylu nie zniszczyło i nic nie zjadło. |
|
|
|
 |
Zumi
|
Wysłany: 17-04-2008, 20:03
|
|
|
Joli on ma racje jak to co podałem ze blokuje dostęp do ~.css to sie styl troche skrochmalił wiec trzeba zostać przy tym co zaproponował Centurion
Cytat: | ZUMI A GDZIE UMIEŚCIĆ TWÓJ PLIK? -.- |
no to już chyba logiczne ze skoro chcesz zabezpieczyc pliki styla i chyba nigdzie nie ma juz w skrypcie plików ~.tpl i ~.css to do templates/NAZWA_STYLA/ |
|
|
|
 |
joli
Yollien +Styler

|
Wysłany: 17-04-2008, 20:08
|
|
|
Nie niszczy. Blokowanie plikow css jest nieprawidłowe. Bo jak styl ma dzialac, jak do css dostepu nie ma? chyba, ze wrzucic go gdzies indziej i zmienic sciezki do neigo. To nietrudne. Ale po co? z samego cssa stylu nie zrobisz.
A ze nie niszczy, miałam na mysli to, co podał Centurion. taki wpis jest prawidłowy. Twoj nie.
I nie umieszczamy w jakims "nazwa styla" , po jakiemu to w ogole jest? Tylko w katalogu /templates |
|
|
|
 |
joli
Yollien +Styler

|
Wysłany: 20-04-2008, 13:46
|
|
|
wlasne strony bledow ustawia sie na serwerze np w cpanelu |
|
|
|
 |
macius42
|
Wysłany: 09-03-2009, 13:44
|
|
|
Centurion napisał/a: | da sie przez .htaccess w katalogu templates
Kod: | RewriteEngine on
RewriteRule .*\.(tpl)$ - [F,NC] |
mozna ukryc pliki tpl, cssa sie nie da |
Miałem podobny przypadek , tyle tylko ,że pliki się nie wyświetlały , a można było ściągnąć sobie je na dysk twardy i tam przejrzeć.
W/w sposób pomógł |
|
|
|
 |
michalman

|
Wysłany: 09-03-2009, 20:49
|
|
|
Dlaczego jak do folderu Templates wstawie Pusty plik .htaccess to cały styl się psuję ...
(cały czarny i nie wyświetlaja sie iknoki)
a gdy wstawie .htaccess z
Kod: | RewriteEngine on
RewriteRule .*\.(tpl)$ - [F,NC]
<Files ~ "\.css$">
Order allow,deny
Deny from all
</Files> |
to tak samo tyle ze pliki tpl sie nie wyświetlają |
_________________ Koniec z phpbb2 |
|
|
|
 |
xlesiu

|
Wysłany: 09-03-2009, 20:52
|
|
|
Masz wstawić tylko taki kod: Kod: | RewriteEngine on
RewriteRule .*\.(tpl)$ - [F,NC] |
|
_________________ Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org |
|
|
|
 |
michalman

|
Wysłany: 09-03-2009, 20:56
|
|
|
Tak samo...
forum robi się całe czarne i brak jakichkolwiek ikon...
nie wiem ..
mozesz mi ten plik wysłac? |
|
|
|
 |
xlesiu

|
Wysłany: 09-03-2009, 20:59
|
|
|
.htaccess
htaccess.rar
|
Pobierz Plik ściągnięto 811 raz(y) 142 Bajtów |
|
_________________ Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org |
|
|
|
 |
michalman

|
Wysłany: 09-03-2009, 21:12
|
|
|
xlesiu, dzięki
działa |
_________________ Koniec z phpbb2 |
|
|
|
 |
Dj Haker
|
Wysłany: 11-03-2009, 22:08
|
|
|
Na forum znajduje się do mod, który wstawia treść błędu do nowej podstrony na forum i pobiera wygląd ze stylu
errors_page.rar
|
Pobierz Plik ściągnięto 592 raz(y) 1,83 KB |
|
|
|
|
 |
Mike Devotion
|
Wysłany: 29-03-2010, 19:09
|
|
|
No dobrze, wstawiłem .htaccess od xlesiu.
Wszystko działa ok, nie pokazuje .tpl
Ale jak zrobić tak, że jak wpisuję powiedzmy www.adresforum.pl/forum/temaplates/
to nie pokazuje się zupełnie nic, (widzimy tylko i wyłącznie białą stronę) ?
Bądź druga opcja, komunikat tak jak na tym przykładowym forum:
403 Forbidden
Kod: | Forbidden
You don't have permission to access /styles/Bluegray/imageset/ on this server.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request. |
|
_________________ TRANCE 4 LIFE |
|
|
|
 |
MooFix
Czarna lista

|
Wysłany: 29-03-2010, 19:28
|
|
|
A jak zrobić tak że jak ktoś wchodzi w mój plik .css to mu wyskakuje napis Brak Dostępu lub coś w tym stylu |
_________________ Tworzę Style pod phpBB by Przemo i nie tylko Jesteś Zainteresowany Napisz na GG lub PW
Przez GG Pomagam tylko odpłatnie!
Pomoc poza forum odpłatna |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
.::Trac3r::.