phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: joli
12-01-2008, 11:09
AdSense w podpisie admina
Autor Wiadomość
villemann

Posty: 8
Wysłany: 10-01-2008, 20:25   AdSense w podpisie admina

Czy da się to jakoś zrobić?
Html w podpisie normalnie działa, ale AdSense się nie wyświetla kompletnie...
Ostatnio zmieniony przez arcy 16-03-2009, 22:03, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
koziolek



Pomógł: 675 razy
Posty: 1925
Wysłany: 11-01-2008, 09:05   

a jaki kod wklejasz? forum nie działa (może to wina mojego nate :| ) więc nie moge zobaczyć czy coś jest nie tak :/
_________________
#4 /xg.xrybvmbx.jjj//:cggu
 
     
villemann

Posty: 8
Wysłany: 11-01-2008, 10:01   

Normalny kod wygenerowany przez Adsense, reklamy kontekstowe w postaci banera 468x60.

Konkretnie:
Kod:
<script type="text/javascript"><!--
google_ad_client = "pub-8513813149807606";
//468x60, utworzono 08-01-10
google_ad_slot = "5557183265";
google_ad_width = 468;
google_ad_height = 60;
//--></script>
<script type="text/javascript"
src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>
 
     
gaku


Pomógł: 109 razy
Posty: 1095
Wysłany: 11-01-2008, 13:56   

podpis chyba jest w znacznikach no script
_________________
Pisanie do mnie na gg w sprawie forum mocno nie wskazane
<Cvbge> A szkolisz sie na jakiego informatyka?
http://webmastera.republika.pl/
<QSi> na zajebistego
 
     
koziolek



Pomógł: 675 razy
Posty: 1925
Wysłany: 11-01-2008, 20:35   

w żródle jakiegoś tematu znalazłem:
Kod:
<script type="text/javascript"><!--
<br />
google_ad_client = "pub-8513813149807606";
<br />
//468x60, utworzono 08-01-11
<br />
google_ad_slot = "8038611459";
<br />
google_ad_width = 468;
<br />
google_ad_height = 60;
<br />
//--></script>
<br />
<script type="text/javascript"
<br />
src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
<br />
</script>
problem powodują <br /> w kodzie, ponieważ skrypt zamienia każdy [enter] na <br />.

Rozwiązanie I
Zapisać kod w jednej linii (nie wiem czy zadzała):
Kod:
<script type="text/javascript"><!-- google_ad_client = "pub-8513813149807606"; google_ad_slot = "8038611459"; google_ad_width = 468; google_ad_height = 60; //--></script><script type="text/javascript" src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js"></script>
ewentualnie tak:
Kod:
<script type="text/javascript">google_ad_client = "pub-8513813149807606"; google_ad_slot = "8038611459"; google_ad_width = 468; google_ad_height = 60;</script><script type="text/javascript" src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js"></script>


Rozwiązanie II
w pliku viewtopic.php znajdź:
Kod:
        if ( $user_sig != '' )
        {
            $user_sig = str_replace("\n", "\n<br />\n", $user_sig);
        }
i zamień na:
Kod:
        if ( $user_sig != '' && $poster_id != 2 )
        {
            $user_sig = str_replace("\n", "\n<br />\n", $user_sig);
        }
:mrgreen:
_________________
#4 /xg.xrybvmbx.jjj//:cggu
 
     
villemann

Posty: 8
Wysłany: 12-01-2008, 04:13   

koziolek, wielkie dzięki!
Skorzystałem z drugiej metody i działa perfekcyjnie :)

[ Dodano: 12-01-2008, 13:00 ]
Dodam jeszcze lamerskie pytanie... :oops:

Jak powinien wyglądać ten drugi kod, aby to działało jeszcze przykładowo dla użytkowników z ID 7 i 312?
 
     
Lukas


Posty: 91
Wysłany: 28-01-2010, 08:15   

zadeklaruj zmienna dla ktorej bedziesz przypisywal numerki i daj ja zamiast 2
 
     
Aleks1994

Posty: 65
Wysłany: 06-04-2010, 16:14   

uuu... jaki odkop...
Ale mozna i tak
Kod:
if ( $user_sig != '' && $poster_id != 2 || $poster_id != 7 || $poster_id != 312 )
Ostatnio zmieniony przez Aleks1994 06-04-2010, 21:50, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 06-04-2010, 17:36   

Aleks1994, chyba OR a nie AND
Poza tym łatwiej i szybciej będzie użyć in_array zamiast tak dublować kod.
_________________
Prezes :mrgreen:
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

Guru Wrocław - skuteczne pozycjonowanie stron w Google

• Zamów reklamę

Egzotyczne sadzonki i nasiona krajowe i zagraniczne, Sprzedaż wysyłkowa roślin i nasion kwiatów praktyczne porady ogrodnicze, opisy, zdjęcia roślin, najlepsze forum o roślinach egzotycznych w Polsce