phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z multiple ranks
Autor Wiadomość
LoU

Wysłany: 21-05-2010, 14:22   Problem z multiple ranks

Otóż mam taki problem gdy wchodze w jakiś post

Cytat:

SQL Error : 1054 Unknown column 'u.user_rank3' in 'field list'

SELECT p.post_id, p.post_time, p.enable_sig, p.enable_html, p.enable_smilies, p.post_edit_count, p.post_edit_time, p.post_username, p.post_approve, p.poster_delete, p.post_edit_by, p.post_parent, p.post_icon, p.user_agent, p.post_attachment, p.post_expire, p.post_marked, u.user_sig_image, u.user_birthday, u.user_from, u.user_regdate, u.user_gender, u.user_aim, u.user_viewaim, u.special_rank, u.user_allow_helped, u.user_avatar_width, u.user_avatar_height, u.user_field_1, u.user_allow_field_1, u.user_field_2, u.user_allow_field_2, u.user_field_3, u.user_allow_field_3, u.user_field_4, u.user_allow_field_4, u.user_id, u.username, u.user_level, u.user_jr, u.user_allowhtml, u.user_posts, u.user_allowsig, u.user_sig, u.user_sig_bbcode_uid, u.user_allowsmile, u.user_avatar_type, u.user_allowavatar, u.user_avatar, u.user_rank, u.user_rank3, u.user_rank4, u.user_rank5, u.user_viewemail, u.user_website, u.user_email, u.can_custom_ranks, u.user_custom_rank, u.user_session_time, u.user_allow_viewonline, pt.post_text, pt.bbcode_uid, pt.post_subject , ph.th_post_id FROM phpbb_posts p LEFT JOIN phpbb_posts_text_history ph ON (ph.th_post_id = p.post_id) LEFT JOIN phpbb_posts_text pt ON (pt.post_id = p.post_id) LEFT JOIN phpbb_users u ON (u.user_id = p.poster_id) WHERE p.topic_id = 10 GROUP by p.post_id ORDER BY p.post_order, p.post_time ASC LIMIT 0, 15

Line : 843
File : viewtopic.php

Ktoś wie o co chodzi? Może nie zrobiłem jakichś tabel bo pominąłem jeden krok na samym początku, Alter Table i tam było podane, pare linijek, al enie wiedziałem o co z tym chodzi.

Gadatliwa Kasia 

Majkelo

Wysłany: 21-05-2010, 14:26   

Zapytania SQL wykonane?

LoU

Wysłany: 21-05-2010, 14:30   

no właśnie nie umiem ich zrobić jakbyś mógł objaśnić jak, bo tak myślałem że to przez to. Mógłbyś mi napisać jak je zrobić? z SQL to się nigdy nie bawiłem

STRAZAK

Wysłany: 21-05-2010, 14:33   

LoU, Wchodzisz w PA--SQL--MySQL i tam wklejasz to co ci kazali. Jeśli nie masz tam dostępu wchodzisz w PA---SQL---Zezwolenia
Cytat:
Zezwolenia dla SQL'a

Z powodów bezpieczeństwa do menu SQL mogą mieć dostęp tylko wybrani administratorzy.
Jeżeli nie masz dostępu a uważasz że powinieneś mieć, zwróć się do głównego administratora.
Dopisywanie administratorów którzy mają mieć dostęp do SQL odbywa się za pomocą ID. Jeżeli nie wiesz co to znaczy to lepiej żebyś nie wiedział i nie miał dostępu do tej części menu, bo może się to skończyć uszkodzeniem forum :>
Jeśli jesteś "dopisanym" adminem poniżej jest formularz służący do dodania kolejnych adminów którzy będą mieli dostęp do SQL. Jeżeli jesteś głównym administratorem i nie widzisz formularza, kliknij Tutaj będziesz miał możliwość dodania swojego ID (domyślnie 2)
Pamiętaj żeby po zakończeniu koniecznie zmienić nazwę pliku /admin/main_admin.php lub go usunąć, w przeciwnym razie twoi administratorzy będą mogli zastąpić twoje ID swoim i będą mieć dostęp do SQL.
W celu jeszcze większego bezpieczeństwa wskazane jest po zakończeniu operacji na bazie danych, usunięcie z tej listy zezwoleń swojego numeru ID i zmianę nazwy pliku poprzez FTP
zaznaczyłem ci to tam i wtedy wpisujesz swój ID jeśli jesteś głównym adminem wpisujesz tam 2

LoU

Wysłany: 21-05-2010, 14:35   

ok już to zrobiłem bo na kompach się orientuje już co i dalej, ok dzięki. Masz pomógł.

EDIT.

Jednak jeszcze ten sam błąd. Dodałem to do zapytań co tam było i nadal to samo.
Nie wiem czy błąd się różni ale sprawdźcie sami:
Cytat:
Could not obtain post/user information.

DEBUG MODE

SQL Error : 1054 Unknown column 'u.user.rank2' in 'field list'

SELECT p.post_id, p.post_time, p.enable_sig, p.enable_html, p.enable_smilies, p.post_edit_count, p.post_edit_time, p.post_username, p.post_approve, p.poster_delete, p.post_edit_by, p.post_parent, p.post_icon, p.user_agent, p.post_attachment, p.post_expire, p.post_marked, u.user_sig_image, u.user_birthday, u.user_from, u.user_regdate, u.user_gender, u.user_aim, u.user_viewaim, u.special_rank, u.user_allow_helped, u.user_avatar_width, u.user_avatar_height, u.user_field_1, u.user_allow_field_1, u.user_field_2, u.user_allow_field_2, u.user_field_3, u.user_allow_field_3, u.user_field_4, u.user_allow_field_4, u.user_id, u.username, u.user_level, u.user_jr, u.user_allowhtml, u.user_posts, u.user_allowsig, u.user_sig, u.user_sig_bbcode_uid, u.user_allowsmile, u.user_avatar_type, u.user_allowavatar, u.user_avatar, u.user_rank, u.user.rank2, u.user_rank3, u.user_rank4, u.user_rank5, u.user_viewemail, u.user_website, u.user_email, u.can_custom_ranks, u.user_custom_rank, u.user_session_time, u.user_allow_viewonline, pt.post_text, pt.bbcode_uid, pt.post_subject , ph.th_post_id FROM phpbb_posts p LEFT JOIN phpbb_posts_text_history ph ON (ph.th_post_id = p.post_id) LEFT JOIN phpbb_posts_text pt ON (pt.post_id = p.post_id) LEFT JOIN phpbb_users u ON (u.user_id = p.poster_id) WHERE p.topic_id = 10 GROUP by p.post_id ORDER BY p.post_order, p.post_time ASC LIMIT 0, 15

Line : 843
File : viewtopic.php

jeśli chcecie to macie plik viewtopic.php

viewtopic.rar
Pobierz Plik ściągnięto 184 raz(y) 21,7 KB

viewtopic.rar
Pobierz Plik ściągnięto 158 raz(y) 21,7 KB

Ostatnio zmieniony przez LoU 21-05-2010, 14:44, w całości zmieniany 5 razy  

Majkelo

Wysłany: 21-05-2010, 14:36   

Jeśli nadal nie działa załącz wievtopic.php

[ Dodano: 21-05-2010, 14:42 ]
No ciekawe jakim cudem Ci się nie chce załączyć? ;] Może po prostu spakuj ten plik? ;]

EXP 1

STRAZAK

Wysłany: 21-05-2010, 14:43   

LoU, to się dodaje do archiwum i wysyla w załączniku :)

LoU

Wysłany: 21-05-2010, 14:44   

wiem właśnie się domyśliłem xd na sendspace też nie chciał się w php dać

Majkelo

Wysłany: 21-05-2010, 14:55   

Nie, czekaj jeden błąd :-P

Gadatliwa Kasia 

LoU

Wysłany: 21-05-2010, 14:59   

wgrałem go i mam błąd.
Parse error: syntax error, unexpected $end in /home/gamesboa/public_html/viewtopic.php on line 2940

a jak wgrałem viewtopic.php, co dał autor tego multiple ranks, komuś to mam taki błąd po wejściu w jakiś temat

Fatal error: Call to a member function init() on a non-object in /home/gamesboa/public_html/viewtopic.php on line 235

EDIT.

ok, to popraw :)

Poprawisz to? ;p

Odpowiedz do tematu