phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:27
AJAX Weryfikacja nazwy u?ytkownika
Autor Wiadomość
weles

Posty: 10
Wysłany: 24-05-2010, 19:16   

a ma ktoś sposób na to, żeby weryfikowało username z polskimi znakami? bez tego będę musial pozbyć się moda, a szkoda, bo jest super. czy problem wynika z tego, że baza jest latin2 a ajax zwraca utf? może pomógłby iconv?
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
siekierzynski


Pomógł: 10 razy
Posty: 169
Wysłany: 24-05-2010, 19:57   

Możesz spróbować. Ale zastanawiam się, czy dało by coś zapisanie pliku php w tym samym kodowaniu co baza?
 
     
weles

Posty: 10
Wysłany: 24-05-2010, 20:18   

chyba nie. może coś wymyślę. myślałem, że mod już nie młody, to i rozwiązanie ktoś ma. pozdro
 
     
orszul4321


Pomógł: 39 razy
Posty: 307
Wysłany: 15-06-2010, 20:35   

Byłby ktoś w stanie zmodyfikować trochę tego moda, aby także działał w "szybkiej rejestracji"? Nie chodzi mi dokładnie aby wyświetlała się cała lista nowych nazw lub napis typu: Nazwa użytkownika dostępna , tylko ikonki, np: oraz aby było to "samodzielne" (nie trzeba naciskać na przycisk Sprawdź Dostępność).
 
     
Boltex



Pomógł: 475 razy
Posty: 2239
Wysłany: 15-06-2010, 23:07   

orszul4321 napisał/a:
tylko ikonki, np: oraz aby było to "samodzielne" (nie trzeba naciskać na przycisk Sprawdź Dostępność).


dołączam się do prośby.
_________________
Nie pisz do mnie na PW/GG, chyba że o to poproszę | Zanim cokolwiek napiszesz radzę zapoznać się Regulaminiem | Przed założeniem nowego tematu sprawdź czy podobny temat już istnieje
Odpowiedź na większość pytań możesz znaleźć TUTAJ lub w FAQ | Poza forum pomagam tylko odpłatnie | Projekt subSilver2.0 - dołącz do nas!
 
     
Logan4


Pomógł: 150 razy
Posty: 564
Wysłany: 16-06-2010, 02:49   

Boltex napisał/a:
orszul4321 napisał/a:
tylko ikonki, np: oraz aby było to "samodzielne" (nie trzeba naciskać na przycisk Sprawdź Dostępność).


dołączam się do prośby.


http://www.przemo.org/php...p=261609#261609

[ Dodano: 16-06-2010, 03:20 ]
A jak Chcecie dodać ikonki to

Kod:

language/lang_polish/lang_main.php

Znajdz

$lang['Username_available'] = "Nazwa użytkownika dostępna.";
$lang['Try_one_these'] = "Nazwa użytkownika niedostępna.Wybierz z listy lub wymy¶l now±.";

Zamien na

$lang['Username_available'] = '<img src="http://linki-do-obrazka-ok">Nazwa użytkownika dostępna.';
$lang['Try_one_these'] = '<img src=http://linki-do-obrazka-error">Nazwa użytkownika niedostępna.Wybierz z listy lub wymy&#182;l now&#177;.';
 
     
orszul4321


Pomógł: 39 razy
Posty: 307
Wysłany: 16-06-2010, 15:55   

Logan4, nie zrozumiałeś mnie. Mi chodzi o szybką rejestrację, aby tam była sama ikonka (bez napisu, typu: Nazwa użytkownika dostępna) - tylko ikona oraz żeby nie było w szybkiej rejestracji propozycji innego nicku (tylko normalnej :P ).

Zresztą na screenie niżej jest wyjaśnione o co mi chodzi.
 
     
mafialuka

Posty: 206
Wysłany: 18-06-2010, 15:49   

Jak zmienić kolor Sprawdz dostępność i innych napisów wygenerowanych przez ten mod? bo mam czarny tekst na czarnym tle?
 
     
orszul4321


Pomógł: 39 razy
Posty: 307
Wysłany: 18-06-2010, 22:06   

mafialuka napisał/a:
Jak zmienić kolor Sprawdz dostępność i innych napisów wygenerowanych przez ten mod? bo mam czarny tekst na czarnym tle?

Musiałeś coś źle wgrać, albo edytowałeś *.css stylu. U mnie (przy dobrze wgranej modyfikacji) jest na czerwono/zielono ;P .
Kolory 3 tekstów możesz zmienić w langach

Kod:
lang_main.php

$lang['Verify_username'] = '<font color="white">Sprawdz Dostępno&#182;ć</font>';
$lang['Username_available'] = '<font color="green">Nazwa użytkownika dostępna.</font>';
$lang['Try_one_these'] = '<font color="red">Nazwa użytkownika niedostępna.Wybierz z listy lub wymy&#182;l nowy.</font>';


Na wiele się to nie zda, ale zawsze to coś ;) .
 
     
mafialuka

Posty: 206
Wysłany: 19-06-2010, 02:07   

chodzi mi o sam napis Sprawdz dostępność jezeli nie ma font to .css określa kolor tego nie chodzi mi jak sie kliknie i tam czy jest dostepny czy nie. Spróbuje to font w langu

[ Dodano: 19-06-2010, 02:17 ]
niestety font w langu powoduje blad
Kod:
/domains/fraguj.com/public_html/language/lang_polish/lang_main.php  on line 520
 
     
Logan4


Pomógł: 150 razy
Posty: 564
Wysłany: 19-06-2010, 02:56   

Przeczytałeś dokładnie instukcje?

Kod:
#-----[ Znajdź ]------------------------------------------
#
<form action="{S_PROFILE_ACTION}" {S_FORM_ENCTYPE} method="post">

#
#-----[ Po tym dodaj ]------------------------------------------
#
<script type="text/javascript">

{SAJAX_JAVASCRIPT}

function check_handle(result) {
    if(result[0] == 'yes') {
        document.getElementById('not_available').style.display = 'none';
        document.getElementById('available').style.display = 'block';
    }
    else {
        document.getElementById('available').style.display = 'none';
        document.getElementById('not_available').style.display = 'block';
        var str = '{TRY_ONE_OF_THESE} <br />';
        for(i = 1; i < result[1]; i++) {
            str += "<input type=\"radio\" name=\"try\" onclick=\"switch_username('"+result[i+1]+"')\"/>" + result[i+1] + "<br />";
        }
        document.getElementById('not_available').innerHTML = str;
    }
}

function check_user_exist() {
    var username = document.getElementById('username').value;
    x_check_user_exist(username, check_handle);
}

function switch_username(username) {
    document.getElementById('username').value = username;
}
</script>

<style type="text/css">
#available {
    display: none;
    color: green;
}
#not_available {
    display: none;
    color: red;
}
</style>
 
     
Pawellll1995


Pomógł: 7 razy
Posty: 165
Wysłany: 28-07-2010, 22:37   

Podczas gdy jestem zalogowany to mod działa dobrze, lecz gdy z niezalogowanego wybieram rejestrację nic się nie dzieje, nie ma tego przycisku sprawdź dostępność



pomocy
 
     
siekierzynski


Pomógł: 10 razy
Posty: 169
Wysłany: 28-07-2010, 23:06   

Za wcześnie wstawiłeś
Kod:
  <input type="button" name="check" value="{L_VERIFY_USERNAME}" onclick="check_user_exist(); return false;">

Staw 7 linijek niżej. I profilaktycznie wywal całą zawartość folderu cache.
 
     
Pawellll1995


Pomógł: 7 razy
Posty: 165
Wysłany: 29-07-2010, 08:59   

Dzięki siekierzynski, ale czy usuwanie zawartości cashe jest bezpieczne? bo mam w nim b. dużo plików
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
JustDoIt!


Pomógł: 115 razy
Posty: 869
Wysłany: 29-07-2010, 09:04   

siekierzynski napisał/a:
Staw 7 linijek niżej. I profilaktycznie wywal całą zawartość folderu cache.


tylko szkoda ze nie pomyślałeś ze plik .htaccess musi zostać najlepiej wyczyścić cache przez PA ;)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

phpbb

serwis laptopów

mediaclick.pl

agencja SEO Strategiczni.pl

Design Cart

Sklep z gadżetami

https://pozycjonowanie.agency



pozycjonowanie

• Zamów reklamę