phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[opinie] domenomania.pl
Autor Wiadomość
snorg

Wysłany: 18-02-2008, 00:08   [opinie] domenomania.pl

Witam domena jest tam po 0.10 gr + do tego hosting .. niema jakichś chwytów na to ?

po roku 100zł ale chyba nie obowiazkowa co ?

Gadatliwa Kasia 

dj neo

Wysłany: 18-02-2008, 02:07   

snorg napisał/a:
po roku 100zł ale chyba nie obowiazkowa co ?
Zapoznaj się uwaznie z ich regulaminem. Ale nie spotkałem sie z firma która narzucała by przedłużenie ważności domeny zakupionej u nich.

fatherdirector

Wysłany: 18-02-2008, 11:04   

dj neo, to sprawdź np. domeny.pl Nie dość że nie można przenieść domeny gdzie indziej bez zapłacenia kary to jeszcze kupując domenę na rok w rzeczywistości kupujesz ją na 3 lata i nie da się zakończyć umowy przed tym okresem bo straszą komornikiem, sądem i wpisem do KRD.
Zresztą: http://www.wykop.pl/link/...meny-za-3000pln

Dlatego przed zakupem domeny (i nie tylko) dobrze jest wszystko dokładnie sprawdzić i poszukać opini innych uzytkowików.

dj neo

Wysłany: 18-02-2008, 11:18   

fatherdirector, tzn jeśli chcesz ją przenieść to musisz najpierw ja przedłużyć w firmie w której ja wykupiłeś. Dlatego rejestracja jest taka tania ;)

fatherdirector

Wysłany: 18-02-2008, 12:00   

Ok, ale w poprzednim poście napisałeś
Cytat:
nie spotkałem sie z firma która narzucała by przedłużenie ważności domeny zakupionej u nich.

A tymczasem niektóre firmy (na szczescie jest ich niewiele) stosuje praktyki takie jak np. domeny.pl polegające na tym że przedłużenie na kolejne 2 lata jest obowiązkowe - o czym można się dowiedzieć tylko zagłębiając się w ich regulamin. Dlatego warto dokładnie zapoznać się z konkretną ofertą i umową.

ASOTteam

Wysłany: 18-02-2008, 12:23   

snorg, A więc 6 mies. jest free zależy jaki server po 6 mies. można zrezygnować pozdro.

dj neo

Wysłany: 18-02-2008, 13:29   

fatherdirector, zgadza się. Napisałem tak na podstawie nazwa.pl / home.pl . A regulamin jest po to aby go czytać :)

ASOTteam, z tego co wiem to okres testowy to 2 tygodnie zazwyczaj a nie 6 mieszków.

kamilko

Wysłany: 05-04-2008, 15:08   

Odradził bym hosting od nich ciągle awarie MYSQL serwery nie działają codziennie...

D Ogi

Wysłany: 20-04-2008, 17:53   

kamilko napisał/a:
Odradził bym hosting od nich ciągle awarie MYSQL serwery nie działają codziennie...

Klient miał u nich hosting... Baza danych była tekstowa. Skrypt "działał" cholernie wolno. Na szczęście namówiłem go na co innego i śmiga w lepszej firmie.

Lukasamd
[Usunięty]

Wysłany: 29-04-2008, 20:26   

To zależy, jak z nimi pogadacie odpowiednim tonem to wam zrobią - ja miałem dosyć malutkich codziennych padów to zrobiłem monitoring moich stron w host trakcer przez 4-5 dni i dałem im linka - po 2 h mail z info że przenieśli mi konta na inny serwer no i problem rzeczywiście zniknął zaś sam serwer śmiga.

Jeżeli ktoś myśli że u nich płaca = wymagam to się niestety myli, trzeba posłać kilka cięższych słów to wtedy się zgadza ;)

Muminek18

Wysłany: 03-07-2008, 22:50   

Nie polecam tego hosta nie profesionalny, czeste pady, wywalanie za niby przecizanie maszyn wiem co mówie mi mówile że moje forum ciagło 20% serwa a naprawde na mojej maszynie obciązenie jest poniżej 1 %.

Nie udokumentowali tego nawet po prośbach że ciagne 20% chyba z palca to wysali bo napchali kont w opór ich wina i pózniej nei wiedzieli co robić.

Jesli chczesz sie denerwowac to wykup u nich konto oraz idz do apteki po ziółka na uspokojenie

majes

Wysłany: 20-06-2010, 23:41   

Niestety odnośnie padów msql-a nic się nie zmieniło. Pierwotnie wykupiłem hosting w i365.pl jednak demonomania wchłonęła i365, od tego momentu jakość ich usług to równa pochyła. Ostatnio przynajmniej 4 razy w miesiącu dzwoniłem ze coś nie działa. Teraz atakuje mailami, nawet szablon sobie zrobiłem.

W ten weekend niby przenieśli serwery, z tego co widzę do DE. Aktualny adres IP mojego serwera to: 188.40.137.125.

Poniżej screeny z panelu oraz statystyki serwera.

Osobiście nie polecam i uciekam od nich. Tym razem spróbuję z dhosting.pl.
Pozdrawiam

Gadatliwa Kasia 

Misiek [PL]

Wysłany: 21-06-2010, 18:58   

majes, w dhosting.pl nie opłaca ci się bo zbyt drogo. Spróbuj UnixStorm.org

Miła obsługa, kontakt oraz tanio. Lokalizacja serwerów to Warszawa ATM. Mieli jedną awarię odkąd u nich jestem, z powodu awarii.

Cytat:
W dniu dzisiejszym miała miejsce awaria zasilania w całym budynku LIM (a nie w samym węźle PLIX). Rozpoczęła się o godzinie 12:18 i przez ponad dwie godziny zasilania brakowało na 42-gim piętrze, gdzie zlokalizowany jest sprzęt większości operatorów korzystających z naszego węzła. Urządzenia PLIXa na 42-gim piętrze pracowały do godziny 12:30. Niestety warunki na 42-gim piętrze nie pozwalają na wydłużenie okresu autonomii bateryjnej, w związku z czym podjęliśmy stosowne kroki, aby przenieść wszystkie połączenia z piętra 42 do naszej serwerowni na piętrze pierwszym (PLIX DC), gdzie podczas dzisiejszej awarii wszystkie urządzenia działały z agregatu prądotwórczego, który może działać bez tankowania przez 20 godzin. Niestety, mimo posiadania dodatkowych zasilaczy bezprzerwowych UPS (przygotowane są na takie sytuacje na 42-gim piętrze i cały czas doładowywane) nie byliśmy w stanie dostarczyć ich na 42-gie piętro gdyż nie działały windy budynkowe. W związku z dzisiejszą awarią Zarząd PLIX podjął decyzję o uruchomieniu drugiego węzła PLIX w innej lokalizacji niż LIM. W chwili obecnej rekomendowaną kolokacją do uruchomienia PLIX2 jest Telehouse.Poland. Z właścicielem tej kolokacji, spółką ATM, uzgodniliśmy preferencyjne warunki korzystania z usług Telehouse.Poland dla wszystkich klientów PLIXa. Szczegółowe informacje dotyczące oferty korzystania z usług dostępu do PLIX2 oraz kolokacji w Telehouse.Poland zostaną udostępnione w najbliższych dniach. Planowana data uruchomienia połączenia PLIX2 to 1 czerwca 2010r.

Odpowiedz do tematu