Data w SB |
Autor |
Wiadomość |
mbru

|
Wysłany: 07-08-2010, 22:16 Data w SB
|
|
|
Witam, mam problem z SB co można zrobić aby w SB poza napisem Wczoraj 22:30 był jeszcze wyświetlany dzień,miesiąc,rok. |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
xlesiu

|
|
|
|
 |
sebul00000

|
Wysłany: 08-08-2010, 17:46
|
|
|
Może napiszę tutaj...
Mi nie pomaga zmiana daty w PA, nie wiem czemu, ale po wpisaniu samego "G:i" dalej widnieje napis Wczoraj/Dzisiaj/Wtorek, itp. Nawet jak wpiszę w ogóle inny format to jest dalej ten podstawowy, czyszczenie cache nic nie daje, więc sam już nie wiem... Jest sposób, że można edytować to chyba w pliku shoutbox_view.php jak się nie mylę, ale co zrobić, żeby działało to poprzez PA? |
_________________ Za niewielką opłatą (przy mniejszych zleceniach, możliwość zapłaty smsem) robię wszystko (no może prawie wszystko ) co jest związane ze skryptem forum phpBB2 by Przemo, między innymi instalacja skryptu przema, wgrywanie modów, itp. |
Ostatnio zmieniony przez sebul00000 08-08-2010, 21:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
xlesiu

|
Wysłany: 08-08-2010, 17:52
|
|
|
sebul00000, dla sprawdzenia wgraj czyste pliki shoutbox.php i shoutbox_view.php i zobacz czy przy nich działają. |
_________________ Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org |
|
|
|
 |
mbru

|
Wysłany: 08-08-2010, 17:57
|
|
|
Witam
Ja mam już tak G:i l d F Y
I jest to
16:04 Piątek 06 Sierpień 2010
Oczywiście punkt Pomógł
Co do modyfikacji znalazłem Tu
http://przemo.biz/26.htm i nie działa. |
|
|
|
 |
sebul00000

|
Wysłany: 08-08-2010, 21:27
|
|
|
xlesiu, to nic nie daje... nawet poczekałem kilka minut, że może po czasie załapie, ale nic. |
_________________ Za niewielką opłatą (przy mniejszych zleceniach, możliwość zapłaty smsem) robię wszystko (no może prawie wszystko ) co jest związane ze skryptem forum phpBB2 by Przemo, między innymi instalacja skryptu przema, wgrywanie modów, itp. |
|
|
|
 |
Misiek [PL]

|
Wysłany: 08-08-2010, 21:44
|
|
|
Ustawiłem tak jak mbru i na efekty trzeba poczekać 2 dni
Jeśli ktoś zainteresowany: http://streamstudio.one.pl/phpBB2/ i tam obserwować w shoutboxie. |
_________________ instalacja modyfikacji # aktualizacja for # przenoszenie for # naprawa kodowania (krzaczków)
tylko dwie rzeczy są nieskończone - pętla while (TRUE) i ludzka głupota, ale tą pierwszą można przerwać za pomocą break; |
|
|
|
 |
sebul00000

|
Wysłany: 08-08-2010, 21:50
|
|
|
Misiek [PL], 2 dni? To ja u siebie czekam już dużo więcej... |
|
|
|
 |
xlesiu

|
Wysłany: 08-08-2010, 21:56
|
|
|
Spróbujcie
w shoutbox_view.php znajdźcie: Kod: | if ( $shoutbox_config['date_on'] )
{
$make_date = create_date($shoutbox_config['date_format'], $row['timestamp'], $board_config['board_timezone']);
$date = '[' . $make_date . ']';
} | i zamieńcie na Kod: | $date = date("d.m.y, H:i:s", $row['timestamp']); |
|
_________________ Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org |
|
|
|
 |
Misiek [PL]

|
Wysłany: 08-08-2010, 21:58
|
|
|
xlesiu, ale to chyba wtedy nie będzie można zmieniać w PA tej zmiennej tak? |
_________________ instalacja modyfikacji # aktualizacja for # przenoszenie for # naprawa kodowania (krzaczków)
tylko dwie rzeczy są nieskończone - pętla while (TRUE) i ludzka głupota, ale tą pierwszą można przerwać za pomocą break; |
|
|
|
 |
xlesiu

|
Wysłany: 08-08-2010, 22:02
|
|
|
Nie będzie można. |
|
|
|
 |
sebul00000

|
Wysłany: 08-08-2010, 22:02
|
|
|
xlesiu, o tym to ja właśnie wiedziałem, ale chciałem, żeby działała ta konfiguracja poprzez PA... |
|
|
|
 |
Misiek [PL]

|
Wysłany: 08-08-2010, 22:03
|
|
|
xlesiu, no to właśnie bez sensu ustawiać na sztywno bo po to jest to pole które umożliwia zmianę. Poczekamy zobaczymy u mnie za 2 dni na forum testowym. |
|
|
|
 |
xlesiu

|
Wysłany: 08-08-2010, 22:25
|
|
|
sebul00000, Misiek [PL], wam nie działa takie ustawienie daty jak mbru czy chodzi wam o coś innego. |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
sebul00000

|
Wysłany: 08-08-2010, 22:29
|
|
|
xlesiu, no wchodząc w PA w ustawienia daty SB, mogę tam wpisywać obojętnie jaki format, a i tak zawsze będzie, np. dzisiaj/wczoraj/wtorek 20:20. |
|
|
|
 |
|