Przesunięty przez: joli 27-08-2007, 21:58 |
Opis przerabiania stylów |
Autor |
Wiadomość |
Przemo

|
Wysłany: 28-02-2005, 16:51 Opis przerabiania stylów
|
|
|
Nie mam czasu napisać szczegóżowej instrukcji jak przerabiac styl do mojej wersji. Poza tym i tak taka instrukcja nie była by precyzyjna ze wzglądu na różnorodność stylów.
Zrobiłem skrypt porównuj?cy zawartość katalogów (skrypt sprawdza zawartość wszystkich podkatalogów i plików) Jeżeli pliki w podanych katalogach różni? się, zostaj? wyświetlone na czerwono.
Skrypt nazywa się compare_files.php Załączam poniżej. Skrypt należy uruchomić na serwere (zdalnym lub lokalnym), w katalogu w którym umiećcili?my katalogi stylów do porównania. Np. /usr/krasnal/www/compare_files.php i /usr/krasnal/www/styl1/ /usr/krasnal/www/styl2/
Gdy już wiemy które pliki się różni?, otwieramy je w programie Compare IT! (wersja 30 dniowa jednak po up?ywie terminu program dalej działa) również załączony poniżej.
Program ten wyświetla nam dokładne różnice pomiędzy plikami.
W ten sposób możemy przerobić styl. Zarówno z wersji oryginalnej jak i z wersji niższych 18-19 (przypominam jednak, że oficjalnej wersji 1.9 jeszcze nie ma, pojawi sie za około tydzień)
Napiszcie spostrzeżenia przy przerabianiu stylów w ten sposób.
compare_files.zip Compare Files |
Pobierz Plik ściągnięto 421 raz(y) 2,46 KB |
CompareIt.zip Compare It |
Pobierz Plik ściągnięto 397 raz(y) 1,04 MB |
|
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
patrick
|
Wysłany: 28-02-2005, 17:29
|
|
|
Przemo, wedlug tej metody to mysle ze malo osob by przeobilo styl
Znam o wiele prostrze sposoby
Samo porownywanie plikow troszke czasochlone i wogole. |
Ostatnio zmieniony przez patrick 28-02-2005, 17:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
-=mrock=-

|
Wysłany: 28-02-2005, 17:45
|
|
|
To może podzielisz się informacją jakie to sposoby? |
_________________ -=mrock=- |
|
|
|
 |
Paszczak000

|
Wysłany: 28-02-2005, 18:17
|
|
|
Tylko pod Winde... więc ja odpadam. Może patrick co? powie na temat jego stylu bo ja chcę BMan1Blue |
|
|
|
 |
Kizio

|
Wysłany: 28-02-2005, 18:45
|
|
|
Ostatnio mam czas to dostosujeBMan1Blue do 1.9 jak będzie oficjalna wersja |
|
 |
nasedo

|
Wysłany: 28-02-2005, 20:26
|
|
|
Hmm.. Porownalem chyba wszystkie pliki i przerobienie stylu z wersji 1.8 doi 1.9 wydaje sie bardzo proste Pliki skopiowane z subSilver nie popsuja wygladu naszego stylu
--- [ Skopiuj z subSilver ] ---
Kod: |
/admin/
/images/custom_fields/
/lang_english/pomogl.gif
/lang_english/pomogla.gif
/lang_polish/pomogl.gif
/lang_polish/pomogla.gif
/bbcode.tpl
/confirm_body_notify.tpl
/posting_body.tpl
/profile_view_body.tpl
/quick_reply.tpl
/search_body.tpl
/seeker.tpl
/viewtopic_body.tpl |
Otworz xxx.css
znajdz
Kod: | /* Main table cell colours and backgrounds */
td.row1 { background-color: #EFEFEF; }
td.row2 { background-color: #DEE3E7; }
td.row3 { background-color: #D1D7DC; } |
Dodaj
Kod: |
td.row_helped { background-color: #F0EDDE; } |
w xxx.cfg na koncu dodaj
Kod: | $images['icon_help'] = "$current_template_images/{LANG}/pomogl.gif";
$images['icon_help-a'] = "$current_template_images/{LANG}/pomogla.gif"; |
I to na tyle |
_________________ Wejdź na Najlepsze forum wielotematyczne. Skazzza czeka na Ciebie
Pomoc tylko na forum. Nie pisz do mnie na gg/PW/e-mail chyba, że sam Cię o to poproszę. |
|
|
|
 |
patrick
|
Wysłany: 28-02-2005, 21:40
|
|
|
nasedo, overall_header.tpl sie rozni ... |
|
|
|
 |
Damianmyst

|
Wysłany: 01-03-2005, 00:22
|
|
|
Hmmm...a nie lepsza metoda:
Na subsilverze do 1.9 wgrywasz obrazki do z stylu dla 1.8. POtem w css odpowiednio zmieniasz. I potem tylko w plikach grzebiesz i zmieniasz nazwe folderu/stylu |
|
 |
nasedo

|
Wysłany: 01-03-2005, 00:26
|
|
|
Damian-Mysterio, tym sposobem to nowy styl możesz zrobic Pozatym nie wszystkie style bazuja na subSilver, a niektore za trudno by bylo tym sposobem przerabiac.. A tu praktycznie kopiujesz kilka plikow i masz stylik przerobiony patrick, w jakim sensie "sie rozni" ? . Moze i jest inny ale dziala jak nalezy |
_________________ Wejdź na Najlepsze forum wielotematyczne. Skazzza czeka na Ciebie
Pomoc tylko na forum. Nie pisz do mnie na gg/PW/e-mail chyba, że sam Cię o to poproszę. |
|
|
|
 |
Damianmyst

|
Wysłany: 01-03-2005, 00:29
|
|
|
nasedo napisał/a: | Damian-Mysterio, tym sposobem to nowy styl możesz zrobic Mr. Green |
Hmmm....mówisz to ogólnie? Bo ja osobięcie Grafiki nie lubie. Tzn zabawy z grafiką Zawsze mnie pociąga?o programowanie. Nie grafika animacja itd itp itw.
Hmmmm...czyli Ameryki nie odkryłem z tym subSilverem... |
|
 |
They

|
Wysłany: 01-03-2005, 11:46
|
|
|
Ja przerobićem w?a?nie w tym stylu subSilver i zamieniłem na FIsubSilver, a te wszystkie pliki są oryginalne ze stylu subSilver i zmienićem kilku plików ,żeby pasowa?o inny wygląd stylu. To całkiem proste i dla mnie nie ma problemu ,że działa wszystko.
nasedo napisał/a: | patrick, w jakim sensie "sie rozni" ? | w overall_header.tpl ze stylu subSilver nie różni się do stylu FreeTableBlack ? |
|
|
|
 |
nasedo

|
Wysłany: 01-03-2005, 12:48
|
|
|
Cytat: | w overall_header.tpl ze stylu subSilver nie różni się do stylu FreeTableBlack ? Laughing |
No to jasne, ze sie rozni, ale to wcale nie przeszkadza w dzialaniu stylu. Naglowek przeciez zawsze jest inny. |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
patrick
|
Wysłany: 01-03-2005, 16:03