phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Majkelo
14-01-2012, 11:18
Przerwa techniczna forum [FINAL]
Autor Wiadomość
FakeMan

Posty: 30
Wysłany: 27-12-2010, 14:19   Przerwa techniczna forum [FINAL]

Stworzyłem wielką aktualizację 'Przerwy technicznej'.

Dodałem :

- Template PHPBB, nie martw się, że popsuje Ci to grafikę :)
- Modyfikujesz tylko jeden plik. (chyba, że chcesz zmienić godzinę przerwy, wtedy 2 :) )
- Działa logowanie.
- Administrator może poruszać się swobodnie po forum.

Download w załączniku!

Wszystkie błędy proszę zgłaszać, naprawiać będę na bieżąco.
Modyfikacja oznaczona jest numerkiem 1.0 w czym
1.0 oznacza :
Numer wersji.
Numer aktualizacji.

Pozdrawiam ErroR.

Starsze wersje : http://www.przemo.org/php...p=615182#615182
Demo: http://iq12p.pl/phpBB/

[ Komentarz dodany przez: Michael2318: 14-01-2012, 11:17 ]
Nie działa, archiwum // Michael2318
_________________
Moje modyfikacje :
Przerwa techniczna forum
Reklama w ostatnim poście
Ostatnio zmieniony przez Boltex 06-02-2011, 17:23, w całości zmieniany 4 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
SIWY DYM


Pomógł: 228 razy
Posty: 662
Wysłany: 27-12-2010, 14:26   

Może jakieś demo lub screeny jak to wygląda ... ?
_________________
Nie pomagam tym, którzy nie potrafią tego docenić.
 
     
FakeMan

Posty: 30
Wysłany: 27-12-2010, 14:28   

SIWY DYM, dzięki za przypomnienie, zawsze o czymś zapominam.

@down dodałem już :) , SIWY DYM przypomniał.
_________________
Moje modyfikacje :
Przerwa techniczna forum
Reklama w ostatnim poście
Ostatnio zmieniony przez FakeMan 27-12-2010, 14:28, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
kooza


Pomógł: 486 razy
Posty: 2402
Wysłany: 27-12-2010, 14:28   

jakies demo? ss?
 
     
Whinter


Pomógł: 98 razy
Posty: 874
Wysłany: 27-12-2010, 14:32   

FakeMan, nie za bardzo wiem czemu to ma służyć. Ładniejsze już zwykłe wyłączenie forum, jeśli edytowało się treść zamkniętego forum w language (domyślne "To forum jest teraz wyłączone | Powód: xxx" jest brzydkie :| )
 
     
FakeMan

Posty: 30
Wysłany: 27-12-2010, 14:36   

Whinter, to jest takie jakby wyłączanie, o danej porze. Tylko, że nie wyłącza ono forum tylko, blokuje wejście, sprawdzając godzinę.
Tą modyfikacje zrobiłem dla mojego forum, ale zrobiłem, no to wystawiłem ją tutaj. Mi była potrzebna, dlatego, że akurat wtedy miałem backup danych. I tylko zawsze muliło, tak to userzy tego nie odczuwali, nie wiedzieli co robię. Może komuś się to przyda.
_________________
Moje modyfikacje :
Przerwa techniczna forum
Reklama w ostatnim poście
 
     
Whinter


Pomógł: 98 razy
Posty: 874
Wysłany: 27-12-2010, 14:46   

FakeMan, dalej nie rozumiem.
Podajesz ilość godzin na ile ma być zamknięte, czy o której ma być zamknięte?
 
     
FakeMan

Posty: 30
Wysłany: 27-12-2010, 15:19   

O której, jeżeli ktoś będzie chciał na ile. Zrobię to :)
_________________
Moje modyfikacje :
Przerwa techniczna forum
Reklama w ostatnim poście
 
     
Pawellll1995


Pomógł: 7 razy
Posty: 165
Wysłany: 27-12-2010, 15:21   

toć to to samo ci wyłączenie forum :roll:
 
     
FakeMan

Posty: 30
Wysłany: 27-12-2010, 15:28   

Pawellll1995, oh. Mam dosyć takich wypowiedzi. Może to to samo, ale o danej godzinę i zawsze, jeżeli masz ustawioną godzinę ZAWSZE* wyłączy Ci się forum o tej godzinie. Nie będziesz musiał zamykać codziennie o danej godzinie forum.
_________________
Moje modyfikacje :
Przerwa techniczna forum
Reklama w ostatnim poście
 
     
ppp

Pomógł: 17 razy
Posty: 63
Wysłany: 27-12-2010, 15:32   

FakeMan napisał/a:
ZAWSZE* wyłączy Ci się forum o tej godzinie.

BY ZY DU RA
Wyłączy się PO ustalonej godzinie TYLKO, jeśli ktoś uruchomi plik powiązany z forum, a dokładniej z jego front-endem. Ten hack w żadnym wypadku nie powoduje automatycznego wyłączenia forum o danej godzinie.

Powtórzę się: od takich rzeczy, o jakich piszesz jest cron.

Poza tym: co, jeśli będę sobie chciał zablokować forum na więcej, niż godzinę? albo mniej, np. 15 minut.
 
     
FakeMan

Posty: 30
Wysłany: 27-12-2010, 16:09   

ppp, tłumaczyłem już kilka postów wyżej, forum sprawdza czy godzina o której wchodzi user równa się godzinie przerwy, jeżeli tak to nie 'wpuszcza'.

ppp napisał/a:
Poza tym: co, jeśli będę sobie chciał zablokować forum na więcej, niż godzinę? albo mniej, np. 15 minut.


będzie to w przyszłych aktualizacjach.

w wersji 1.1 będzie :

- Ustalany czas rozpoczęcia "zamknięcia" i czas przez który ma być "zamknięte".
_________________
Moje modyfikacje :
Przerwa techniczna forum
Reklama w ostatnim poście
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
szymon1051


Pomógł: 45 razy
Posty: 355
Wysłany: 12-06-2011, 12:03   

Można prosić o demo lub ss :?:
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



Koszulki informatyczne



phpbb

serwis laptopów

Design Cart

darujsobie.pl - Sklep z gadżetami

• Zamów reklamę