phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Woytec
17-12-2013, 17:42
Statistics TOP5 in index by lui754 v1.7
Autor Wiadomość
Tommekk80



Pomógł: 1410 razy
Posty: 4760
Wysłany: 17-02-2012, 12:10   

Ltgray, będziesz musiał sobie zmienić nazwę z tabeli users - u mnie to jest user_pln, ty masz na pewno inną. Pogrubiłem to, co powinieneś zmienić.

index.php :

Cytat:
// Top Lista 5 bogaczy
$sql = 'SELECT user_id, username, user_level, user_jr, user_pln
FROM ' . USERS_TABLE . '
WHERE (user_id <> ' . ANONYMOUS . ' )
ORDER BY user_pln DESC
LIMIT 5';
$result = $db->sql_query($sql);
$i=0;
while ($row = $db->sql_fetchrow($result))
{
$colored_username = color_username($row['user_level'], $row['user_jr'], $row['user_id'], $row['username']);
$row_user_name = $colored_username[0];
$i++;
$who = '<a href="' . append_sid("profile.$phpEx?mode=viewprofile&amp;" . POST_USERS_URL . "=" . $row['user_id']) . '" class="gensmall"' . $colored_username[1] . '>' . $row_user_name . '</a>';
$how_many = '<b>' . $row['how_many'] . '</b>';
$template->assign_block_vars('kasa', array(
'LI' => $i+0,
'USERNAME' => $who,
'KASA' => $row['user_pln'])
);
}


index_body.tpl :

Cytat:
<!-- BEGIN kasa -->
<tr><td width="10%" class="staty5row" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{kasa.LI}</span></td>
<td width="45%" class="staty5row" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{kasa.USERNAME}</span></td>
<td width="15%" class="staty5row" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{kasa.KASA}</span></td></tr>
<!-- END kasa -->


user_pln zmieniasz na swoją tabelę - pamiętaj
Ostatnio zmieniony przez Woytec 14-12-2013, 22:04, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
corrweta

Posty: 27
Wysłany: 25-02-2012, 18:09   

Witam, a jak zamienić tabelkę "najlepsi moderatorzy" na tabelkę z punktami z cash mod??
Ostatnio zmieniony przez Woytec 14-12-2013, 22:04, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
xlesiu



Pomógł: 5274 razy
Posty: 10385
Wysłany: 26-02-2012, 16:13   

corrweta, post wyżej kolega podaje kod do cashmoda. A jaki kod odpowiada za moderatorów, za który powinieneś wstawić masz wiedzieć, bo są komentarze w modyfikacji.
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
 
     
corrweta

Posty: 27
Wysłany: 26-02-2012, 16:34   

Dzięki ale teraz znikły mi nazwy w tabelach : www.forum-mechaniczne.ugu.pl dlaczego??

[ Dodano: 26-02-2012, 16:47 ]
Ok dzięki za pomoc juz sobie poradziłem
 
     
vere

Posty: 37
Wysłany: 04-03-2012, 00:56   

Czy statystyki są widoczne jedynie dla osób zalogowanych? Bo u mnie widzą je tylko osoby zalogowane, goście czarne dziury
 
     
corrweta

Posty: 27
Wysłany: 04-03-2012, 14:39   

ok działa dzięki
 
     
vere

Posty: 37
Wysłany: 04-03-2012, 14:46   

Westbam napisał/a:
Nie, statystyki widzi każdy.


To dlaczego u mnie widoczne są jedynie po zalogowaniu? Trzeba zmienić jakieś ustawienia?
 
     
Kobys


Pomógł: 49 razy
Posty: 105
Wysłany: 04-03-2012, 14:48   

vere, Nie powinno tak się dziać...
 
     
vere

Posty: 37
Wysłany: 04-03-2012, 16:36   

2 razy wgrywałem moda i to samo cały czas.

Goście nie widzą statystyk tylko puste czarne pola
 
     
Kobys


Pomógł: 49 razy
Posty: 105
Wysłany: 04-03-2012, 17:30   

Musiałeś pominąć jakiś krok z instrukcji. To jest nie możliwe o ile dobrze wszystko zainstalowałeś.
 
     
Fiddle

Posty: 5
Wysłany: 07-03-2012, 19:23   

Co zrobic aby ten panel byl na gorze a nie na dole ??
 
     
Tommekk80



Pomógł: 1410 razy
Posty: 4760
Wysłany: 07-03-2012, 19:54   

Fiddle napisał/a:
Co zrobic aby ten panel byl na gorze a nie na dole ??


W pliku index_body.tpl nie dodajesz kodu przed
Kod:
<!-- BEGIN disable_viewonline -->

tylko na przykład przed
Kod:
{BOARD_INDEX}

Albo jeszcze wyżej...
 
     
SpiJay

Pomógł: 14 razy
Posty: 344
Wysłany: 11-03-2012, 14:54   

W sumie nic mnie to nie robi, dlatego udostępniam wam pewien dodatek.
Ja na stronie serwerowni - www.szybcywsciekli.pl - wykorzystałem tego moda w celu wyświetlenia statystyk Statistics TOP5 in index by lui754 v1.7 za pomocą bocznych paneli. Efekt całkiem przywoity.

Jeżeli posiadacie AMXBans # Gm 1.6 by Larte Team i chcielibyście dodać je w jakimś miejscu, to wystarczy taki kod:

####### [ Otwórz index.php ] #######
Znajdź:

Kod:
//
// Generate the page
//


Dodaj przed:

Cytat:
// Start Top 5 Banów

#
#
$connection = @mysql_connect('HOST', 'USER', 'HASLO')or die('Brak polaczenia z serwerem MySQL.<br />Blad: '.mysql_error());
$db = @mysql_select_db('BAZA', $connection)or die('Nie moge polaczyc sie z baza danych<br />Blad: '.mysql_error());
#
#

$sql = 'SELECT bid, name, reason
FROM amx_bans
ORDER BY bid DESC
LIMIT 5';
$result = mysql_query($sql);
$i=0;
while(list($bid, $player_nick, $ban_reason) = mysql_fetch_row($result))
{
$i++;
if (strlen($player_nick) > 15){
$player = substr($player_nick, 0, 15)."..";
}
else {
$player = $player_nick;
}
if (strlen($ban_reason) > 12) {
$reason = substr($ban_reason, 0, 12)."..";
}
else {
$reason = $ban_reason;
}
$player_nick_rep = str_replace("<", "<", $player_nick);
$player_nick_rep = str_replace(">", ">", $player_nick);

$template->assign_block_vars('BANY', array(
'LI' => $i+0,
'GRACZ' => '<a target="_blank" href="http://[adres do toich statystyk]/ban_list.php" title="'.$player_nick_rep.'" class="user_stat">'.$player.'</a>',
'POWOD' => '<a target="_blank" href="http://[adres do toich statystyk]/ban_list.php" title="'.$ban_reason.'">'.$reason.'</a>')
);
}
mysql_close($connection);
// Koniec Top 5 Banów


####### [ Otwórz index_body.tpl ] #######
W miejscu gdzie mają się wyświetlać bany:
Kod:

<!-- BEGIN BANY -->
{BANY.LI} ::
{BANY.GRACZ} ::
{BANY.POWOD} <br/>
<!-- END BANY -->


Oczywiście pamiętajcie, że to są tylko zmienne, a wygląd tych banów należy sformatować własnoręcznie.
Kod ten nie pełni w sumie jakiejkolwiek funkcji poza wyświetlaniem nicku zbanowanego i powodu bana.

Wszystko na temat :)
Programistą nie jestem, nie posługuję się na co dzień PHP ale patrząc i analizując sklepałem taki kodzik.

Miłego, siemka!
_________________
SpiJay.com | PROGRAMOWANIE | INTELIGENTNE INTERFEJSY | MODUŁY ANALITYCZNE
 
     
arex982

Posty: 19
Wysłany: 14-03-2012, 19:32   

Ktos mi pomoże edytować kolory itp??
Strona www.cs-fajka.eu
Wygląda to brzydko i szaro:/
ja chce żeby było białe takie jak tło. Pomoże ktos??

Kod:
.staty5 { background-color: #FFFFFF;}
td.staty5row {
    background-color: #0c0c0c;  // Kolor tła tabelek
    border-bottom-color : #FFFFFF; // to jest wyłączone
    border-bottom-style : solid;
    border-bottom-width : 0px;
    border-left-color : #FFFFFF;  //kolor ramek (linii)
    border-left-style : solid;
    border-left-width : 1px;
    border-right-width : 0px;
    border-top-color : #FFFFFF; // kolor ramek (linii)
    border-top-style : solid;
    border-top-width : 1px;
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
corrweta

Posty: 27
Wysłany: 24-03-2012, 20:36   

Jak przenieść te statystyki do prawej kolumny ?? pomożecie??
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,41 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

Design Cart

Sklep z gadżetami

https://pozycjonowanie.agency

• Zamów reklamę