Przesunięty przez: Majkelo 27-12-2012, 08:38 |
[beta] 1.12.7 - Ajax jQuery Shoutbox |
Autor |
Wiadomość |
kooza

|
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Aciel
|
Wysłany: 09-05-2012, 22:23
|
|
|
kooza napisał/a: | Mhm... To?
http://www.przemo.org/php...p=632088#632088
Tylko że była już aktualizacja. ale wystarczy że tylko w shoutbox.js
Kod: | var color = ( data.d[x].c ) ? 'style="' + data.d[x].c + '"' : '';
var row = ( data.d[x].i % 2 ) ? 'sb1' : 'sb2';
htmlMessage += '<div id="sb_msg_' + data.d[x].i + '" class="' + row + ' table0"> ';
if ( data.d[x].x == 1 ) {
htmlMessage += '<a onclick="removeShout(' + data.d[x].i + ')" class="gensmall" style="cursor: pointer; font-weight: bold;">x</a> ';}
if (data.d[x].e == 1) {
htmlMessage += '<a onclick="editShout(' + data.d[x].i + ')" class="gensmall" style="cursor: pointer; font-weight: bold;">e</a> ';}
if ( data.d[x].p == 1 ) {
htmlMessage += '<a href="' + data.d[x].u + '" class="gensmall" style="cursor: pointer; font-weight: bold;">i</a> ';}
htmlMessage += data.d[x].t;
if ( data.d[x].l == 1 && data.d[x].p == 0) {
htmlMessage += ' <a href="' + data.d[x].u + '" class="gensmall" ' + color + '>' + data.d[x].n + '</a>: ';}
else {
htmlMessage += ' <a onclick="wstawianieSB(\'' + data.d[x].n + '\',0)" class="gensmall" style="cursor: pointer;' + data.d[x].c + '">' + data.d[x].n + '</a>: ';}
htmlMessage += '<span id="edit_' + data.d[x].i + '">' + data.d[x].m + '</span></div>';
g_disaBled123 = data.d[x].h; |
zamienisz na:
Kod: | var color = ( data.d[x].c ) ? 'style="' + data.d[x].c + '"' : '';
var row = ( data.d[x].i % 2 ) ? 'sb1' : 'sb2';
htmlMessage += '<div id="sb_msg_' + data.d[x].i + '" class="' + row + ' table0" style="height: 40px;"> ';
if ( data.d[x].x == 1 ) {
htmlMessage += '<a onclick="removeShout(' + data.d[x].i + ')" style="cursor: pointer; font-weight: bold;">x</a> ';}
if (data.d[x].e == 1) {
htmlMessage += '<a onclick="editShout(' + data.d[x].i + ')" style="cursor: pointer; font-weight: bold;">e</a> ';}
htmlMessage += '<div style="text-align: right; float: right;">' + data.d[x].t + '</div>';
if ( data.d[x].l == 1 ) {
htmlMessage += ' <a href="' + data.d[x].u + '" class="gensmall" ' + color + '>' + data.d[x].n + '</a>:<br /> ';}
else {
htmlMessage += ' <span '+ color +'>' + data.d[x].n + '</span>: ';}
htmlMessage += '<span id="edit_' + data.d[x].i + '">' + data.d[x].m + '</span></div>';
g_lastMessageID = data.d[x].i;
g_disaBled123 = data.d[x].h; |
|
Owszem, udało się zmienić wygląd, jednak jest pewien problem przy dłuższych wiadomościach. Załączam screen: |
|
|
|
 |
Big2k
|
Wysłany: 09-05-2012, 22:47
|
|
|
A powie mi ktoś jak usunąć te białe linie (jak jest gdzieś w temacie to przepraszam że piszę ale trochę mi zależy na czasie więc z góry dziękuję).
kooza, A tobie dzięki po raz 2 albo 3 |
Ostatnio zmieniony przez Big2k 09-05-2012, 22:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Tommekk80

|
Wysłany: 09-05-2012, 22:50
|
|
|
Big2k napisał/a: | jak jest gdzieś w temacie to przepraszam że piszę ale trochę mi zależy na czasie |
Nam też, ale cóż... wystarczyło jedną stronę cofnąć
Cytat: | .table0
{
padding: 4px;
border-bottom: 1px solid #dedede;
border-left: 1px solid #fefefe;
color : #000000;
font-size : 10px; |
|
|
|
|
 |
Big2k
|
Wysłany: 09-05-2012, 22:55
|
|
|
Tommekk80, Głupek ze mnie ;x Wiedziałem że te 2, ale nie zauważyłem że to #dedede i #fefefe to kolory. Dzięki. |
|
|
|
 |
Aciel
|
Wysłany: 09-05-2012, 22:56
|
|
|
Dobra, poprawiłem jedną linijkę i nie ma problemu.
Ogólnie w modyfikacji występuję jeden dosyć uciążliwy błąd. Mając dwa kolory pod tło wiadomości w przypadku jeśli napiszę się jedną wiadomość i ją skasuje, następna dostaje już inny kolor (ten, który miałaby kolejna wiadomość gdyby nie został skasowany poprzedni wpis), psując wygląd wiadomości. Wygląda to następująco: załączniki....
Kolejne skasowanie poprawia wygląd, jednak jest to błędne koło bo dalej problem się poprawia. Tak jakby sb miał w pamięci poprzednią (skasowaną) wiadomość. |
Ostatnio zmieniony przez Aciel 09-05-2012, 23:06, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Big2k
|
Wysłany: 09-05-2012, 22:57
|
|
|
Aciel, Mogę wiedzieć którą ? |
|
|
|
 |
Aciel
|
Wysłany: 09-05-2012, 23:08
|
|
|
Big2k napisał/a: | Aciel, Mogę wiedzieć którą ? |
Oczywiście, może raz w życiu coś pomogę społeczności forum, w zamian za wielokrotne wsparcie mojej osoby:
W podanym przez kozzę sposobie modyfikacji shoutbox.js, linijkę:
Kod: | htmlMessage += '<div id="sb_msg_' + data.d[x].i + '" class="' + row + ' table0" style="height: 40px;"> '; |
zamieniłem na:
Kod: | htmlMessage += '<div id="sb_msg_' + data.d[x].i + '" class="' + row + ' table0"> '; |
|
|
|
|
 |
Aciel
|
Wysłany: 09-05-2012, 23:23
|
|
|
Co do mojego problemu dodam tylko, że na standardowym SB nie było takich problemów. Może jakieś linijki ponownie do zastąpienia? xD |
|
|
|
 |
mg1964
|
Wysłany: 10-05-2012, 09:18
|
|
|
Tommekk80,
tak, po zapytaniu SQL wchodziłem w PA i zmieniłem kilka pozycji potem zapisałem. następnie zmiany w plikach.
i efektu brak
kooza,
w subsilver mam dodane to co podałeś |
|
|
|
 |
kooza

|
Wysłany: 10-05-2012, 10:07
|
|
|
Aciel, to zrób jednolity kolor
Kod: | .sb1 { background-color: #EFEFEF; }
.sb2 { background-color: #EFEFEF; } |
|
|
|
|
 |
Aciel
|
Wysłany: 10-05-2012, 12:08
|
|
|
Droga przez zbyt duże skróty. Nie ma innej możliwości?
Obecny 'dualizm' kolorów pasuje do mojego forum idealnie i wolałbym przy nim pozostać. |
|
|
|
 |
Cookies
|
Wysłany: 10-05-2012, 14:24
|
|
|
Zablokuj SB spamerom i nie usuwaj |
|
|
|
 |
diplodocus
|
Wysłany: 10-05-2012, 16:14
|
|
|
@kooza: jednolite ustawienia optymalizujemy:
Kod: | .sb1, .sb2{background:#EFEFEF} |
|
_________________ diplodocus: diplodocusq@gmail.com |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Cookies
|
Wysłany: 10-05-2012, 16:52
|
|
|
Sposób Kozy też jest dobry. Ja tak zrobiłem - po prostu taki sam kolor w obu miejscach i też działa. |
|
|
|
 |
|