phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Woytec
17-12-2013, 17:42
Statistics TOP5 in index by lui754 v1.7
Autor Wiadomość
QuahodroN


Pomógł: 7 razy
Posty: 113
Wysłany: 14-05-2012, 17:21   

@Tomekk80, na pewno mówisz o tym - http://iv.pl/images/60691549389138385863.jpg ??
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Tommekk80



Pomógł: 1410 razy
Posty: 4760
Wysłany: 14-05-2012, 18:31   

Tak, na pewno. Komórki tabeli potrzebują backgrounda - najlepiej zrobić grafikę powtarzalną w poziomie i gotowe. Coś na styl belek nagłówkowych np
Kod:
http://www.przemo.org/phpBB2/forum/templates/subSilver/images/cellpic3.gif


I wtedy tabelka wygląda tak (wg tego co napisałem wyżej) :
 
     
QuahodroN


Pomógł: 7 razy
Posty: 113
Wysłany: 15-05-2012, 14:50   

no ok spróbujemy coś wykombinować.
 
     
Kacper_Kutno

Posty: 1
Wysłany: 16-05-2012, 17:41   

Mam Problem a mianowicie mam podwójną ramkę .. Wszystko zrobiłem jak w instrukcji a oto SS:




Mianowicie chodzi o to , że są numerki 1. , 2. , 3. , 4. , 5. i znowu 1. ,2. I przez to nie widzę rang itp

[ Dodano: 16-05-2012, 17:42 ]
O to link do SS : http://imageshack.us/f/88/beztytuuysq.png/



PS. Sory coś nie działoło
PS2. Sory za double posta

[ Dodano: 16-05-2012, 18:29 ]
juz sobie poradzilem :P
 
     
bajda

Pomógł: 1 raz
Posty: 50
Wysłany: 07-06-2012, 13:40   

Witam!
Mam problem bo mam zainstalowany karma mod i nie wiem jak zmienić z plus/minus na karme... coś próbowałem ale mi nie wychodzi ;/

tak to ztuningowałem
Kod:

// Top Lista 5 userów z najwieksza iloscia punktów plus/minus
$sql = 'SELECT user_id, username, user_karma, user_level, user_jr
FROM ' . USERS_TABLE . '
WHERE (user_id <> ' . ANONYMOUS . ' ) AND (user_karma > 0)
ORDER BY user_karma DESC
LIMIT 5';
$result = mysql_query($sql);
$i=0;
while ($row = $db->sql_fetchrow($result))
{
   $colored_username = color_username($row['user_level'], $row['user_jr'], $row['user_id'], $row['username']);
   $row_user_name = $colored_username[0];
      $i++;
      $who = '<a href="' . append_sid("profile.$phpEx?mode=viewprofile&amp;" . POST_USERS_URL . "=" . $row['user_id']) . '" class="gensmall"' . $colored_username[1] . '>' . $row_user_name . '</a>';
      $template->assign_block_vars('pkt', array(
         'LI' => $i+0,
         'USERNAME' => $who,
         'KARMA' => $row['user_karma'])
      );
}


a to oryginał

Kod:

// Top Lista 5 userów z najwieksza iloscia punktów plus/minus
$sql = 'SELECT user_id, username, user_points, user_level, user_jr
FROM ' . USERS_TABLE . '
WHERE (user_id <> ' . ANONYMOUS . ' ) AND (user_points > 0)
ORDER BY user_points DESC
LIMIT 5';
$result = mysql_query($sql);
$i=0;
while ($row = $db->sql_fetchrow($result))
{
   $colored_username = color_username($row['user_level'], $row['user_jr'], $row['user_id'], $row['username']);
   $row_user_name = $colored_username[0];
      $i++;
      $who = '<a href="' . append_sid("profile.$phpEx?mode=viewprofile&amp;" . POST_USERS_URL . "=" . $row['user_id']) . '" class="gensmall"' . $colored_username[1] . '>' . $row_user_name . '</a>';
      $template->assign_block_vars('pkt', array(
         'LI' => $i+0,
         'USERNAME' => $who,
         'POINTS' => $row['user_points'])
      );
}
 
     
Tommekk80



Pomógł: 1410 razy
Posty: 4760
Wysłany: 09-06-2012, 14:19   

Nie znam dokładnie tego moda - jedynie po treści zapytań - są punkty dodatnie i ujemne.
Takie coś powinno działać:
Kod:
// Top Lista 5 karma hack
$sql = 'SELECT user_id, username, user_level, user_jr, karma_plus, karma_minus
FROM ' . USERS_TABLE . '
WHERE (user_id <> ' . ANONYMOUS . ' ) AND (karma_plus > 0)
ORDER BY karma_plus DESC
LIMIT 5';
$result = $db->sql_query($sql);
$i=0;
while ($row = $db->sql_fetchrow($result))
{
    $colored_username = color_username($row['user_level'], $row['user_jr'], $row['user_id'], $row['username']);
    $row_user_name = $colored_username[0];
    $i++;
    $who = '<a href="' . append_sid("profile.$phpEx?mode=viewprofile&amp;" . POST_USERS_URL . "=" . $row['user_id']) . '" class="gensmall"' . $colored_username[1] . '>' . $row_user_name . '</a>';
    $template->assign_block_vars('karma', array(
        'LI' => $i+0,
        'USERNAME' => $who,
        'KARMA' =>  $row['karma_plus'] . '/' . $row['karma_minus'])
    );
}

i w pliku index_body.tpl
Kod:

  <!-- BEGIN karma -->
   <tr><td width="10%" class="staty5row" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{karma.LI}</span></td>
    <td width="45%"  class="staty5row" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{karma.USERNAME}</span></td>
    <td width="15%"  class="staty5row" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{karma.KARMA}</span></td></tr>
  <!-- END karma -->

Daj znać, czy działa.
Z langami powinieneś sobie już poradzić
Ostatnio zmieniony przez Woytec 14-12-2013, 22:11, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
bajda

Pomógł: 1 raz
Posty: 50
Wysłany: 09-06-2012, 17:11   

Wielkie dzięki działa :D

Dodam do instrukcji sobie zęby na następny raz mieć :D

[ Dodano: 09-06-2012, 17:23 ]
ale z langami nie moge sobie poradzić :P

Nwm jak zrobić żeby zamiast Najwięcej punktów było najwięcej punktór karmy

[ Dodano: 09-06-2012, 17:27 ]
oo już sobie poradziłem :D
 
     
djsiny

Posty: 126
Wysłany: 21-06-2012, 19:46   

Witam moja strona to krytykuj.eu jak dać tabele Top5 na góre pod logo ?:)
 
     
Look[t]

Pomógł: 7 razy
Posty: 50
Wysłany: 21-06-2012, 19:52   

templates/nazwa_stylu/index_body.tpl
_________________
GG: 2754523
Steam: skay1899
 
     
Master93

Pomógł: 21 razy
Posty: 744
Wysłany: 28-07-2012, 22:25   

jak zrobić aby napis statystyka top 5 była na środku tabelki?
 
     
Tommekk80



Pomógł: 1410 razy
Posty: 4760
Wysłany: 29-07-2012, 09:21   

index_body.tpl
Cytat:
<th class="catLeft" colspan="3" width="90%" height="25" align="left"><b><span class="gen">&nbsp;{L_STATY5}

Pogrubione zmień na center
 
     
Master93

Pomógł: 21 razy
Posty: 744
Wysłany: 29-07-2012, 11:32   

tak myślałem ale wolałem się upewnić. dzięki
 
     
Pawlok
Czarna lista


Pomógł: 2 razy
Posty: 245
Wysłany: 14-08-2012, 22:55   

A da sie zrobic zeby zamiast wyswietlało "Najwiecej punktów pomógłeby dawało osoby z najwieksza iloscia diamentów z modyfikacji http://www.przemo.org/php...ic.php?t=125944
 
     
yngwie

Pomógł: 1 raz
Posty: 17
Wysłany: 15-08-2012, 07:37   

Pawlok napisał/a:
A da się zrobić żeby zamiast "Najwiecej punktów pomógł" dawało osoby z największą ilością diamentów z modyfikacji http://www.przemo.org/php...ic.php?t=125944


Da się, php będzie wyglądało tak

Kod:
$sql = 'SELECT user_id, username, user_diamenty, user_level, user_jr
FROM ' . USERS_TABLE . '
WHERE (user_id <> ' . ANONYMOUS . ' ) AND (user_diamenty > 0)
ORDER BY user_diamenty DESC
LIMIT 5';
$result = $db->sql_query($sql);
$i=0;
while ($row = $db->sql_fetchrow($result))
{
    $colored_username = color_username($row['user_level'], $row['user_jr'], $row['user_id'], $row['username']);
    $row_user_name = $colored_username[0];
    $i++;
    $who = '<a href="' . append_sid("profile.$phpEx?mode=viewprofile&amp;" . POST_USERS_URL . "=" . $row['user_id']) . '" class="gensmall"' . $colored_username[1] . '>' . $row_user_name . '</a>';
    $template->assign_block_vars('diamenty', array(
        'LI' => $i+0,
        'USERNAME' => $who,
        'DIAMENTY' => $row['user_diamenty'])
    );
}


a tpl tak

Kod:
    <!-- BEGIN diamenty -->
    <tr>
        <td width="10%" class="staty5row" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{diamenty.LI}</span></td>
        <td width="45%"  class="staty5row" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{diamenty.USERNAME}</span></td>
        <td width="15%"  class="staty5row" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{diamenty.DIAMENTY}</span></td>
    </tr>
    <!-- END diamenty -->
Ostatnio zmieniony przez Woytec 14-12-2013, 22:11, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Wojciech1111

Posty: 29
Wysłany: 18-08-2012, 01:28   

mam pytanie jak zmienic kolor tła na ktorym znajduja sie nicki ? na jasniejszy
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,3 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

Design Cart

Sklep z gadżetami

https://pozycjonowanie.agency

• Zamów reklamę