phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[Problem] Forum na localhost [XAMP] Nie mogę się zalogować
Autor Wiadomość
NYCZu

Wysłany: 14-10-2012, 11:39   [Problem] Forum na localhost [XAMP] Nie mogę się zalogować

Siemka,

Od razu zaznaczam, że nie wiem czy w dobrym dziale piszę ten temat!
Otóż postawiłem sobie forum na localhost używając XAMPa. Wszystko pięknie ładnie się zainstalowało, niestety po wejściu na forum nie można się zalogować. Wpisuję login i hasło klikam zaloguj i .. przenosi mnie na stronę główną bez zalogowania :( Żeby nie było dodatkowych pytań, używam Skryptu w wersji 1.12.7 i XAMPa w wersji 1.8.1 oraz XAMP Control Panel w wersji 3.1.0 System - Windows 7 x64
Potrzebuję natychmiastowej pomocy! Z góry dziękuję :)

Gadatliwa Kasia 

kevin_

Wysłany: 14-10-2012, 11:53   

stronę główną na localhoscie czy stronę główną na Twoim forum? - zapoznaj się z tematem (w faq) jak przenosić forum z serwera na serwer - w przypadku przenoszenia na localhost obowiązują te same zasady.

NYCZu

Wysłany: 14-10-2012, 11:57   

Przenosi na stronę główną na forum które jest postawione na localhost. Ale ja nie przenosiłem forum ja je postawiłem od nowa. Instalowałem skrypt, tworzyłem baze danych i wgl..

MQs

Wysłany: 14-10-2012, 12:53   

Pod Chrome i IE trzeba mieć domenę wyższego rzędu (z kropką), bo inaczej nie włączy obsługi cookies. Jeżeli koniecznie chcesz testować na tych przeglądarkach musisz ustawić domenę w pliku hosts (w win7: windows/system32/drivers/etc) - dodać tam na dole przykładowo linijkę
Kod:
127.0.0.1       localhost.pl
(trzeba ustawić też taką samą domenę w ustawieniach serwera i forum)

Jeżeli nie wprowadzasz własnych zmian mogących się różnić ze względu na przeglądarki to wystarczy, że użyjesz firefoxa lub opery - mniej kłopotliwe.

NYCZu

Wysłany: 14-10-2012, 13:38   

czyli przy instalacji forum muszę jako domenę podać localhost.pl??
Nie chce mi się po raz kolejny reinstalować forum więc po prostu pobiorę operę .. Sprawdzę czy działa i dam pomógł..

//Edit

Na razie na operze działa - dziękuję za pomoc. Potem jeszcze zrobię, żeby działało na Chrome
Ostatnio zmieniony przez Woytec 05-11-2012, 19:53, w całości zmieniany 1 raz  

Woytec

Wysłany: 05-11-2012, 19:53   

NYCZu napisał/a:
czyli przy instalacji forum muszę jako domene podać localhost.pl??
Nie chce mi się po raz kolejny reinstalować forum więc po prostu pobiorę operę
Możesz po instalacji zmienić w ustawieniach domeny.

Przemo

Wysłany: 09-11-2012, 06:44   

Ja nie wiem dlaczego chrome tak utrudnia zycie :/ Nie chcialo mi sie wglebiac w temat czemu oni blokuja goly adres IP.
W pracy jak robie sky-shop'a lokalnie to tez mam ustawiona domene dla localhosta.

Deotho

Wysłany: 09-11-2012, 17:09   

Przyznam, że jest to upierdliwe. :/

hafilip84

Wysłany: 13-03-2013, 13:11   

Pardon, że odkopuję, ale może się to jeszcze komuś przyda. Miałem ten sam problem (z tą różnicą, że używam WAMP-a, a nie XAMP-a), ale wystarczyło, że w config.php i w tabeli konfiguracyjnej pozmieniałem 'localhost' na '127.0.0.1' i adres w przeglądarce również zaczynałem od 127.0.0.1. Wszystko zaczęło ładnie działać. Nie musiałem w ogóle się dotykać do pliku hosta.

yahia

Wysłany: 29-03-2013, 21:57   

mam ten sam problem i nic mi nie pomaga zmieniałem przeglądarki i dalej mam ten sam problem

Tommekk80

Wysłany: 30-03-2013, 09:14   

yahia, a post wyżej czytałeś? 'localhost' zmień na '127.0.0.1'

webbsite

Wysłany: 02-03-2014, 16:57   

Sory za odkop ale mi też to nie działa klikam zaloguj i pokazuje na stronie głównej że jestem zalogowany ale nie mogę się zalogować do Panelu Administracyjnego ani nie pokazuje panelu użytkownika,korzystałem z przeglądarek Chrome,Opera,Firefox wersja przemka to 1.2.8

Proszę o szybką pomoc.

PS. Sprawdzałem wszystkie podane tutaj wersje.

Gadatliwa Kasia 

Tommekk80

Wysłany: 02-03-2014, 17:48   

webbsite, w konfiguracji forum masz adres localhost czy 127.0.0.1?

Odpowiedz do tematu