phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Instalowanie forum
Autor Wiadomość
Eto13362 

Pomógł: 15 razy
Posty: 97
Wysłany: 28-12-2017, 00:29   Instalowanie forum

Witam,
Nigdy nie miałem problemu z zainstalowaniem PHPBB2, tym razem jak korzystam z hostingu OVH i mysql 5.9 mam lekki problem. Po pomyślnej instalacji klikam "Zakończ instalację" i naglę pojawia się komunikat:

Kod:
phpBB by Przemo : Critical Error

Could not obtain ban information

DEBUG MODE

SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'OR ban_email LIKE '' OR ban_email LIKE ''' at line 4

SELECT * FROM phpbb_banlist WHERE ban_ip IN ('9b853f0d', '9b853fff', '9b85ffff', '9bffffff') OR ban_userid = OR ban_email LIKE '' OR ban_email LIKE ''

Line : 63
File : sessions.php


Posiadam Anonymous w phpbb_users. Nie znalazłem nigdzie rozwiązania.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
shanonWEB 

Pomógł: 10 razy
Posty: 146
Wysłany: 28-12-2017, 15:33   

w bazie danych brakuje wpisów w tabeli _users, dlatego forum nie działa. Twój problem rozwiąże wgranie innej wersji przema.

P.S Jedyna słuszna to 1.12.8
 
     
Woytec 


Pomógł: 2595 razy
Posty: 7659
Wysłany: 02-02-2018, 19:42   

Eto13362 napisał/a:
Posiadam Anonymous w phpbb_users.
Ma id "-1"?
 
 
     
BnJ

Posty: 1
Wysłany: 09-02-2018, 19:46   

Podepnę się pod temat bo mam dokładnie ten sam problem.
Cały dzień się bawię z tym i nic...
Świeżo zainstalowane forum, już nawet kilka razy =/
Już mam dość xD

Jest konto Anonymous i ma wartość -1
Jest nawet drugie konto admina

Jakiś pomysł żeby coś z tym zrobić?
 
     
MajFrost

Posty: 5
Wysłany: 20-02-2018, 21:40   

Udało Ci się coś znaleźć? Jestem na takim samym etapie. W sumie dziwne, bo to problem występujący zaraz po instalacji. Nie bardzo wiem co mogłem zepsuć.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 11
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę

Egzotyczne sadzonki i nasiona krajowe i zagraniczne, Sprzedaż wysyłkowa roślin i nasion kwiatów praktyczne porady ogrodnicze, opisy, zdjęcia roślin, najlepsze forum o roślinach egzotycznych w Polsce