phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[opinie] host247.pl
Autor Wiadomość
Sebciio

Wysłany: 14-05-2006, 15:54   

No i ostatnio powiększyli oferte oraz jeszcze opuścili ceny :| Polecam ten hosting, bo jestem bardzo zadowolony!! Zero padów, wszystko łądnie smiga i w ogóle.

Gadatliwa Kasia 

Didżejownia

Wysłany: 06-12-2006, 20:33   

Moim zdaniem ten hosting sprawia wrażenie nieprofesjonalnego. Panel CONFIXX trudny w obsłudze, FTP się wlecze. Sam wygląd strony i forum odstrasza. Założyłem konto i od razu zrezygnowałem. To rozwiązanie dla oszczędnych.

azwel

Wysłany: 06-12-2006, 21:00   

Didżejownia, może i sprawia, ale mam tam serwer od ponad 20 miesięcy i nie mam zastrzeżeń. Stoją 2 nieduże fora i kilka moich głupot. Nie przypominam sobie żeby były jakieś pady. Admin odpowiada w ciągu 24h, ale zazwyczaj krócej. Do Confixx'a trzeba się przyzwyczaić, ale ogólnie to jest prostszy niż Cpanel. FTP jak i stronki śmigają ładnie. Na neo 6mbit ściąganie leci pełnym łączem. Czego chcieć więcej? :roll:

Sebciio

Wysłany: 12-12-2006, 16:32   

Didżejownia napisał/a:
Moim zdaniem ten hosting sprawia wrażenie nieprofesjonalnego. Panel CONFIXX trudny w obsłudze, FTP się wlecze

Trudny dla ludzi, którym myślenie sprawia problem. ;)
Swojego czasu będąc w kafejce (nie wiem jaki tam jest net) up miałem na poziomie 55 kb/s a down 210 kb/s. A więc faktycznie w dobie dzisiejszych kilkugigabajtowych łącz, to się tak strasznie wlecze.... :/
Niedługo rok mija na tym hostingu i najlepszy do tej pory. Polecam. :)

Didżejownia

Wysłany: 14-12-2006, 10:13   

Sebciio napisał/a:
Didżejownia napisał/a:
Moim zdaniem ten hosting sprawia wrażenie nieprofesjonalnego. Panel CONFIXX trudny w obsłudze, FTP się wlecze

Trudny dla ludzi, którym myślenie sprawia problem. ;)
Swojego czasu będąc w kafejce (nie wiem jaki tam jest net) up miałem na poziomie 55 kb/s a down 210 kb/s. A więc faktycznie w dobie dzisiejszych kilkugigabajtowych łącz, to się tak strasznie wlecze.... :/
Niedługo rok mija na tym hostingu i najlepszy do tej pory. Polecam. :)

Nie powiem zebym miał wolnego neta... 512 kbp/s uploadu to chyba nie zbyt dużo ...? I nie mów że nie myśle, bo dla porównania pliki na cyberdusk.pl (10 minut pozniej) mi sie wkopiowały 2 minuty...

Mamut

Wysłany: 21-07-2007, 00:25   

Sory, że odkopuję temat ... znowu ; p Mam pytanie, jak teraz jest z tym hostingiem? Od ostatniego komentarza minęło 6 miesięcy, więc coś mogło się polepszyć / pogorszyć. Czekam na opinie : ) Pozdrawiam, i jeszcze raz przepraszam, za odkopywanie tematu.

azwel

Wysłany: 21-07-2007, 11:29   

Jakby to powiedzieć... zrobiło się średnio... strony wolno sie ładują, czas generowania często kilka sekund. Nie jest to raczej moja wina bo serwisy się nie rozrastają. Wydaję mi się też że zmieniła się administracja - kiedyś odpisywał kto inny na maile :shock: Pożyjemy zobaczymy. Na razie nie będę uciekał skoro mnie nie wyrzucają. ;]

ROGU

Wysłany: 15-10-2007, 22:51   

azwel, ale piszesz o host247.pl ??

azwel

Wysłany: 19-10-2007, 10:28   

ROGU, a ten temat niby o jakiej marce jest? Wiadomo że o nich.
Choć... jak widać pora na małą aktualizację ;-)
Ostatnio robili jakieś przenosiny - przeklinałem ich jak cholera bo robili to w biały dzień i 2 dni forum nie działało. Potem się musiałem prosić o ponowne włączenie usług, ale nie ukrywam że teraz wszystko śmiga aż miło. Admini odpisują w miarę szybko. Także ponownie jestem zadowolony z ich usług 8)

Maaike

Wysłany: 25-10-2007, 20:58   

A ja muszę przyznać, że mój kontakt z adminem host247.pl nie należał do najsympatyczniejszych.
Niedojże ironizował, odpowiedział mi, że problem, którzy mam z instalacją joomli (błąd bazy danych...) wynika z mojej niewiedzy, ale o jaką niewiedzę panu nie chciało się już tłumaczyć, życzył mi w bardzo "sympatyczny" sposób powodzenia i napisał, że jest wiele stron na host247.pl, które są oparte na joomli i nie może mi pomóc.

No cóż. Trochę wydaje mi się to śmieszne, bo błąd raczej nie wynika z mojej niewiedzy, no ale... ech. trudno, zapłaciłam i teraz nie mogę normalnie rozwinąć mojego portalu, bo admin lubi ironizować (i na dodatek śmiać się w słuchawkę, bo miejsce miała też rozmowa telefoniczna), jest właścicielem firmy i nie ma najmniejszej ochoty na pomaganie. :)

Tak więc, jeśli programujecie w php od lat i znacie na wylot bazę, to może i ten serwer jest dla was, bo sobie poradzicie. Jednakże jeśli macie jako taką znajomość tych rzeczy i macie nadzieję, że w razie problemu, ktoś udzieli wam pomocy, to odradzam... :)

Ghost84

Wysłany: 27-06-2008, 02:31   

Sorry, że odgrzebuję temat, ale nie będę zakładał nowego, bo ten idealnie pasuje.

Maaike napisał/a:
A ja muszę przyznać, że mój kontakt z adminem host247.pl nie należał do najsympatyczniejszych.

Oj święta racja. Mam takie same doświadczenia z ich obsługą techniczną.

A teraz do sedna. W dniu dzisiejszym, kiedy chciałem wejść na moje forum stojące właśnie na tym hostingu, wyświetlił mi się komunikat, że "Domena została zablokowana, prosimy o kontakt.". Więc piszę do nich o co chodzi, a oni odpowiadają mi, że "Pana konto zostało zablokowane za generowanie zbyt wysokiego obciążenia". No i zupełnie zgłupiałem. Jakim cudem skrypt phpBB może generować zbyt wysokie obciążenie ??

Mam zainstalowane mody: Spider Friendly i ShoutBox 3.0. To wszystko. Poza tym zdążyłem zająć około 10% przyznanego miejsca na serwerze.

Jeszcze dodam, że to się stało ni z gruszki ni z pietruszki. Żadnego ostrzeżenia, żadnego maila żebym coś z tym zrobił. Poprostu wzięli i mi wywalili pliki z serwera. Dzięki za taki hosting. Każdemu kto o niego spyta będę go odradzał.

Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł jakim cudem forum generuje obciążenie, to byłbym wdzięczny za pomoc.

[ Dodano: 27-06-2008, 10:24 ]
Teraz się dowiedziałem, że jedyną możliwością odblokowania hostingu jest przejście na phpBB3, ponieważ nie zawiera tylu dziur. Więc reklama host247.pl na tym forum nie jest strzałem w 10 ;)

Mind

Wysłany: 24-10-2008, 12:47   

To teraz pare słów ode mnie, jestem uzytkownikiem serwera ponad 2 lata, jesli chodzi o awarię, to musze przyznać, że te maszyny chodzą dobrze, za ten czas może padły może z 5 razy, ale to krótkotrwałe zawieszenia, co do szybkości to średnio to wygląda. Kontakt z obsługą techniczną nienajlepszy, miałem problem z przekierowaniem domeny, właściciel odebral telefon, zamiast profesjonalnej rozmowy wydzierał sie do sluchawki (chyba chciał przekrzyczec dzieciaka płaczącego), ale to się rozumie, najbardziej mnie rozwaliła rozmowa, na temat tego, żeby zainstalować vBulletin musiałbym mieć serwer dedykowany, bo jest zablokowane uzywanie FULLTEXTowych indeksów i takie rzeczy tylko na dedykach, no ale po napisaniu odpowiedniego maila, pojawiła sie taka możliwość. Także trzeba pisać do nich w sprawie odblokowania funckji fsockopen, no ale od czego byliby admini. Ogólnie konwersjacje z właściecielem hostingu czyli podejściem do klienta totalna lipa dla mnie.

Po namyśle i nie zgrania się z adminami postanowilem zmienić usługodawcę hostingowego, szkoda, bo tamten serwer mam jeszcze opłacony na 10 miesięcy pakiet XXL, jakby ktoś chciał to możemy sie dogadać, odstąpie go za jakieś prace np. przy vBulletin, czy eXtreme Fusion, pozdrawiam ...

Gadatliwa Kasia 

qxe

Wysłany: 18-11-2008, 19:24   

Osobiscie nie polecam, mialem i wiecej nie chce. Na stronie host247.pl numer telefonu byl ale znikl, faktur doprosic sie nie moglem, jak byl pad wysylalem smsy na komorke po chwili wszystko dzialalo a koles twoerdzil ze u niego wszystko gra, wielka obraza jak sie przenioslem do innego dostawcy.

Poza tym hostingi oferowane na ponizszych stronach:

sate.pl
y-y.pl
dimi.pl

to jego klony

oraz strony

katalogmp3.eu
www.warcraftworld.pl

naleza do tej "firmy" jezeli wogole jest to firma :/ dostal ktos od nich fakture ?

Odpowiedz do tematu