phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[opinie] host247.pl
Autor Wiadomość
azwel

Wysłany: 01-04-2005, 13:04   [opinie] host247.pl

Zakupiłem sobie ostatnio ich hosting na allegro. 300mb, 6gb transferu miesiącznie, cpanel i tym podobne pierdo?y, które oferuj? w hostingach... Jednak najlepsz? sprawę w tym wszystkim jest cena. Zapłaciłem 5,99z? za rok!!! :)

Gadatliwa Kasia 

Paszczak000

Wysłany: 01-04-2005, 20:26   

azwel napisał/a:
Zapłaciłem 5,99z? za rok!!!

1 kwietnia czy jak?
za takie konto taka cena? może jaka? promocja czy co?.
NIP i inne takie na stronie s?, więc może warto :)

patrick

Wysłany: 01-04-2005, 20:57   

... strona szablon 8)

azwel

Wysłany: 01-04-2005, 21:57   

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=45444433 to chyba nie jest prima aprilis!!! :wink:

shqvarny

Wysłany: 02-04-2005, 08:28   

C-Panel nieco kosztuje, więc nie powinni się zawin?? aż tak szybko. TraceRoute - USA, Dallas. faktury wystawiaj?.
strona szablonowa, ale cóż. pewnie kiedy? to zmienić.

Thomas_Magic

Wysłany: 28-04-2005, 20:02   

Zastanawiam się nad kupnem pierwszego w życiu serwerka ;]
Na razie zainteresował mnie netlook, gdyż ma niskie ceny, a moje forum i strona nie będą duże więc powinien być w sam raz ;]
Dziś wpadłem jednak na host247.pl :) Oferta mnie zaciekawiła baardzo i chciałem poznać Wasze opinie o tym serwerze...
Czy jest szybki, jaki jest kontakt z adminem i takie różne pierdoły :P

Pozdrawiam
Thomas

Solinarius

Wysłany: 28-04-2005, 20:21   

lepiej host.24.pl 100% uptime - ja korzystam od kilku miesięcy i jestem b.zadowolony.
Polecam.Admin wporzo, kontakt b. dobry i szybki :)

azwel

Wysłany: 28-04-2005, 21:34   

Ja nie narzekam... ani razu nie padł serwer, wszystko chodzi szybko i ładnie! Uptime też niezły: http://www.siteuptime.com...0&&UserId=18407

ed09
[Usunięty]

Wysłany: 28-04-2005, 22:19   Re: [opinie] host247.pl

azwel napisał/a:
Jednak najlepsz? sprawę w tym wszystkim jest cena. Zapłaciłem 5,99z? za rok!!! :)

Przy przedłużaniu to juz chyba bedziesz musiał dać "bezpromocyjną" cene :)

azwel

Wysłany: 28-04-2005, 22:33   

Chyba tak... albo przeniosę się gdzieś indziej! :P

Ivellios

Wysłany: 16-02-2006, 20:23   

Czy ktoś ma obecnie konto na tym serwerze :?: :)
(sorry że odgrzebuję temat, ale chyba od tamtego czasu cos się musiało zmienić...)

azwel

Wysłany: 20-02-2006, 00:56   

Siedzę u nich prawie od roku. Co prawda moje forum nie jest duże, ale chodzi szybko. Kontak z adminem ok. Pady należą do rzadkości. Swego czasu robili przeniosiny z 1 maszyny na 2gą, ale o wszystkim uprzedzili. Ceny całkiem przyzwoite ( http://allegro.pl/show_us....php?uid=664000 ). Planuję zostać u nich na kolejny rok.

[ Dodano: 11-03-2006, 21:09 ]
No i zmieniłem już nieco zdanie! Przenieśli się do jakiejś niemieckiej serwerowni i teraz zamiast Cpanelu jest Confixx... :/ Pozmieniali mi nazwy wszystkich baz... wszystkie maile poszły się kochać! Normalnie fioła dostaję! Same przekleństwa mi się cisną na usta! :evil:

[ Dodano: 12-03-2006, 22:29 ]
W dodatku teraz jest włączony safe mode. :x

Sebciio

Wysłany: 22-03-2006, 10:23   

Mam tam hosting i jestem bardzo zadowolony. Praktycznie zero padów ( ja jeszcze nie odczułem), jedyna niedogodnościa może jest ten Confixx, ale do wszystkiego sie idzie przyzwyczaić. Może mam to szczęście, że trafiłem po przenosinach więc jest OK ;) Admin jest bardzo miły, i pomaga we wszystkim. A co do safe mode, to wystarczy sie do niego zgłosic, umotywować dlaczego chce sie mieć wyłaczone i wyłaczy. W sumie i tak dużo osobom to nie jest potrzebne, więc chyba nie przeszkadza to az tak bardzo.
Ja jestem zadowolony z tego hostingu i po doświadczeniach z livenetem, moge śmiało powiedzieć, że reprezentuje taki sam poziom (może nawet wyższy bo tam zdarzały sie pady, oraz niewiedzieć czemu tam forum generowało zapytania w ilości około 20, a tu 6-10), a jest tańszy :) Jeszcze raz polecam!!!!

Termo

Wysłany: 22-03-2006, 13:58   

To skoro juz o panelach piszemy :) Jak dla mnie confixx jest lepszy i bardziej intuicyjny. Np w confixxie przekierowanie domeny na konkretny katalog zajmuje kilka sek. W Cpanelu trzeba jakies klątwy rzucac :lol:

Opcji nie jest moze duzo, to dosc ubogi w opcje panel, ale na tyle prosty, ze np podczas trzesienia ziemi szybko zrobimy backup, bo latwo trafic w konkretną opcję, w cpanelu zanim sie czlowiek naklika to juz sie dom, w ktorym przebywamy, zawali ;)

Staralem sie smiesznie napisac, ale prawda jest taka, ze cpanel jest dla profesjoanlistow a confixx dla uzytkownikow, ktorzy nie potrzebują wodotrysków i korzystają ze standardowych funkcji...

Gadatliwa Kasia 

azwel

Wysłany: 19-04-2006, 22:39   

Pora ponownie się wypowiedzieć bo rok mi minął i po wielu namysłach postanowiłem zostać na host247.pl. Do Confixxa da się przyzwyczaić, choć wkurza że zmiany ustawień nie są wprowadzane natychmiast tylko po ok. 5 minutach. Niestety samemu domen dodać nie można, ale wystarczy mail do admina i wszystko ustawi w mgnieniu oka. Ogólny kontakt z nim jest bardzo dobry. Serwery mają w Niemczech w http://www.webperoni.de - śmigają ładnie (pingi 50 ms). Od czasu przenosin nie było żadnego padu. Po mimo wcześniejszych niedogodności związanych z przenosinami ze Stanów naprawdę polecam ten hosting. Ceny bardzo przyzwoite: http://www.allegro.pl/sho....php?uid=664000
Jeżeli akurat nie ma aukcji to wystarczy napisać maila do admina i konto sprzeda po cenach allegro. :P

Odpowiedz do tematu