phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak wywalić te znaczki z pod emot w widoku pisania tematu :)
Autor Wiadomość
MarX 


Pomógł: 26 razy
Posty: 349
Skąd: Kentaki
Wysłany: 02-04-2005, 09:52   Jak wywalić te znaczki z pod emot w widoku pisania tematu :)

Nie umiem znaleźć kodu odpowiedzialnego za to :) przejrzałem posting_body.tpl i nie ma :) żadnej zmiennej :roll: nie mam pojęcia chyba co? na oczy mi sie rzucićo ;p
_________________
hmmmmmmmmmm?! :F
 
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
patrick 

Pomógł: 159 razy
Posty: 1900
Wysłany: 02-04-2005, 10:46   

chodzi Ci o ζ ζ ω γ δ Θ ?

Jezeli tak to jak sie niemyle to jest polaczone z emotami :roll:
 
     
MarX 


Pomógł: 26 razy
Posty: 349
Skąd: Kentaki
Wysłany: 02-04-2005, 11:27   

tak o to :> to mi rozwala całe forum ;) nie umie mzlokazlizowac tego :> Przemo HELP :P :mrgreen:
_________________
hmmmmmmmmmm?! :F
 
 
     
Nash 


Pomógł: 1 raz
Posty: 19
Skąd: Katowice
Wysłany: 02-04-2005, 12:55   

mnie tez by sie przydalo to wywalic :lol:
_________________
Visit My Gallery On Deviant Art :wink:
http://nash-.deviantart.com/
 
 
     
DjDuDi 
Webmajster


Pomógł: 27 razy
Posty: 250
Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 03-04-2005, 02:16   

1739 linijka w posting.php [url]//$symbols[/url]

Kod:
//$symbols = array('µ','Ω','Π','φ','Δ','Θ','Λ','Σ','Φ','Ψ','α','β','χ','τ','γ','δ','ε','ζ','η','ψ','θ','λ','ξ','ρ','σ','ω','κ','Γ','♣','♥','€','&#167','©','®','•','™','°','«','»','≤','≥','³','²','½','¼','¾','±','&#247','&#215','√','∞','∫','≈','≠','≡');
$symbols = array('&micro','Ω','Π','φ','Δ','Θ','Λ','Σ','Φ','Ψ','α','β','χ','τ','γ','δ','ε','ζ','η','ψ','θ','λ','ξ','ρ','σ','ω','κ','Γ','♣','♥','€','§','©','®','•','™','°','«','»','≤','≥','³','²','½','¼','¾','ą','÷','×','√','∞','∫','≈','≠','≡');
$symbol = '<tr><td align="center"><table align="center"><tr align="center" valign="middle">';
for($i = 0; $i < count($symbols); $i++)
{
    if ( ($i / 11 == 1) || ($i / 11 == 2) || ($i / 11 == 3) || ($i / 11 == 4) || ($i / 11 == 5) || ($i / 11 == 6) || ($i / 11 == 7) ) $symbol .= '<tr align="center" valign="middle">';
    if ( ($i+1 / 11 == 1) || ($i+1 / 11 == 2) || ($i+1 / 11 == 3) || ($i+1 / 11 == 4) || ($i+1 / 11 == 5) || ($i+1 / 11 == 6) || ($i+1 / 11 == 7) ) $symbol .= '</tr>';
    $symbol .= '<td><a href="javascript:emoticon(\'' . $symbols[$i] . '\')" class="genmed"><b>' . $symbols[$i] . '</b></a></td>';
}
$symbol .= '</tr></table></td></tr>';


tylko teraz odgadnijcie co trzeba wyci?? bo ja nie wiem :P
_________________
Gość Zapraszam cię na moją stronę www.DjDuDi.pl
 
     
MarX 


Pomógł: 26 razy
Posty: 349
Skąd: Kentaki
Wysłany: 03-04-2005, 07:26   

DjDuDi, good work ;) szukałem w posting ale chyba za szybko przewijalem :P P
masz to swoje pomogl ] : - >

Zamknijcie ten temat i przyklejcie :) bo inni tez beda potrzebowac pewnie tego :)
_________________
hmmmmmmmmmm?! :F
 
 
     
JoeMix 
Fiestomaniak


Pomógł: 1 raz
Posty: 24
Skąd: Konstantynów Ł.
Wysłany: 25-05-2005, 22:04   

No, to ja dla innych (co się nie orientują) napisze co i jak usunac: Szukamy wiersza:
Kod:
$symbols = array('&micro','&Omega;','&Pi;','&phi;','&Delta;','&Theta;','&Lambda;','&Sigma;','&Phi;','&Psi;','&alpha;','&beta;','&chi;','&tau;','&gamma;','&delta;','&epsilon;','&zeta;','&eta;','&psi;','&theta;','&lambda;','&xi;','&rho;','&sigma;','&omega;','&kappa;','&Gamma;','&clubs;','&hearts;','&euro;','&sect;','&copy;','&reg;','&bull;','&trade;','&deg;','&laquo;','&raquo;','&le;','&ge;','&sup3;','&sup2;','&frac12;','&frac14;','&frac34;','&plusmn;','&divide;','&times;','&radic;','&infin;','&int;','&asymp;','&ne;','&equiv;');

... dublujemy go - tak na wszelki wypadek, jak by nam się kiedyś symboli zachciało, przed pierwszą linijką (oryginalna) wstawiamy "//" a w drugiej wystarczy usunąc wybrane kody symboli... a reszta skryptu załatwi sprawę, tutaj forum automatycznie zamienia kody na symbole i wyłączanie HTML, BBCode itp nic nie pomaga, ale w edytorze bedzie widac to to trochę ineczej... nie bedzie symboli tylko "&abc" - ja u siebie zostawiłęm niecałą jedną linijkę... min. potegi i ułamki....
Kod:
//$symbols = array('&micro','&Omega;','&Pi;','&phi;','&Delta;','&Theta;','&Lambda;','&Sigma;','&Phi;','&Psi;','&alpha;','&beta;','&chi;','&tau;','&gamma;','&delta;','&epsilon;','&zeta;','&eta;','&psi;','&theta;','&lambda;','&xi;','&rho;','&sigma;','&omega;','&kappa;','&Gamma;','&clubs;','&hearts;','&euro;','&sect;','&copy;','&reg;','&bull;','&trade;','&deg;','&laquo;','&raquo;','&le;','&ge;','&sup3;','&sup2;','&frac12;','&frac14;','&frac34;','&plusmn;','&divide;','&times;','&radic;','&infin;','&int;','&asymp;','&ne;','&equiv;');
$symbols = array('&#945;','&#946;','&#947;','&#955;','&#8364;','§','&sup3;','&sup2;','&frac12;','&frac14;','&frac34;');
 
 
     
irekk 


Pomógł: 281 razy
Posty: 2865
Wysłany: 08-02-2006, 08:07   

do wywalenia w 1.12.3
w stylu:
Kod:
            <tr>
                <td align="center">
                    <table align="center">
                        <tr align="center" valign="middle">
                            <!-- BEGIN symbols -->
                            {symbols.TR_SYMBOL_BEGIN}
                            <td>
                                <a href="javascript:emoticon('{symbols.SYMBOL}')" class="genmed"><b>{symbols.SYMBOL}</b></a>
                            </td>
                            {symbols.TR_SYMBOL_END}
                            <!-- END symbols -->
                        </tr>
                    </table>
                </td>
            </tr>

i/lub:
posting.php
Kod:
$symbols = array('&micro','&Omega;','&Pi;','&phi;','&Delta;','&Theta;','&Lambda;','&Sigma;','&Phi;','&Psi;','&alpha;','&beta;','&chi;','&tau;','&gamma;','&delta;','&epsilon;','&zeta;','&eta;','&psi;','&theta;','&lambda;','&xi;','&rho;','&sigma;','&omega;','&kappa;','&Gamma;','&clubs;','&hearts;','&oslash;','&sect;','&copy;','&reg;','&bull;','&trade;','&deg;','&laquo;','&raquo;','&le;','&ge;','&sup3;','&sup2;','&frac12;','&frac14;','&frac34;','&plusmn;','&divide;','&times;','&radic;','&infin;','&int;','&asymp;','&ne;','&equiv;','&asymp;','&larr;','&rarr;','&uarr;','&darr;','&harr;','&euro;','&pound;','&yen;','&cent;','&fnof;');

for($i = 0; $i < count($symbols); $i++)
{
    $tr_symbol_begin = $tr_symbol_end = '';
    if ( ($i / 11 == 1) || ($i / 11 == 2) || ($i / 11 == 3) || ($i / 11 == 4) || ($i / 11 == 5) || ($i / 11 == 6) || ($i / 11 == 7) )
    {
        $tr_symbol_begin = '<tr align="center" valign="middle">';
    }
    if ( ($i+1 / 11 == 1) || ($i+1 / 11 == 2) || ($i+1 / 11 == 3) || ($i+1 / 11 == 4) || ($i+1 / 11 == 5) || ($i+1 / 11 == 6) || ($i+1 / 11 == 7) )
    {
        $tr_symbol_end = '</tr>';
    }
    $template->assign_block_vars('symbols', array(
        'TR_SYMBOL_BEGIN' => $tr_symbol_begin,
        'TR_SYMBOL_END' => $tr_symbol_end,
        'SYMBOL' => $symbols[$i])
    );
}
 
     
usterka 


Pomógł: 3 razy
Posty: 47
Wysłany: 31-05-2006, 16:44   

Cytat:
do wywalenia w 1.12.3

w 1.12.5 dokładnie tak samo, usunięcie fragmentu w posting.php ;)
 
     
ludwikc 

Posty: 1
Wysłany: 21-12-2006, 21:17   

w 1.12.5 wystarczy zaremować ( "//" ) linię 2321
_________________
pozdrawiam
ludwikc
 
     
irekk 


Pomógł: 281 razy
Posty: 2865
Wysłany: 21-12-2006, 21:43   

ludwikc, tylko po co ma to skrypt mielic? :)
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
vaderr 

Posty: 18
Wysłany: 07-10-2007, 11:11   

bo np. może sie kiedys przypomniec ze sie przyda i wtedy nie trzeba szukac zmudnie tylko usunac // ?? chociazby dlatego
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 11
Polecane serwisy

Partner strony: najlepszyranking.pl



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę

Egzotyczne sadzonki i nasiona krajowe i zagraniczne, Sprzedaż wysyłkowa roślin i nasion kwiatów praktyczne porady ogrodnicze, opisy, zdjęcia roślin, najlepsze forum o roślinach egzotycznych w Polsce